2023 37. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2023 12:10
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım; #gününkitapönerisi nde Az Yayıncılık 'tan çıkan Zühtü Akyıldız kalemimden #deneme türünde #hikayeler inde yer aldığı adlı Nokta kitaptan bahsetmek istiyorum. #kitapkonusu #kitapyorumum ***Hayata Dair ***Tarihe Dair ***Güncel Konu başlıkları ile üç bölümden oluşuyor. Yazarın öğretmen kimliği ile bilgi ve gözlem süzgecinden geçirdiği konuları bize #deneme şeklinde derlemiş. #sevgi #ask yozlaşmaya durmuş toplumda "Ali Ayşe'yi seviyor" #türkü sünü mırıldanarak okumalara başlıyoruz Kitaba adını veren Nokta Karadeniz'de yaşamış bir kadın hikâyesi erkek olmadığı için ezilen ve 14 yaşında #çocukgelin olan Nokta'nın hayatı başlı başına bir #roman olur. Umarız artık toplumunun çoğunluğu farkında veya değil olarak yaptığı #kadınaşiddet e son verir. Ara ara #şiirler ve #şiirselanlatım var. Bu günün anlamına uygun #aşuregünü neden bahsedilen Cami ve Aşure yazısında belirttiği gibi: Her kesimin "Aşure gününe bakışına saygıyla" diyerek yazıma Nokta 'yı koymak istiyorum. Türü sevenlere #tavsiyeediyorum
Deneme, İnceleme, Edebiyat
NoktaZühtü Akyıldız · Az Kitap · 20238 okunma