·416 syf.····Okunma: 31 Temmuz 2023 00:00 !!! SPOILER İÇERİR !!!
Okuyan herkes hayranı olduğu için büyük beklentilerle başladığım bir kitaptı. Son 30 sayfasına kadar da beklentimi karşıladı.
Harika bir evren kurulmuş. Scarlett'ın yaşadıklarını okurken ben aklımı kaybedecek gibi oldum. Sürekli "Remember, it's only a game." uyarısı yapılsa da tüm bunların bir oyun olduğunu unutmak çok kolaydı. Her olaydan sonra daha şok edecek bir şey olamayacağını düşünsem de hep bir üstüne çıkarak ilerledi. Uzun zamandır böyle nefes kesen bir hikaye okumamıştım.
Ta ki son sayfalara kadar. "The Day After Caraval" kısmının hiç olmamasını dilerdim. Evet bir sürü karakter ölmüş olacaktı ama hiç önemli değil. Bu sayede beni fazlasıyla etkileyen bir kitap okumuş olurdum. Ama son kısım öyle garipti ki sanki üstünkörü yazılmıştı. Kitabın tüm büyüsünü alıp götürdü. Başından beri coştuğum karakterleri okumak gelmedi içimden. Okumam gereken 30 sayfaydı ama hissettirdiği çok daha fazlasıydı.
Böyle olmasını hiç istemezdim. Keşke tek kitap olarak yazılsaydı ve müthiş etkileyici bir sona sahip olsaydı. Devam kitaplarına karşı pek ümidim kalmasa da belki daha iyidirler diyerek okumaya devam edeceğim.