Mayıs 2017
Heartless

Katil, Şehit, Kraliçe, Deli
2026 22. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 18:39
KEŞKE HİÇ OKUMASAYDIM!! tamam bu biraz abartı oldu ama kötü anlamda demiyorum, Kalpsiz'i keşke hiç okumasaydım çünkü o zaman hayatıma daha az hasarla devam edebilirdim (⁠╥⁠﹏⁠╥⁠) Marissa Meyer'ın yazımına duyduğum güven ve ilgi çekici konusuyla bu kitap için beklentim yüksekti ve bu beklentimi de karşıladı. Konusu ise Harikalar Diyarı'nın acımasız Kupa Kraliçesi'nin geçmişini ve onu kötülüğe iten olayları ele alıyor. Öncelikle kitabı kesinlikle öneriyorum!! ve okumak isteyenlere birkaç öneri daha eklemek istiyorum: -Okumadan önce Alice Harikalar Diyarında'yı mutlaka okuyun, okuduysanız da bence reread yapın (göndermeleri daha iyi anlarsınız ve inanın bu çok keyifli) -Okurken Melanie Martinez dinlemenizi öneriyorum (özellikle Cry Baby albümünü) atmosfer olarak çok uyumlular bence Her neyse gelelim yorumuma Ben kitabı kurgusal açıdan çok sevdim, Catherine ve Jest yavrularım... siz kavuşmayı hak ediyordunuz, benim için kafamda evli mutlu çocuklu ve pastane sahibisiniz ૮꒰˶ᵔ ᵕ ᵔ˶꒱ა Favori karakterim Hapkacı oldu. (Jest'i ana karakter olarak sayıyorum yoksa o da favorim) Hapkacı sivri dilliydi ama kesinlikle haksız değildi. Cath ve Jest üzerine söylediği birçok şeye katılıyorum, bu umutsuz aşk vakasında kimin haklı olduğu kısmı biraz karışık... Ayrıca Alice Harikalar Diyarında gördüğümüz deli adamın bu kitapta delirmemek için çabalaması kalbimi paramparça etti (˚ ˃̣̣̥⌓˂̣̣̥ ) Cath ile son sahnesindeki sözlerine ağladım bile... (seniseviyorumhapkacı) Gelelim Cath ve Jest'e... çok kalp kırıcı, yaralayıcı ve tutkulu bir aşktı. Kavuşabilmek için her yolu denediler, fakat zaten Cath'in kupa kraliçesi olacağını bilerek okumak tüm çabaların başarısız olacağını hatırlatıyordu. Sanırım ben bu çift arasında Jest'i daha çok haklı buluyorum. (onunda amacını öğrenince şok oldum ama sana kızmıyorum Jestcim)
2024 6. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 00:24
Gerçekten çok beğendiğim bir kitap oldu. Yazımını, anlatım biçimini, olayları, karakterleri... Hepsini çok beğendim. Beğenmediğim demeyeyim ama beni rahatsız eden tek şey sonuydu. Sonunu okuyunca içimde nedense bir tamamlanmamışlık hissi oluştu. Son 80 sayfanın biraz aceleye geldiğini düşünüyorum. Keşke kitabın en başındaki Kral ve Cath'in sahneleri azalsaydı da son kısım uzatılsaydı. Daha duygu yüklü yazılabilirdi. Kitapta beni tatmin etmeyen tek kısım buydu. Ama yine de sonu vurucu muydu, evet vurucuydu. Kitabı okurken sonunu tahmin etmek zor değil ve zaten yazar da açık açık belli ediyordu. Her şeyin farkında olmanıza rağmen sizi üzüyor bu kitap. Kitabı okurken kitabın adının Kalpsiz olduğunu unuttum ve mutlu mutlu, hayal kurarak okudum. Siz okuyacaksanız benim gibi yapmayın. Bence Alice Harikalar Diyarında'yı ve gençlik tarzı okumayı sevenler bu kitaba şans vermeli. Ben o kadar da sevmezdim aslında, yıllar önce okumuştum o kitabı. Ama şimdi yakın zamanda tekrar okumayı düşünüyorum. Ayrıca yazarın en çok sevildiğini gördüğüm Ay Günlükleri serisine de en yakın zamanda şans vereceğim. Nedense sadece bir kitabını okumuş olmama rağmen yazarla aramda bir bağ oluşmuş gibi hissediyorum.
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20171,481 okunma
Oysa o kalpsiz olmadan önce hayalleri olan genç bir kızdı.
2025 43. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 16:17
Selam dostlarım. Nasılsınız? Harika bir kitap önerisi ile geldim. Konu: Harikalar Diyarı’nın dehşet saçmasından önce Catherine hayali bir pastane açmak olan ve her genç kız gibi aşık olmaktı. Tatlılar konunda bu kadar yetenekli olmasına rağmen annesi için bu gerçekleşmeyecek bir hayaldi. Çünkü geleceğin kraliçesi bir pastanesi olmazdı. Cath krallığın yeni soytarısı Jest ile tanışmasıyla aşkın cazibesine kapıldığını hissettiği. Cath ne kadar kendi kaderini yazmak istese de kaderin büyülü,canavarla dolu diyarda başka planları vardı. İçerik: Yetişkin içerik bulunmuyor. 13 yaş ve üstü herkese uygun olduğunu düşünüyorum. İncelemem:(SPOILERSIZ) Marissa Meyer diline her seferine aşık oluyorum gerçekten. O kadar masalsı bir dili ki var ki büyüleniyorum. Benim böyle uzun okuduğuma bakmayın yoğun bir dönemden geçiyorum. Kitap çok hızla ve keyifle bitirebilecek kıvamda. Marissa Meyer kitap konuları gerçekten çok özgün. Konusu ilgi çekici ve okudukça sizi içine çekiyor. Kesinlikle en sevdiğim karakter Jest. Adam da resmen şeytan tüyü var. Kendini büyülüyor. Okurken bunu da baya hissettim. Cath gerçekten hayalleri olan ama ailesi yüzünden başka hayallere mahkum edilen bir kız ve beni çok üzüyor. Bunun gibi örneklerde günümüzde çokça var maalesef. Asıl amacı ailesini kırmamak olsa da kendini çok kırıyor. Bir aşk hikayesinden ziyada gizem doluda bir kitap. Hapkaçacı seviyorum sevmiyorum mu emin olamadım. Bir iyi diyorum bazen de sinir oluyorum. Emin olamadığım bir karakter ama kitaba kesinlikle çok yakışmış.Kral baya trol biri ya knjfksb flört etmek istemesi ve geğirdiği sahne o kadar komikti ki nfvklsnf. Ama nasıl kral olmuş anlamadım. Sözde kral. Başında sadece tacı var. Aslında Cath çok güzel bir kraliçe olurdu ama yanında sevdiği adam ve pastanesi ile beraber. Kupa diyarı çok Türkiye
Katil,şehit,kraliçe,deli.
2025 83. kitabı
Kalpsiz incelemesiyle geldim. Bir süre etkisinde kalacağım bir kitap galiba. Evren: Harikalar Diyarı benim zaten çok sevdiğim bir evren. Kitabı almamın asıl sebebi de bu zaten. O yüzden zaten artı bir puanı vardı ve yazar da evreni gerçekten iyi anlamış ve iyi yansıtmış bence. Aynı şekilde karakterleri de çok iyi yansıtmış. Özellikle Kral’ın nasıl bir avel olduğunu, Kral olmakla uzaktan yakından alakası olmadığını başından sonuna kadar çok iyi göstermiş. Onun haricinde evrene Hiçbiryer’i farklı olarak da olsa eklemesi hoşuma gitti. Çünkü o da sevdiğim bir evren. Karakterler: Önce ana karakterden bahsetmem lazım tabii ki. Neden bilmiyorum artık eskisi gibi karakterlere fazla bağlandığımı hissedemiyorum ama bu onu anlamadığım anlamına gelmiyor. Ailesinin bile yanında durmayışı, sürekli bir şeyleri içinde tutmak zorunda kalışı, ne yapacağını bilememesi ama denemekten de vazgeçmemesi… Hepsi bir noktada az da olsa kendimi benzettiğim şeyler oldu. JEST. Hasret kalmışız böyle erkek karakterlere. Başından sonuna tam bir centilmendi. Tam da Harikalar Diyarı’na uygun bir karakterdi. Ve birde Cheshire.. Bir karakter her seferinde mi favorim olur ya. Geliyor gidiyor dedikodu yapıp gidiyor diva. (Spoi sayılır)Keşke Cath’in kuzgunla arası nasıl iyi kaldıysa onunla da arası iyi kalsaydı. Gerçekten Cath’i önemseyen nadir karakterlerdendi çünkü bence. (Spoi bitti) Sonu: Ve en önemli kısım da kitabın sonu. Harikalar Diyarı’nı bilen herkes gibi ben de sonunu biliyordum ama benim bile ufak bir umudum vardı. Sonuyla ilgili söylenecek çok şey var ama ben bulamıyorum gibi sanki. Sonu belli olan bir kitapta bile bana duvarı seyrettiren bir sondu yani. Ve ben daha önce de Harikalar Diyarı ile ilgili bu tarz şeyler izledim veya gördüm. Ama hiçbiri bu kitap kadar gerçek hissettirmedi. Artık
·541 syf.·
2017 62. kitabı
Kalpsiz yazarın bir önceki Ay Günlüğü serisine göre oldukça farklı. Yine bir masalın değiştirilmiş hali ama oldukça fantastik ve ilk seriye oranla daha masalsı. Alice Harikalar Diyarında'ki meşhur kötü Kupa Kraliçesi hakkında. Ne yaşamışta bu kadın böyle olmuş? sorusunun cevabını kendi usulüyle vermiş yazar. Ben içerik itibariyle Levana'ya çok benzettim. Sanki kitap okumuyor da bir masalı izliyor gibiydim,her şey masalsıydı. Hayvanlar ve insanlar aynı ortam içinde yaşıyorlardı. Hatta hayvanların dük gibi soylu ünvanları bile vardı. Cath her ne kadar cana yakınsa annesi o kadar itici ve soğuktu. Yazarın karakterleri oldukça usta bir şekilde yazdığını düşünüyorum çünkü kolay bir şekilde bir karakterden nefret ettirdiği gibi bir diğerini sevdirebiliyor. Kitabın sonunda kötü bir kraliçeye dönüşeceğini ve bunun sebebinin istemediği bir hayata hapsolması sonucu olduğunu bilmeme rağmen sayfaları heyecan ve merakla çevirdim. Bir türlü Cath'i zalim ve kötü olarak düşünemedim.Oldukça duygusal ve hüzünlü bir kitaptı. Hayır yani,insan sonunu bile bile nasıl üzülür,sinirleri nasıl bozulur anlamıyorum. Bu konuda yazarı tekrar tebrik etmeliyim. Dili oldukça akıcı ve güzeldi. Kitapta sevmediğim şey;Jabberwocky'i "Gıllıgış"diye çevirmeleriydi. Alice'in filmini izlediğimde sürekli orjinal ismini kullandıkları için mi tuhaf geldi bilmiyorum ama bence çeviride de orjinal olarak kalmalıydı. Şapkacı'ya gelirsek;onu daha bir sevecen ve sıcakkanlı beklemiştim ama hep böyle huysuz bir yanı vardı ve bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir o yanda bir bu yanda birden beliren meşhur kediden bahsetmiyorum bile. Kitaptaki en iyi karakterlerden biriydi. En iyisi tabii ki Jestti... Sonu bu şekilde bitmemeliydi cidden güzelim limon gözlü çocuk...Her neyse eğer Ay Günlükleri tadında bir kitap
Kalpsiz
2022 44. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2022 00:00
Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Kitap için o kadar çok şeyim var ki söyleyecek. Öncelikle mükemmel bir kitaptı. Okumadan önce de biliyordum buna bayılacağımı ve gerçekten bayıldım. Uzun zamandır bana bu kadar çok şey hissettiren ilk kitap oldu. Bazen çok mutluydum. Çok heyecanlıydı. Bazen komikti bazen çok sinir bozucuydu bazen de çok üzücüydü. Harikalar Diyarını herkes biliyor sanırım. Ama Kupa Kraliçe'sinin geçmişini kimse bilmiyor. Marissa da bu kitapta karakteri kendince yorumlamış ve mükemmel olmuş. Yazarın Ay Günlükleri serisini de okumuştum ve kadın işi biliyor. Ve en sevdiğim konulardan biridir bu. Kötü karakterin trajik geçmişi... Okurun nefret ettiği bir karakteri öyle bir anlatırlar ki kalbine yerleşir. Çok seviyorum bunu. Bu kitapta da Kupa Kraliçesi yani Leydi Catherine Pinkerton aslında Kupalar Diyarında yaşayan ve sadece pastane sahibi olmak isteyen masum bir kızmış. Ancak baskıcı ailesi onu Kral ile evlendirmek istiyor. Cath'in annesinden de babasından da nefret ediyorum. Ne olduysa o iki aptal yüzünden oldu. Keşke kitaba girip ikisini de boğabilsem. Kral da saf biri. O da Cath ile evlenmek istiyor ama Cath'in bambaşka hayali var. İşte bir gün baloda Krallığa yeni bir soytarı yani Joker geliyor. Baloda insanları eğlendirirken Cath'in dikkatini çekiyor. Hatta bu baloda zavallı Kral aslında Catherine'ye evlenme teklifi edecek. Ama Catherine bunu hiç mi hiç istemiyor ve Cheshire kedisinden yardım istiyor. Alice in Wonderland izlerken de biliyordum Cheshire kedisini hep sevmişimdir. Sonra Cath kaçıyor balodan. Ama giderken yolda bayılıyor. Onu Jest yani Joker buluyor. Ve resmi olarak tanışıyorlar. Ve farkına varmadan Catherine kalbini çoktan Jest'e veriyor. İlerleyen bölümlerde hepimizin sevdiği çılgın şapkacıyla da tanışıyoruz. Buradan sonra
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20171,481 okunma
Rastgele önüme çıkan bir kitap nasıl favorim olur?
2025 22. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 14:13
Öncelikle incelemenin spoilersiz olacağını söyleyeyim. Bu kitabı sadece önerilen kitaplarda rastgele karşıma çıkmasıyla okumaya başladım. Kitap, alice harikalar diyarında ki kupa kraliçesinin nasıl kötü olduğunu gençliğinde neler yaşadığını anlatıyor. Ben kötü karakterlerin şu an oldukları konuma nasıl geldiklerini okumayı çok seviyorum çünkü karakteri daha da derinleştiriyor gözümde. Öncelikle kitaba bayıldım hem de anlatamayacağım kadar. Hapishane şifacısından sonra bu kadar keyif alarak okuduğum bir kitap olmamıştı. Bu kitaba karşı içimde nedense büyük bir sevgi oluştu. Artık nereye gitsem bu kitabı önermeden durmayacağım. Kitabı okumadan önce biraz eleştirilere de bakmıştım ve çoğu insan kitabın ilk yarısının durgun geçtiğini söylüyordu ki haklılar ama ben evreni o kadar sevdim ki hiç sıkılmadım o kısımları okurken, hatta kitap sadece o kısımlardan ibaret olsaydı bile çok severdim. Bazı olumsuz yorumlarla da karşılaştım ama bilemiyorum bu kitap bana tekrardan en sevdiğim çizgi filmin yeni bölümünü izlerken ki hisleri hissettirdiği için kitaba olumsuz bir şey besleyemiyorum. Ayrıca yazarın dili hiç insanı yormuyor gayet akıcı ve sürükleyiciydi ki çoğu zaman bir kitaptan daha çok dizi izliyormuşum gibi hissettim.Tekrardan söylediğim gibi kitapta hiç bir kısımda sıkılmadım. Her bölümü merakla okudum (dediğim gibi kitabın ilk yarısı çoğu zaman durgun geçmesine rağmen). Kesinlikle yazar harika bir yazım diline sahip. Kitapta kalbimi fazlasıyla kıran bir kısımda oldu. Hâla etkisinden çıkamıyorum. Bölümü okuduğumda gerçekten kalbimin kırıldığını hissettim. Normalde bölümle ilgili anlatacak çok şey var ama ne söylersem spoiler olacak. O yüzden susmak en iyisi. Karakterlere gelelim şimdi; Cath'in annesinden nefret ettim. Bir insan öz kızına da böyle davranmaz ya.
2026 8. kitabı
Kalpsiz bu kitabı okurken oldukça keyif aldım. Hikâye sürükleyici ve eğlenceli, karakterler ilginç ve akışı hızlı, o yüzden kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Kitabın fantastik öğeleri, hafif romantik havası hoşuma gitti, bazı bölümler merak uyandırıcıydı ve karakterlerin davranışları bazen düşündürücü oldu. Genel olarak rahat okunuyor, sıkmıyor ve keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Fantastik hikâyeleri Pevsner için zaman geçirirken keyif alabileceğiniz bir kitap diyebilirim.
2018 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2018 23:14
Aşk kural tanımaz hiç bir engel gelmez karşısına aşk parayla yada mal mülke alınacak birşey değil aşk öyle acımasız ki insanın gözünü kör eder ve onu kalpsiz bir insan yapar çünkü. Kalp ağrıdan hiç birşey hissetmez
2025 6. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2025 10:56
Böyle kitap okur gibi değilde animasyon izler gibi , çocukluğumuzun kahramanlarının yeni teknolojilerle yeniden canlanmış halini görür gibi okudum. Fantastik hikayeler seven birisi olarak diğer kitapları gibi bunu da çok beğendim.Tavsiye ederim...

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.