2023 56. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2023 15:20
Nora, ölmek isteyip arafta kalan biridir. Bir şansı vardır. Gece Yarısı Kütüphanesi’nde gözlerini açar ve henüz hayattayken çok az kişiye nasip olabilen farklı hayatları ve pişmanlıklarını deneyimle şansına erişir. Her deneyim ona yeni şeyler katar ama kütüphanesinden de bir kitap eksilir. Bakara Suresi, 216. Ayeti( Sizin hayır sandığınız şer, şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah(c.c.) bilir, siz bilmezsiniz.)’nin hikayeleştirerek kitaplaştırılmış şekli de denebilir. Bu hayatı, her ne kadar seçimlerimiz belirlemiş de olsa; bakış açımızın yönetmen koltuğunda her zaman biz otururuz. Gözünün üstünde kaş var diye lanetlediğimiz hayatın içindeki güzelliklere odaklandığımızda aslında gözün ne kadar da güzel baktığını keşfederiz. Bu keşfediş, bizi güzellik arayan bir kâşife döndürdüğünde ise simya ilmine inanmaya başlarız. Böylece bize zevk veren bulmak değil aramak, varılan yer değil de gidilen yol olduğu idrakiyle yüzleşince, önümüzdeki zorluk kapıların teker teker açılmasını hayretlerle izleyince oturulan bu yönetmen koltuğunun bütün makam mevki koltuklarından çok daha değerli olduğunu anlarız. İşte o zaman Anka misali bir değişim bir doğuşum başlar. Yatırım tavsiyesidir.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,5bin okunma