Akıcı Tarih Kitabı :)
2023 8. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2023 22:43
İlk olarak kitabın dilini çok beğendim. Bu alana olan şahsi merakım dolayısıyla birçok tarih kitabını okudum. Özellikle İlber Ortaylı ve Halil İnalcık gibi bu alanın zirve isimlerinin kitaplarında dil ve üslup konusu beni çok zorlamıştı. Bunu bir kıyas olarak değil de okuma rahatlığı olarak söylemek istedim. Zaten kitabın ön sözünde de bu basitleştirmenin sebebinden bahsedilmiş. Ne yazık ki günümüzde tarihe biraz magazinel yaklaşılıyor bu durum da birçok bilgi yanlışını beraberinde getiriyor. Yazar da zaten bu durumdan muzdarip olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Hamasi tarihçilikten yakınıp biraz daha tarafsız tarihçiliğe çekmeye çalışıyor okuru. Bu da benim sevdiğim yönlerinden biri oldu. Kitabın sonunda ise çok derin bir kaynakça var. Hatta dillerine göre kategorize edilmiş. Kaynakçadaki bazı kitapları da okuyucaya tavsiye olması açısından eklemiş. Emrah Safa Hocayı zaten uzun zamandır takip ediyordum bir de kitabını okumak iyi geldi. Kesinlikle tavsiye ederim her kitaplıkta bulunmalı
Tarih-Araştırma
Bunu Herkes BilirEmrah Safa Gürkan · Kronik Kitap · 20204,416 okunma