31 Ocak 2017
İngilizce
Ciltli

2023 31. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2023 22:08
Ne zaman Once Upon A Broken Heart kitabına bayıldığımı söylesem bana karşılığında söylenen tek şey Caraval’a da bayılacağım oluyordu. Stephanie Garber’ın yarattığı dünyayı, yazım tarzını, okuyucuyu her an tetikte tutmasını ve tahmin edilemez twistlerini inanılmaz seven biri olarak Caraval’ın da güzel bir kitap olacağını biliyor gibiydim ve de yanılmadım. Gerçekten çok büyük bir keyifle okudum ilk kitabı. Serinin nasıl devam edeceğini tam kestiremiyor olsam da kesinlikle devam edeceğim. Ve hayır sonunu asla tahmin edemedim. Kitabın yarısında tamam ya kesin böyle olacak dedikten sonra kitabın sonu bambaşka çıktı. Yazarın tam olarak bu özelliğini seviyorum. Okuyucu ne zaman bir karakterden çok emin olsa, ona güvenebileceğini düşünse bu durumu kırk kere falan değiştiriyor. Bilmece içinde bilmece peşinde koşmamızda cabası. Bunun dışında Caraval hakkında yapacağım tek negatif yorum evren hakkında olacak. İki serininde aynı evrende geçtiğini biliyorum ama nedense Once Upon A Broken Heart’a yazılan evren bana daha masalsı ve büyülü gelmişti. Bu Caravalı’n daha az büyülü bir yer olduğu anlamına gelmiyor aksine maceranın geçtiği adanın büyüsü capcanlı bir şekilde hala gözümün önünde. Ama işte ilk diğer seriyi okuduğum için belki de o serinin bende yeri ayrı. Sonuçta Stephanie Garber ne yazarsa yazsın okurum dediğim sayılı yazarlardan biri oldu. okutun okutturun lütfen.
·322 syf.·
2023 27. kitabı
Okuma süremi çok da kafanıza takmayın. Hem telefondan okuduğum için hem de İngilizce olduğu için çokça erteledim okumayı ama akıcı bir kitaptı. Normalde fantastik tür kitaplar okumayı tercih
İnceleme
CaravalStephanie Garber · Flatiron Books · 20172,464 okunma
"Bazı şeyler, bedeli ne olursa olsun, peşinden koşulmaya değer."
2023 12. kitabı
Kitabın konusu çok iyi düşünülmüştü. Hiçbir şeye güvenilmemesi gereken oyunlardan oluşuyordu ama sanki kitap başka ellerde yazılsa daha başarılı olurdu. Scarlett ve kardeşi Donatella hem babalarından kaçmak hem de Donatella'nın aksiyon ruhu yüzünden Caraval ustası Legend'in eline düşüyorlar ve kitapta Scarlet'in kardeşini bulmaya çalışmasını okuyoruz. Yazar aşk ile aksiyonu harmanlayamamış sanki aşk sahnesi yazarken aksiyonu; aksiyon yazarken aşkı düşünüyor gibiydi ve sonuç olarak beni dışarı dünyada bırakan bir kitap oldu. Şu sıra iyi kitaplar okudum böyle adımı unutturacak kadar içine çeken tarzda belki ondan olabilir ama kendimi bu kitaba ait hissedemedim. Okunmaz mı okunur ama sadece benim beklentilerimi karşılamadı. Seriye devam etmeyeceğim çünkü ileri kitapların incelemelerini okuyarak biraz kopya çekmiş olabilirim...
Caraval - Stephanie Garber
2025 42. kitabı
“Gerçekleşen düşler güzel olabilir ama kişi uyanmadığı takdirde o düş, kabusa da dönebilir.” Scarlett Dragna ve kız kardeşi Donatella'nın hikâyesini anlatır. Zalim bir babanın baskısı altında büyüyen Scarlett, çocukluğundan beri büyükannesinin anlattığı efsanevi Caraval oyununa katılmayı hayal eder. Yıllar sonra, düğününden hemen önce, Caraval Ustası Legend'dan beklenmedik bir davetiye alır. Ancak oyun başladığında Tella ortadan kaybolur ve Scarlett, kız kardeşini bulmak için gerçek ile illüzyonun iç içe geçtiği bu sihirli oyunun derinliklerine dalmak zorunda kalır. Caraval'da hiçbir şey göründüğü gibi değildir; her ipucu bir tuzak, her karar ise geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir.
Fantastik
CaravalStephanie Garber · Flatiron Books · 20172,464 okunma
be careful of being swept too far away (*spoilerlı)
2025 10. kitabı
! spoiler orda burda durmadan karşıma çıkan, popülaritesi yüksek olan serinin ilk kitabı: caraval. shatter me serisini okumaya çalışıp çok fazla kitap olmasından oturu vazgeçişimden sonra, bu üçlü bana bayağı iyi gelecek gibi geliyor. ben her ne kadar kitabı çok duysam da konusunu veya karakterlerini bilmeden başladım kitaba. tabii bu biraz zorladı ilk, çünkü evreni hakkında pek bir şey anlayamadım ilk sayfalarda. ama sonrasında bir bakmışım kitap akıyor, fazla zorlamadı yani. e tabii ki bazen scarlett'i omuzlarından sarsmak istedim, 'kardeşim de kardeşim' diye tutturduğu için. ama o da işte n'apsın, korkunç bir babaya sahip olunca... bi de annesi ortadan kaybolunca, aile diyebileceği tek kişiye sarılmış. ben şahsen legend'in kızlar için bir oyun yapmasını sevdim, konusu ve konunun bağlanışı yerinde geldi. legend'in scarlett'in tella'ya olan sevgisini ve bağını ölçmesi de hoşuma giden bir ayrıntıydı. abartıldığı kadar ahım şahım mi, değil. ama yine de ben içinin hiç de boş olmadığı kanısındayım. yani okunabilir, şans vermeye değer. zaman kaybı olarak görmüyorum. hatta yazın sıcaklığından bunaldığımda caraval'a gittim. ben kitabı ingilizce okudum ve fazla zorlanmadım.
hayal kirikliği
2025 7. kitabı
Okunma: 10 Mart 2025 20:24
beklentim cok yuksekti hayal kirikligina ugradim, olay orgusu ve konu guzeldi aslında ama karakterleri hic sevemedim. scarlettin miyminti tavirlarina dayanamadigimdan mi bilmiyorum ama max 2 gunde okunacak kitabi 2 haftada okudum.
2024 1. kitabı
çok beğenerek başladım. reading slumptan çıkardı ayrıca ve aşırı akıcı bir kitaptı. kitaba başlamadan kafamda daha farklı şeyler vardı kitap hakkında ama düşündüğüm şeylerin hiçbiri olmadı. kitap genel olarak gizem doluydu bu yüzden elimden bırakmak istemedim. scarlett'ın sürekli bir gizemi takip etmesi aşırı heycanlıydı. scarlett'tan pek hoşlanmadım açıkcası. bir ana karakter gibi değildi pek. biraz daha cesur ve kendinden emin bir karakter olsun isterdim. julian da baya iyi karakterdi yazarlar erkek karakter yazmada hiç şaşırtmıyor devam kitaplarını heycanla bekliyorum ama biraz sonda hayal kırıklığına uğradım böyle beklemiyordum ama genel olarak çok güzel kesinlikle tavsiye ederim. SPOİLERRRR öncelikle scarlett legendla olucak sanıyordum bu en büyük hayal kırıklığım olabilir.julianı da sevdim tabiki ama kitaba bu şekilde olucaklar diye başlamıştım. tella 'yı da aslında sevdim ama biraz gıcık bir karakter bence ama kesinlikle scar'dan daha zeki ve cesur. diğer kitapta ana karakterin değişmesi pek hoşuma gitmedi aslında. scara daha fazla yazılcak bir hikaye yok tabi ama yine de başladığım ana karakterle okumaya devam etmek isterim. bir tek bu kısımları beni hayal kırıklığına uğrattı ama onun dışında kesinlikle dili çok akıcı ve kendini içine çekiyor. yorumlarda düşüncelerinizi belirtebilirsinizz
2023 4. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 00:00
!!! SPOILER İÇERİR !!! Okuyan herkes hayranı olduğu için büyük beklentilerle başladığım bir kitaptı. Son 30 sayfasına kadar da beklentimi karşıladı. Harika bir evren kurulmuş. Scarlett'ın yaşadıklarını okurken ben aklımı kaybedecek gibi oldum. Sürekli "Remember, it's only a game." uyarısı yapılsa da tüm bunların bir oyun olduğunu unutmak çok kolaydı. Her olaydan sonra daha şok edecek bir şey olamayacağını düşünsem de hep bir üstüne çıkarak ilerledi. Uzun zamandır böyle nefes kesen bir hikaye okumamıştım. Ta ki son sayfalara kadar. "The Day After Caraval" kısmının hiç olmamasını dilerdim. Evet bir sürü karakter ölmüş olacaktı ama hiç önemli değil. Bu sayede beni fazlasıyla etkileyen bir kitap okumuş olurdum. Ama son kısım öyle garipti ki sanki üstünkörü yazılmıştı. Kitabın tüm büyüsünü alıp götürdü. Başından beri coştuğum karakterleri okumak gelmedi içimden. Okumam gereken 30 sayfaydı ama hissettirdiği çok daha fazlasıydı. Böyle olmasını hiç istemezdim. Keşke tek kitap olarak yazılsaydı ve müthiş etkileyici bir sona sahip olsaydı. Devam kitaplarına karşı pek ümidim kalmasa da belki daha iyidirler diyerek okumaya devam edeceğim.
2023 6. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2023 12:04
Fantastik kurgularda bence ilk kitabı atlatabilmek çok önemlidir. Çünkü yazarın o kitap için kurguladığı dünyayı bize aktarması neredeyse kitabın ilk yarısını alır dolayısıyla betimleme dolu 100+ sayfa okumuş oluruz. Bu kitap da o düşüncemi destekler nitelikteydi. İlk 150 sayfayı sağ salim atlatabilirseniz gerisi olay örgüsünde kaybolma zamanı demektir.. Kitap kesinlikle okumaya değer ve kesinlikle diğer 2 kitabı( LegendaryLegendary FinaleFinale) ve spin-off kitabı olan 2 kitabı( Once Upon A Broken HeartOnce Upon A Broken Heart The Ballad of Never AfterThe Ballad of Never After) da okuyacağım. Büyülü bir dünyada geçirdiğim çok güzel günlerdi Caraval benim için. Özellikle son bölümlerde gerçekleşen zincirleme ters köşe olaylar ağzımı açık bıraktı diyebilirim. Ha tahmin edilebilir olaylar var mıydı,vardı bence. Ama buna bir şans vermenizi öneriyorum.
Puan vermedi
güzel bir seri bayılıyorum bu tarz utopyalara. simdi tek kitabi yorumluyomusum gibi olacak ama bu aslında direkt bu seriye yorumum, evren aslında cok guzel ama isleme kısmı pek tatmin etmiyor. ilk
Duygu ve Düşünce

Stephanie GarberYazar · 6 kitap
Twentieth Century Fox tarafından film hakları alınmış ve 25 ülkede hakları satılmış olan Caaraval’ın yazarı Stephanie Garber Northern California’da yaratıcı yazarlık dersi vermektedir.