Caraval #1

8.310 üzerinden
1.365 kişi
2024 24. kitabı
Okunma: 25 Mart 2024 23:58
Gerçekten çok büyüleyici ve sürükleyici bir kitap. Ne oyun ne gerçek ayırt edemeyecek kadar kafanız karışacak. Peki aşk? Gerçek mi? Yada oyunla birlikte ölümle yüzleşicek mi? Tek bir isteğiyle ölümden kaçabilecek mi? Kafanızda ki bütün sorularla sizi kitapla baş başa bırakıcam. Keyifle okuyacağınıza eminim!
CaravalStephanie Garber · Piper Taschenbuch · 20182,481 okunma
2025 74. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 13:34
“Caraval yalnızca bir oyun değildir.” İşte bu cümleyle başlıyor asıl soru: Ya gerçek sandıklarımız da sadece oyunun bir parçasıysa? Stephanie Garber’in kaleme aldığı Caraval, okura yalnızca bir hikâye değil, baştan sona sürükleyici bir deneyim sunuyor. Bu kitapta olaylar değil, atmosfer başrolde. Gerçek ile illüzyonun birbirine karıştığı, güven duygusunun sürekli sarsıldığı bir evrende; hiçbir karakter, hiçbir detay ve hiçbir söz tam anlamıyla kesinlik taşımazken, okur da Scarlett ile birlikte sorgulayan ve şaşıran bir oyuncuya dönüşüyor. Ana karakterimiz Scarlett, küçük kız kardeşi Donatella ile birlikte zalim bir baba tarafından baskı altında büyütülmüş iki kız kardeş. Scarlett yıllardır efsanevi Caraval gösterisine katılmayı hayal etmektedir. Nihayet o davet gelir. Ancak Caraval, beklediği bir eğlence değil; tehlikeli, tuzaklarla dolu bir oyun alanına dönüşür. Çünkü Donatella oyunun içine gizlenmiştir ve Scarlett, onu bulmak zorundadır. Zaman sınırlı, ipuçları bulanık, insanlar iki yüzlüdür. Kitabın en çarpıcı tarafı, öngörülemezliği. Okur olarak sık sık tahminlerde bulunuyorsunuz ancak Garber, bu beklentileri ustalıkla altüst ediyor. Her şey bir sahne, her karakter bir oyuncu olabilir. En çok güvenilen bile en çok şüphe uyandıran olabilir. Bu açıdan Caraval, yalnızca bir kurgu değil, aynı zamanda bir zihin oyunu. Garber’in dili akıcı ve sürükleyici. Betimlemeleri, özellikle renkler ve duyular üzerinden ilerliyor. Renkler burada sadece görsel değil, duygusal ve psikolojik bir araç olarak da kullanılıyor. Atmosfer neredeyse somut bir şekilde hissediliyor. Kitabın tamamı, büyülü bir tiyatro sahnesinde geçiyor gibi; her bölüm, yeni bir perde, yeni bir dekor, yeni bir şüphe. Scarlett karakteri, gelişen bir karakter. Başlangıçta pasif, korku dolu biri gibi görünse
CaravalStephanie Garber · Piper Taschenbuch · 20182,481 okunma
Caraval
2025 10. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 22:38
Caraval'ı sadece Once Upon a Broken Heart kitabını merak ettiğim ve ondan önce okunması gerektiğini duyduğum için okuma listeme eklemiştim ve bir an önce bitsin de Once Upon a Broken Heart'ı okuyayım diye hızlı hızlı başladım ama ilerledikçe kitabı sevmeye başladığımı fark ettim ve bir de baktım ki bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum:) Tahminimden daha çok beklentimi karşıladı ve üçlemeyi bitirmeden diğer seriye başlamayı düşünmüyorum:) Konusu; kahramanımız Scarlett kızkardeşi Tella'yla birlikte istismarcı babalarıyla birlikte, babaları tarafından yönetilen bir adada yaşamaktadır ve tanımadığı bir kontla evlenmeyi hem adadan hem babasından kurtulmalarının tek yolu olarak görmektedir. Ama düğününe 1 hafta kala yıllardır gösterisini izlemek için kendisine mektuplar yazdığı, ama hiçbirinden cevap alamadığı Caraval Ustası Legend'tan bir dönüş alır ve Caraval'a kızkardeşi ve nişanlısıyla özel olarak davet edildiğini öğrenir. Caraval, isminden tanıdık geleceği gibi karnaval benzeri bir oyun ve oyunun sonunda kazanan kişiye bir dilek hakkı verilecektir. Scarlett'in bu dileği elde etmek için oyunu kazanması gerekir ama asıl sorun şu ki oyunun bu seferki konusu kızkardeşi Tella etrafında dönmektedir ve Tella oyunu kazanacak kişi tarafından bulunmak üzere kayıptır. Kitabın oldukça kendine has bir havası vardı. Fantastik öğeler yeterince ön planda olmasa da sihir hissedilebiliyordu ve gerçekten bir karnaval/sirk ortamında gibiydim. Çok eğlenceliydi. Karakterlerin hepsini çok sevdim gerçekten. Şaşırtıcı olacak ama sinir olduğum, keşke ölse dediğim bir karakter bile olmadı djhchc. Scarlett minnoş kalplim keşke seni yiyebilsem<3 400 sayfalık bir kitapta kendisi için yazılabilecek en iyi karakter gelişimine sahipti. Kitabın başından sonuna kadar tek bir amaca tutundu ve amacını gerçekleştirdi de.
2023 87. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2023 17:17
Caraval Ustası Legend'e mektuplar yazan Scarlett 7 yıl sonra mektubuna cevap alır. Düğün hediyesi olarak Caraval'a katılmaları için üç davetiye.. Çözülmesi gereken bilmeceler, sihirli kapılar, çeşitli iksirler, duygularınıza göre şekil ve renk değiştiren elbiselerle Scarlett Caraval'ın büyülü dünyasına kapılmadan gizemi çözüp kız kardeşini bulmalı ama unutmamak lazım ki burada her şeyin bir bedeli vardır. Ve Caraval Scarlett'e gerçeklik algısını sarsacak bir deneyim yaşatacak.. Her ne kadar büyüyü sevsem de yazar şeytan yuvasına mı düştük dedirtmeyi başaran bi evren yaratmış. Kitapta sürekli karakterleri ve olayları çözmeye çalışıyoruz tam taşlar yerli yerine oturdu derken kartlar yeniden dağıtılıyor ve asıl oyun başlıyor. Hafif romantizmi, gizemli havasıyla da okuması çok keyifli bir kitaptı. Canımın içi @Cinsokur_ 'mle 50.yılda telsizi kimin icat ettiğini çözemesekte eğlenceli serüven oldu bizim için. Seninle her kitaba varım babe. · ⋆
Caraval’ın Büyüsü
·440 syf.·
2026 9. kitabı
Selamlarr!! Uzun zamandır inceleme göndermiyorum birkaç bir şey değişmiş gibi ama hemen adapte oluruz tabii. Uzatmadan, bu gün sizlere caravaldan bahsetmek istiyorum. Kısaca konusu: Scarlett ve kardeşi Tella, yıllardır yalnızca hikâyelerini duydukları büyülü Caraval oyununa katılma şansı yakalar. Ancak Caraval sadece bir oyun değildir; gerçek ile illüzyonun birbirine karıştığı, kimseye tamamen güvenemeyeceğiniz karanlık bir dünyanın kapısıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kitap biraz kalbimi kırdı. Ama aynı zamanda beni gerçekten etkiledi. Bu kadar saracağını beklemiyordum. Caraval; sevginin, güvenin ve gerçeğin sürekli sorgulandığı büyülü ama huzursuz bir evren. Kitabı okurken sürekli diken üstünde hissettim çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değildi. Zaten sanırım kitabın vermek istediği his de tam olarak buydu. Yazarın dili çok akıcıydı. Sayfalar aşırı hızlı aktı ve uzun zamandır beni böyle içine çeken bir fantastik okumamıştım. Özellikle atmosfer kısmı çok güçlüydü; maskeler, oyunlar, geceler, sahneler… Her şey rüya gibi ama aynı zamanda tekinsizdi. Caraval benim için bir “ev” hissi yaratmadı. Tam tersine huzursuz etti. Ama kitabı özel yapan şeylerden biri de bu bence. Çünkü Caraval’da güven diye bir şey yok. Herkes rol yapıyor gibi ve hiçbir sevgi tamamen saf hissettirmiyor. Kitap biter bitmez ikinci kitaba başlama isteği uyandırdı Şimdilik arkadaş grubumla okumak için bekliyorum ama devamı için aşırı heyecanlıyım. Ve evet… Anna Scar’ın biraz fazla haksızlığa uğradığını düşünüyorum. ️ 4/5 “Hayatta güvende kalmaktan çok daha fazlası var.”
Duygu ve Düşünce