Ay Günlüğü #1

İlk Yayın Tarihi:
8 Ocak 2013
Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
Cinder (The Lunar Chronicles, #1)
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

Ve onu baloya davet etmediler...
2026 24. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 22:34
Cinderella'yı bir sayborg olarak okumak gerçekten ilginç bir deneyim oldu benim için. Yazarın yeniden anlatım için bambaşka bir evren oluşturup yine de orijinaline bağlı kalabilmesi oldukça
Cinder Kitap İncelemesi:
2024 2. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2024 00:01
İlgimi çekecek kitapların tükendiğini düşündüğüm anda karşıma bu seri çıktı. En yakın arkadaşımın da övgüleri üzerine seriye başlamış bulundum. Konser hazırlıkları sınav haftası derken okuma sürem
2026 14. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 21:55
Herkesin çok sevdiği o seriye sonunda başladım ve sanırım bende çok seveceğim!! Ay Günlüğü serisinin ilk kitabı Cinder'a yapacağım incelemeye hoşgeldiniiiz! Konusundan bahsetmeyeceğim çünkü
Çok güzeldi
2024 23. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 18:39
Öncelikle herkesten özür dilemek istiyorum çünkü ‘bir retelling ne kadar iyi olabilir ki?’ diye düşündüğümden seriyi bir yıldır bekletiyordum ama HARİKA BİR SERİ çıktı. Bilimkurgu desen var, azcık
AY GÜNLÜKLERİ #1
2021 56. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2021 21:59
Merhabaa. Nasılsınız? Bugün Ay Günlükleri serisinin ilk kitabı olan Cinder’ in yorumuyla geldim. Konusundan bahsedecek olursak Cinderella’ yı herkes biliyordur herhalde. Bu seri genel olarak masal
Çok beğendim
2025 19. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2025 12:40
Çok güzeldi. Başta çok sevmiştim. Sonra ortalarında bir iki diyaloğu sevmedim yapay geldi. Bu yüzden bakış açım olumsuzlaştı. Fakat sonra çabucak toparladı. Yazarın diğer karakterleri kurguya dahil edişine bayıldım. Seri okurken devam kitaplarını hemen okuyasim gelmez. Ama şuan hemen ikinci kitaba geçmek istiyorum. Yazarın diline, üslubuna bayıldım... Kitapta bir iki diyalog hariç beni rahatsız eden hiçbir yer olmadı. Genel bütünlüğe bakınca onlar da göz ardı edilebilir.
2022 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2022 02:38
Sürekli karşıma çıkan, hakkında övgüler olan bu seriye başladım sonunda ve okuyunca neden bu kadar beğenildiğini anlamış oldum. Konusu çok farklıydı evet hep duyduğumuz masallardan esinlenilmiş ama bunu aynı zamanda farklılaştırmış da ben çok beğendim. Akıcı ve kesinlikle kasmıyor. Farklı bir havası vardı bu benim aradığım şeydi. Cinder güzel bir karakterdi, Prens Kai hemen favori karakterim oldu ancak diğer kitaplarda olmayacak sanırım bu biraz üzücü :( yine de kitap çok yarıda bitti devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
2020 18. kitabı
Cinder, bir cyborg tamircisidir ve en yakın arkadaşı (Iko adında bir robot) ve kız kardeşi (Pearl adında tamamen insan bir kız) ile birlikte Prens Kai'ye aşık olur. Ancak hayat sadece temizlik ve şarkı söylemekten ibaret değil; ortalığı kasıp kavuran bir veba ve sakatlayıcı bir yoksulluk var. Veba her an herkesi vurabilir. Cyborglar (kahramanımız Cinder gibi) veba araştırmaları için kurban edilmek üzere günde bir adet olmak üzere işe alınır. Ailelerine 'fedakarlıkları' karşılığında yüklü miktarda para veriliyor . Siborglar gerçek vatandaşlar olarak kabul edilmediğinden her an teslim edilebilirler. Cinder'ın üvey annesi biraz fazla zorlandığında Cinder'ı teslim etmeye karar verir. Oradan doktorla görüşülür ve kurban edilmeye hazırlanır.
Cinder- Marissa Meyer
·421 syf.·
2017 44. kitabı
Bir kitabı ona bağlanacak kadar çok sevmemiz için bize her sayfasında bir şeyler öğretmesi şart değildir bence. Kimi zaman kurgusu çok hoşunuza gider, kimi zaman karakterleri çok seversiniz, kimi
2023 55. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2023 03:25
Çok güzel bir kitaptı. Yazarın dili, olaylar iyiydi, akıcıydı. Cinder, Kai ve Iko’yu çok sevdim ama geri kalanları sevemedim. Gelecek kitabı bir an önce okumak istiyorum, çok güzeldi.

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.