2023 28. kitabı
1990'lı yılları yaşayanlar net bir şekilde bilir ki "bazı TV kanallarinda", "bazı uhrevi" hikayeler anlatan programlar ve diziler vardı. Böyle sisler içinden çıkan Hızır'ımsı beyaz sakallı dedeler, beklenmedik anda karşılarına çıkan kişiler falan filan olan... Çocukluk yıllarımın en temiz zihinli olduğum zamanlarım, ilkokul üçüncü sınıftayken sınıf öğretmenimizin verdiği ödevdi bu programları izleyip özet yazmak... Hala bazı sahneler aklıma geldikçe içim ürperir... O yaşta çocukken bile anlardım bu hikayelerde büyük saçmalık olduğunu, ağlayarak izler, zorla özet yazardım. Öğretmenime sikayetlenirdim ama işe yaramazdı. Kitap bana bu programları hatırlattı. Hiç beğenmedim hatta okurken ıyyy, öğğğğ tarzı seslerle okudum. Okumak istemedim ama aynı çocukluğumdaki gibi birşeyler beni zorladı sanki. Bu yüzden okuyayım da bitsin diyerek gün içinde okudum bitirdim. Ve gerçekten kurtuldum. Eminim ki yazar bu yorumu görse çok kırılır, hakkıda var kırılmaya... Fakat bilinen bazı gerçekler de var ki o "bazı" programlardan çok hasar aldık... tüm bunların haricinde yazarım iletmek istediği mesaj tabi ki çok iyi, anlatımi güzel. (Bu arada öğretmenimin Türkiye'de arananlar listesinde olduğunu ve en son yurtdışına kaçmış olduğunu duydum)
Huşu AğacıFunda Uçuk Er · Cezve Kitap Yayınları · 20202,246 okunma