Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 24 Haziran 2023 12:56 SÖYLENMEMİŞ SÖZLER
Oktay ve Filiz’in geç kalınmış aşkı!
Urla ve İstanbul arasında geçen bir yolculuk. Pişmanlık,aşk,aile sevgisi,tarih ve daha birçok konuya yer veren bir kitaptı.
Gazeteci Oktay Onur Yortan’ın çalıştığı gazetede Filiz Canan’ın staja başlamasıyla hikaye başlıyor. Oktay’ı ilk gördüğü andan beri seven Filiz ne yazık ki bu sevginin karşılığını o yıllarda alamıyor.
Gazetede çıkan dedikodulardan dolayı Filiz gazeteden ayrılıyor. Başka gazetelere yapmış olduğu başvurularda da aynı dedikodular önüne sürülünce gazeteciliği bırakmaya karar veriyor. Üniversitede öğretim görevlisi olan Filiz evlenmiş ve bir kızı olmuştur. Ama sevebilirim düşüncesiyle yaptığı bu evlilik ne yazık ki düşündüğü gibi devam etmiyor.
Diğer tarafta ise Oktay Onur Yortan! Gazeteciliği bırakıp Urla’ya giden Oktay Filiz’den evindeki eşyaları toplayıp ihtiyaçlı birisine vermesini istiyor. Filiz eşyaları toplayıp verirken Oktay’ın özel eşyalarını o istemese bile saklamayı tercih ediyor.
Filiz bir gün öğrencisi Kerem’in Oktay’ın arşivinden getirdiği bir fotoğraflarla darmadağın oluyor, geçmişe sürükleniyor ve bir karar veriyor. Geçmiş zamanın en iyi gazetecilerinden olan Oktay Onur Yortan’ın anısının,çalışmalarının ölümsüzleşmesi gerektiği düşünüp bir kitap hazırlamaya koyuluyor. Bunu da Oktay’a haber veriyor ve Urla’ya bu kitabın taslağını öğrencisi ile göndereceğini söylüyor. Kerem’e ise bu yolculukta Filiz’in kızı Zeynep eşlik ediyor. Ve bu iki gencin Urla’da Oktay Bey ile karşılaşmasıyla tüm geçmiş sayfalar teker teker açılmaya başlıyor.
Tam yaz mevsiminde okunabilecek bir aşk hikayesi!