2022 22. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2022 21:32
Bilim kurgu sevenler ses verin Tam da bu türün başyapıtlarından birini tanıtacağım . Fahrenheit 451 , kitabın ismi bile içeriğiyle müsemma . Fahrenheit 451 aslında kitap kağıdının tutuşup yanma sıcaklığı . Böyle bir isme sahip olup kitabın değerinin bir distopya düzeninde anlatıldığı sıra dışı bir eser. İthaki yayınlarının bilim kurgu serileri içinde belki de en çok tutulan romanı . Kitabın ana konusu , evinde kitap bulundurmanın suç olduğu ve cezasının da itfaiye tarafından yakılma durumu insanı zaten ters köşe yapacak türden . Verdiği mesajlar ise günümüze dair çok net ve keskin . Kitabı yakan bir dünya düzeninde kitap dışında televizyon izlemek popüler bir halde . Belki de kitabı okuduktan sonra kendimizle yüzleşmemiz adına soğuk duş etkisi yapacağını ön görmek zor olmasa gerek . Kitap adı :Fahrenheıt 451 Sayfa sayısı :200 Yazarı :Rad Bradbury Sevdiğim Alıntılar : “Bir arkadaşlığın tam olarak hangi anda kurulduğunu bilemeyiz nasıl bir kap damla damla dolarken son bir damla kabı taşırıyorsa aynı şekilde bir dizi iyilik arasından en az biri kalbi doldurur taşırır.” “Kitaplardan bu kadar nefret edilmesinin ve korkulmasının sebebinin şimdi anlıyor musun? Onlar hayatın yüzündeki gözenekleri gösterir. Rahatına düşkün insanlar balmumundan aya benzeyen, gözeneksiz, tüysüz, ifadesiz yüzler ister yalnızca.” “Belki kitaplar bizi mağaradan biraz çıkarabilir. Belki hep aynı, lanet olası, çılgınca hataları yapmaktan alıkoyabilirler bizi!” “"Herkes ölünce ardında bir şeyler bırakmalı, derdi dedem. Bir çocuk, bir kitap, bir tablo, inşa edilmiş bir ev veya duvar. Veya ekilmiş bir bahçe... Böylece insanlar ektiğin o ağaca veya çiçeğe baktığında, sen orada olursun."
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,2bin okunma