·512 syf.····Okunma: 27 Temmuz 2023 02:11 Uzuun bi süreden sonra ilk defa inceleme yazıyorum. Ehm ehm öncelikle kitap polisiyelerim arasında favorilerime girdi diyebilirim. Elimde bu kadar süründürmesem daha müthiş olacaktı da neyse.
HER NEYSE. Kitabımıza dönelim. Kitap Adriana Maggesi adlı kurbanın öldürülmesiyle başlayıp bizi de bu döngüye atıyor. Psikolojik davranışlar uzmanı Doktor Claps, hırslı ve güzel bir gazeteci Greta, polis teşkilatının ciddi komiseri Senni ve polisle satranç oynayan katilimiz.
Düşüncelerime gelecek olursak, kesinlikle bence tahmin edilemezdi. Tamam karakteri ilk okuduğumuz zaman şüphe duyabilirsiniz belki ama gerçekten bu derece olduğunu düşünmüyorum. Kitap ilerledikçe o kadar çok olay oldu o kadar çok karakter aniden patlak verdi ki bi yerden sonra artık bağlantı kurmak için beynimi yiyecektim. Tam olaylar oldu bitti derken aslında daha yeni başlanıldığını ve belki de tüm bu olanların yanlış olduğunu sil baştan her şeye en baştan başlamamız gerektiğini öğreniyoruz. Farklı karakterler tarafından anlatılması da kitabı gayet akıcı kılıyordu benim gözümde.
Kısacası polisiye kitapta istediğim şeyler zekice kurgulanmış ve beni ters köşe yapacak bi kurgu ve akıcılık. Ki çoğu kişi de bunu isityordur herhaldepwpwğw. Ehm neyse kesinlikle ikisi de vardı. Özellikle sonu. Yani. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Serinin diğer kitapları mi bilmem ama yazarın diğer kitapları da elimde ve kesinlikle en kısa zamanda okumayı istiyorum.