SOYTARININ ARKASINDAKİ YÜZ
2023 9. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2023 14:08
Kaçımız olduğumuz gibiyiz?Kaçımızın dış dünyaya maskesiz çıkıyoruz ? Kaçımız duygularını dış dünyaya olduğu gibi yansıtıyor ?Hepimiz olmak istediğimiz kişilerin rollerini oynuyoruz .Çoğumuz bu sahteliği( rolü )yaparken rahatsız olmuyoruz bile.Böylelikle hepimiz birbirimizi aldatırken ve aldanırken hiç bir şeyden haberimiz olmadan ölüp gidiyoruz .Herkes gibi kandık ve kandırıldık .Büyük bir kısmımız içinde bulunduğumuz sahtelik kafesinden rahatsız olmadık ama ya bu kafeste esir edildiğinin farkında olanlar onlar bu kafesten çıkmaya çalıştılar bazen bunun için ölmeyi bile denerler .Yazo da bunlardan biri o bizim aksimize bu kafesin hep farkındaydı.O bu kafesi kendi işlediği bir suç olarak gördü .Yargılanmaktan korktu belkide başkalarının bakışlarından soytarıyı yarattı . İnsanlığımı yitirirken toplum kavramını bireye indirgeyen .Hepimizin işlediği suçu yüzümüze vuran .Kusursuz gibi görünüp aslında çamurun içinde debelenip duran ,mutluymuş rolü oynayıp aslında hiç bir şeyden tat almayan insanların yaşamına ayna tuttu .Toplum neydi toplum bizdik toplum bendim .Ben yargılarsam herkes yargılandı.Hepimiz sadece toplumda var olmaya çalıştık bu yüzden binlerce soytarı ortaya çıkardık.Ama bunu yaparken de toplumun bizden oluştuğunu unuttuk .İşlediğimiz her suçta parçası olduğumuz bu topluma ayak uyduramamızdandı .*Umarım okurken zevk alırsınız*
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202560,2bin okunma