Selamlar!
Bugünün kitap yorumu Uçurtma Avcısı'na ait.
Pek çok yerde Uçurtma Avcısı'nı okurken ağladığından söz eden kitap yorumları gördüm. Etkileyici bir kitap olduğu açık. Bazı- hatta çoğu- sahnelerin çok derin ve duygu yüklü olduğunu söylemesem haksızlık olur.
Epey etkileyici bir o kadar da sürükleyici bir romandı. Okurken Emir ve Hasan büyüdükçe bende büyüdüm, Emir yaşadıkları ve yaptıkları üzerine vicdan azabı çektikçe bende o vicdan azabı ile iki büklüm oldum sanki. Kelimelerinin içinize işlediğini hissedeceğiniz oldukça anlamlı bir kitap.
Kitap zengin bir iş adamının oğlu olan Emir ile bu iş adamının hizmetçisinin oğlu Hasan'ın hikâyesini anlatıyor. Dostluğunu, paylaştıklarını paylaşamadıklarını, doğruları ve yanlışları bu dostluğun üzerine vurulan darbeleri, bazı hataları ve sonucunda çekilen vicdan azaplarını...
Kitapta şüphesiz en sevdiğim karakter Hasan'dı. Hasan'ın ağırbaşlılığı, ince ruhu, merhameti, olgunluğu beni epey etkiledi. O sevindikçe bende sevindim, o yaralandıkça bende yaralandım sanki.
Duygusal açıdan epey dolu bir kitaptı. Kolay kolay unutmayacak akıcı bir romandı. Okunması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum.
Hoşçakalın.