Kitap hakkındaki görüşümü belirtmeden önce kitabı yayıma hazırlayanların önsözünde geçen yazarın bu eseri hakkında yaptığı itiraftan bahsetmek istiyorum.
"Kitabımın insanın mantığını, duygularını, sinirlerini ve onun tüm hayvansal doğasını etkilemesini istedim. Kitabım insanlar tarafından okunduğunda onların korkudan sararmalarını, uyuşturucu almış gibi etkilenmelerini, korkunç bir rüya görmüş gibi hissetmelerini, deliliğe sürüklenmelerini, lanet etmelerini ve benden nefret etmelerini istedim. Fakat yine de beni okumalarını ve kendilerini öldürmelerini istedim."
Bu itirafın ardından eserin ilk sayfasını okuduktan sonra kitabı bıraktım ve günlerce sayfası açamadım. Hissettireceklerinden çekindim biraz. Ama gün itibariyle cesaretimi toparlayıp yeniden elime aldım bu eseri.
Kesinlikle akıcı bir dille yazılmış, ve öyle sürükleyici ki elinizden bırakamıyorsunuz, bir kez okumaya cesaret edebildikten sonra.
Dürüst olmalıyım ki bu akışta bana bulantı titreme ve baş ağrısı da eşlik etti. Ancak yazardan nefret edemedim, aksine kalemine hayran kaldım.
Okurken olayların içinde o kadar canlı ve kanlı hissediyorsunuz ki kendinizi inanamayacaksınız! Bir bakmışsınız olayları birinci elden yaşayan sizsiniz bir bakmışsınız kenarda köşede duran, olaylara es kaza şahit olan birisiniz sadece...
Kitabı önerir miyim? Evet kesinlikle, okumak adına harcayacağız her dakikaya değecek.
Yine de kimse beni uyarmadı demeyin, bu kitabın içindekiler sizi sanki siz yaşamışsınız onca şeyi gibi etkileyecek.
Midenize kramplar girecek, şakaklarınız mengene arasında sıkıştırılmış gibi ağrı çekeceksiniz.
Hali hazırda okuyan, ya da bu incelemeyi gördükten sonra okuyacakların kitap üzerine yorumlarını merak ediyorum.
Birkaç dakikanızı ayırıp bir yorum bırakırsanız çok sevinirim