Caraval #1

Almanya
Almanca

2024 24. kitabı
Okunma: 25 Mart 2024 23:58
Gerçekten çok büyüleyici ve sürükleyici bir kitap. Ne oyun ne gerçek ayırt edemeyecek kadar kafanız karışacak. Peki aşk? Gerçek mi? Yada oyunla birlikte ölümle yüzleşicek mi? Tek bir isteğiyle ölümden kaçabilecek mi? Kafanızda ki bütün sorularla sizi kitapla baş başa bırakıcam. Keyifle okuyacağınıza eminim!
CaravalStephanie Garber · Piper Taschenbuch · 20182,467 okunma
2025 74. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 13:34
“Caraval yalnızca bir oyun değildir.” İşte bu cümleyle başlıyor asıl soru: Ya gerçek sandıklarımız da sadece oyunun bir parçasıysa? Stephanie Garber’in kaleme aldığı Caraval, okura yalnızca bir hikâye değil, baştan sona sürükleyici bir deneyim sunuyor. Bu kitapta olaylar değil, atmosfer başrolde. Gerçek ile illüzyonun birbirine karıştığı, güven duygusunun sürekli sarsıldığı bir evrende; hiçbir karakter, hiçbir detay ve hiçbir söz tam anlamıyla kesinlik taşımazken, okur da Scarlett ile birlikte sorgulayan ve şaşıran bir oyuncuya dönüşüyor. Ana karakterimiz Scarlett, küçük kız kardeşi Donatella ile birlikte zalim bir baba tarafından baskı altında büyütülmüş iki kız kardeş. Scarlett yıllardır efsanevi Caraval gösterisine katılmayı hayal etmektedir. Nihayet o davet gelir. Ancak Caraval, beklediği bir eğlence değil; tehlikeli, tuzaklarla dolu bir oyun alanına dönüşür. Çünkü Donatella oyunun içine gizlenmiştir ve Scarlett, onu bulmak zorundadır. Zaman sınırlı, ipuçları bulanık, insanlar iki yüzlüdür. Kitabın en çarpıcı tarafı, öngörülemezliği. Okur olarak sık sık tahminlerde bulunuyorsunuz ancak Garber, bu beklentileri ustalıkla altüst ediyor. Her şey bir sahne, her karakter bir oyuncu olabilir. En çok güvenilen bile en çok şüphe uyandıran olabilir. Bu açıdan Caraval, yalnızca bir kurgu değil, aynı zamanda bir zihin oyunu. Garber’in dili akıcı ve sürükleyici. Betimlemeleri, özellikle renkler ve duyular üzerinden ilerliyor. Renkler burada sadece görsel değil, duygusal ve psikolojik bir araç olarak da kullanılıyor. Atmosfer neredeyse somut bir şekilde hissediliyor. Kitabın tamamı, büyülü bir tiyatro sahnesinde geçiyor gibi; her bölüm, yeni bir perde, yeni bir dekor, yeni bir şüphe. Scarlett karakteri, gelişen bir karakter. Başlangıçta pasif, korku dolu biri gibi görünse
CaravalStephanie Garber · Piper Taschenbuch · 20182,467 okunma
2025 10. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 22:38
Caraval'ı sadece Once Upon a Broken Heart kitabını merak ettiğim ve ondan önce okunması gerektiğini duyduğum için okuma listeme eklemiştim ve bir an önce bitsin de Once Upon a Broken Heart'ı okuyayım diye hızlı hızlı başladım ama ilerledikçe kitabı sevmeye başladığımı fark ettim ve bir de baktım ki bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum:) Tahminimden daha çok beklentimi karşıladı ve üçlemeyi bitirmeden diğer seriye başlamayı düşünmüyorum:) Konusu; kahramanımız Scarlett kızkardeşi Tella'yla birlikte istismarcı babalarıyla birlikte, babaları tarafından yönetilen bir adada yaşamaktadır ve tanımadığı bir kontla evlenmeyi hem adadan hem babasından kurtulmalarının tek yolu olarak görmektedir. Ama düğününe 1 hafta kala yıllardır gösterisini izlemek için kendisine mektuplar yazdığı, ama hiçbirinden cevap alamadığı Caraval Ustası Legend'tan bir dönüş alır ve Caraval'a kızkardeşi ve nişanlısıyla özel olarak davet edildiğini öğrenir. Caraval, isminden tanıdık geleceği gibi karnaval benzeri bir oyun ve oyunun sonunda kazanan kişiye bir dilek hakkı verilecektir. Scarlett'in bu dileği elde etmek için oyunu kazanması gerekir ama asıl sorun şu ki oyunun bu seferki konusu kızkardeşi Tella etrafında dönmektedir ve Tella oyunu kazanacak kişi tarafından bulunmak üzere kayıptır. Kitabın oldukça kendine has bir havası vardı. Fantastik öğeler yeterince ön planda olmasa da sihir hissedilebiliyordu ve gerçekten bir karnaval/sirk ortamında gibiydim. Çok eğlenceliydi. Karakterlerin hepsini çok sevdim gerçekten. Şaşırtıcı olacak ama sinir olduğum, keşke ölse dediğim bir karakter bile olmadı djhchc. Scarlett minnoş kalplim keşke seni yiyebilsem<3 400 sayfalık bir kitapta kendisi için yazılabilecek en iyi karakter gelişimine sahipti. Kitabın başından sonuna kadar tek bir amaca tutundu ve amacını gerçekleştirdi de.
2023 87. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2023 17:17
Caraval Ustası Legend'e mektuplar yazan Scarlett 7 yıl sonra mektubuna cevap alır. Düğün hediyesi olarak Caraval'a katılmaları için üç davetiye.. Çözülmesi gereken bilmeceler, sihirli kapılar, çeşitli iksirler, duygularınıza göre şekil ve renk değiştiren elbiselerle Scarlett Caraval'ın büyülü dünyasına kapılmadan gizemi çözüp kız kardeşini bulmalı ama unutmamak lazım ki burada her şeyin bir bedeli vardır. Ve Caraval Scarlett'e gerçeklik algısını sarsacak bir deneyim yaşatacak.. Her ne kadar büyüyü sevsem de yazar şeytan yuvasına mı düştük dedirtmeyi başaran bi evren yaratmış. Kitapta sürekli karakterleri ve olayları çözmeye çalışıyoruz tam taşlar yerli yerine oturdu derken kartlar yeniden dağıtılıyor ve asıl oyun başlıyor. Hafif romantizmi, gizemli havasıyla da okuması çok keyifli bir kitaptı. Canımın içi @Cinsokur_ 'mle 50.yılda telsizi kimin icat ettiğini çözemesekte eğlenceli serüven oldu bizim için. Seninle her kitaba varım babe. · ⋆
Caraval’ın Büyüsü
·440 syf.·
2026 9. kitabı
Selamlarr!! Uzun zamandır inceleme göndermiyorum birkaç bir şey değişmiş gibi ama hemen adapte oluruz tabii. Uzatmadan, bu gün sizlere caravaldan bahsetmek istiyorum. Kısaca konusu: Scarlett ve kardeşi Tella, yıllardır yalnızca hikâyelerini duydukları büyülü Caraval oyununa katılma şansı yakalar. Ancak Caraval sadece bir oyun değildir; gerçek ile illüzyonun birbirine karıştığı, kimseye tamamen güvenemeyeceğiniz karanlık bir dünyanın kapısıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kitap biraz kalbimi kırdı. Ama aynı zamanda beni gerçekten etkiledi. Bu kadar saracağını beklemiyordum. Caraval; sevginin, güvenin ve gerçeğin sürekli sorgulandığı büyülü ama huzursuz bir evren. Kitabı okurken sürekli diken üstünde hissettim çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değildi. Zaten sanırım kitabın vermek istediği his de tam olarak buydu. Yazarın dili çok akıcıydı. Sayfalar aşırı hızlı aktı ve uzun zamandır beni böyle içine çeken bir fantastik okumamıştım. Özellikle atmosfer kısmı çok güçlüydü; maskeler, oyunlar, geceler, sahneler… Her şey rüya gibi ama aynı zamanda tekinsizdi. Caraval benim için bir “ev” hissi yaratmadı. Tam tersine huzursuz etti. Ama kitabı özel yapan şeylerden biri de bu bence. Çünkü Caraval’da güven diye bir şey yok. Herkes rol yapıyor gibi ve hiçbir sevgi tamamen saf hissettirmiyor. Kitap biter bitmez ikinci kitaba başlama isteği uyandırdı Şimdilik arkadaş grubumla okumak için bekliyorum ama devamı için aşırı heyecanlıyım. Ve evet… Anna Scar’ın biraz fazla haksızlığa uğradığını düşünüyorum. ️ 4/5 “Hayatta güvende kalmaktan çok daha fazlası var.”
Duygu ve Düşünce
2026 30. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 00:24
Kitaba başlarken genel olarak çok yüksek bir beklentim yoktu. Okuma sebebim de Once Upon A Broken Heart serisinden önce okunması gerektiği söylenmesiydi. O seriyi uzun zamandır oldukça merak ediyordum. Belki de ondan önce hemen okuyayım da bitsin kafasında okuduğum için beklentimi aştı diyebilirim. Okumaya başlamadan önce büyü, sihir falan denince daha minnoş bir şey okurum sanmıştım. Kapağıyla birleşince kitap baya öyle bir vibe veriyor çünkü. Ama asla öyle değildi de. Hatta bazı olaylarda kitabı okurken gerçekten daraldım. Özellikle Caraval’ın o sürekli gerçek mi değil mi düşüncesi beni paranoyak etti. Bu kitabı sevmemin bir diğer sebebi de sanırım aşırı nefret ettiğim bir karakter olmamasıydı. İncelemelerimi az çok okuduysanız belki fark etmişsinizdir bir karakterden ciddi anlamda nefret edersem o kitap benim için işkenceye dönüşüyor maalesef... İstemeden bütün odağım o karaktere kayıyor, bana her hareketi batıyor ve kitapta sevdiğim şeyleri bile görmezden geliyorum. Bu kitapta öyle olmadı. Her karakterin sinir bozucu ya da problemli tarafları vardı ama hikâyeye hizmet ediyordu ve o yüzden çok batmadı bana. Legend tam anlamıyla manyağın teki zaten sdjsjfdj ama kitabın atmosferini taşıyan karakterlerden biri. Tella aşırı uçarı, Scarlett de aklı başında olan kız kardeş. Bütün bu özelliklerini hikâyeye hizmet ediyor dediğim gibi o yüzden olmalıydı. Scarlett ve Julian’ı okumayı da baya sevdim ben. Scarlett’e bir yandan gerçekten üzülüyorum çünkü kızın yaşadığı şeylerden sonra terapi şart oldu artık. Ama aynı zamanda başından sonuna kadar hedefinden kolay kolay sapmayan bir karakterdi ve bence güzel bir karakter gelişimi gösterdi. Başta bazı betimlemeler için ne alaka dediğim oldu ama sonra kitabın atmosferine alışınca onların evrene çok uyduğunu düşünmeye başladım. Bir noktadan
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,467 okunma
Unutma, bu sadece bir oyun.
2024 56. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2024 14:13
Caraval kitap yorumuyla geldimm (biraz geç oldu ama olsun) Bu kitabın atmosferi okuduğum birçok kitaptan ayrıydı, öyle işlenmiş detaylar vardı kii kimin gerçekten kim olduğunu, asıl amaçlarını, hayal mi gerçek mi asla anlayamıyorsunuz size o merak duygusunu çok güzel aktarıyor. Kitaptaki hiçbir karakter gereksiz değildi bence hepsinin küçükte olsa büyükte olsa hizmet ettiği bir amaçları vardı. Julian'ın amacını Dante'nin kim olduğunu Legend'in nasıl bir oyun oynadığını çözmeye çalışırken delirecektim Scarlett nasıl delirmesin yani. Sihir konusuna gelince gerçekten güzel işlenmiş detaylardı her şey gerçekmiş hissiyatını çok güzel aktarmıştı bence, duygulara göre değişen elbiseler, gerçeği ve yaşanan olayları gösteren kitaplar, anahtarlar, yiyecek ve içecekler vs. Birde bir şey almak istiyorsun ama bunların karşılığı para değil de değiş tokuş, ömründen bir kaç gün, sırlarının, korkularının, arzularının, isteklerinin ne olduğu hakkında soru sorulması da hikayeye ayrı bir hava katmıştı. Bizim iki kız kardeşe gelince başta Tellaya çok sinir oldum çok pervasız arkasını asla düşünmeyen bir havası vardı ama sonda yaptığı şeyi öğrendikten sonra bir tık hayran kaldım sanırım... Scarlette gelince yine başta sinirlendim sürekli kardeşini düşündüğü ve kendisini geri plana attığı için ama sonrasında yaptıkları anlamlı gelmye başladı annelerinin gidişinden sonra kendisini ve kardeşini korumaya çalışması ne kadar fedakar bir abla olduğunu gördüm ama birazcık anı yaşamasını ve kendisini de düşünmesini isterdim. Neyse sonu tatlıya bağlandığı için mutluyum ama sonunda Tellaya gelen mektup bir tedirgin etmedi değilll bir an önce ikinci kitaba başlamak istiyorumm. Bence bir şans vermelisinizzz.
2025 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 20:30
" Hiç kimse aynı gece, sevdiği iki insanın ölümünü izlemeye zorlanmamalıydı. " Caraval büyü, gizem ve heyecan dolu, sürükleyici bir fantastik romandır. Kitap, Scarlet ve kız kardeşi Donatella'nın, yıllardır hayalini kurdukları gizemli Caraval oyununa katılmalarını konu alır.Yazarımız ,atmosferi güçlü bir şekilde kurarak bizleri büyülü bir dünyaya çeker. Her sayfa, merak uyandıran ve sürükleyici olaylarla dolu, bu da kitabı adeta bir solukta okumamızı sağlayacak. Hem büyüleyici hem de zekice kurgulanmış bir seri 3 lemesiyle , fantastik edebiyat tutkunları için harika bir seçim olacaktır. Kitapla kalın , keyifli okumalar :) O zaman oyun başlasıııınnn !
2026 13. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 00:00
buçuklu puanlar veremediğim icin kitaba 9 puan verdim, normalde olsa 8.5 , 8.75 falan verirdim (büyük değişim) kitaptan nefret eden çok kisi görmüştüm, buna çok şaşırdım çünkü yazılı haftası olmasına rağmen bir okulda bir evde derken kitabı yalıyıp yuttum. kitabın konusu hoşuma gitti fakat 'caraval' adasının hani büyülü, ilgi çekici falan olmasını beklerdim, ama asla bekledigim o vibe'i alamadim. biraz karakterler ve ilişkilerine yorum yapayım: JULİAN'A zaten aşık oldum... kardeşlere gelirsek; büyük bir ihtimalle kitapta olayları scarlett'in bakış açısından görmemizden dolayı ben scarlett'i daha cok sevdim (ama kizim, nasil herseyi yanlis tutturabildin ;x) donatella karakterini pek sevemedim, ama önyargılıda olmak istemiyorum, kızı daha doğru düzgün taniyamadim. onun dışındaa julian ve scarlett'in birbirlerine çok yakıştıklarini düşünüyorum. ben kitaplarda karakterlerin uyumlarına/aralarındaki bağlarına çok dikkat ederim ve bence kitabın en güzel kısmı aralarındaki ilişkinin şekillenişini okumaktı. diğer kitaplarda sanırım bu çift baya az geçiyormuş, moralimi bozmadi degil .( sonu hakkında spoiler kitapta ben en çok sonunu anlamsız buldum, yada anlamsız demiyelim de sinirim bozuldu diyelim. ya şimdi kendimi scarlett'in yerine koyup bakarsam; hayatının aşkı ve kardeşini trajik bir şekilde ölürken gördü, hatta cesetlerine dokundu. 5 gün boyunca kardeşi için köpek gibi telaşlandı, yetmedi babasından, nisanlısından kaçıp zorlu ipuçları çözdü. kız elini kana buladı be. peki ne icin? sadece scarlett'in donatella'ya ne kadar değer verip, onu tekrar canlandırıp canlandırmyacagini öğrenmek icin. (tabii babasından vs. kurtulmak içinde) scarlett nasil bu kadar hızlı atlattı bunu bilmiyorum, partiye bile gittiler yani ./ ben mi cok abartiyorum yoksa¿ **spoiler
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,467 okunma
Ben ENTP karakter insanıyım.
2026 29. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 03:27
Ne yalan söyleyeyim bu seriye Kırık Bir Kalp serisini okuyabilmek için başlamıştım. (Spoiler sayılır mı bilmiyorum ama bence herkes biliyordur bunu) O serinin Kupa Prens’i Jacks, Caraval’ın sonraki kitaplarında ikinci erkek karakter olacak diye biliyorum ve amacım Jacks’in hikayesini öğrenmekti. Fakat amacımın bu olmasına rağmen yüzsüz yüzsüz kitabı çok beğenmeyi kesinlikle beklemiyordum. Kitap Usta Legend’e 7 yıldır mektup yazan Scarlet’in sonunda mektuplarınaa cevap alması ve Caraval’a üç bilet almasıyla başlıyor. Haylaz kardeşi Tella’ya bunu göstermeye gittiğinde kardeşini Julian adında bir denizciyle yakalıyor. Bu esnada Tella’nın kaçma planını öğreniyoruz ve Scarlett’in Caraval konusunda gönüllü olmadığını anlıyoruz. Lakin zalim ve kalpsiz babalarından kurtulmak için Julian ve Tella bir plan yapıp Scarlett’i kaçırıyorlar. İşler buradan sonra değişiyor çünkü Scarlett uyandığında Tella çoktan Caraval adasına ulaşmış durumda ve Scarlett, Julian ile baş başa. Arkadaşlar entp karakterleri bilirsiniz… Julian bir entp. Şakacı tavırları, üstten bakan ama önemseyen halleriyle aralarında birlikte Tella’yı ararken gelişen aşkı görüyoruz ve Caraval’ın büyülü dünyasını anlamaya çalışıyoruz. Caraval’ın büyülü dünyasını anlamaya çalışmak biraz zordu bence. Kitabı okurken Alice in Borderland evreniyle, Kalpsiz’deki Alice in Wonderland evreni arasında gittim. Caraval’ın oyınları ipucu bulmaları vs… bana nedense Borderland’daki oyun sistemini hatırlattı. Kİ BU ÇOK GÜZEL ÇÜNKÜ ÇOK SEVİYORUM DİZİYİ kesinlikle öneririm onu da. Her neyse. O dizideki gizem unsuru neredeyse 2. sezonun sonuna kadar sürmüştü. (Hatta neredeyse 3. sezonda çözüldü her şey) Bizim tüm olayları en son anlamamız bana tamamen dizinin gizemini hatırlattı. Kalpsiz’i benzetmem de muhtemelen delilikten ve sihrinden

Stephanie GarberYazar · 6 kitap
Twentieth Century Fox tarafından film hakları alınmış ve 25 ülkede hakları satılmış olan Caaraval’ın yazarı Stephanie Garber Northern California’da yaratıcı yazarlık dersi vermektedir.