Ay Günlüğü #4

Marissa Meyer
Mart 2016
Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
Winter (The Lunar Chronicles, #4)
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

I have returned and I am here to take back what’s mine.
2025 49. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 18:01
Merhabalarrr!! Sizlere bugün uzun zamandır okumak istediğim bir serinin son kitabının incelemesi ile beraberim.Bir novellası daha var serinin ama ana kitapları bitirdiğim için genel bir inceleme
Deli Prenses
2021 65. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 18:50
Merhaba. Nasılsınız? Bugün Ay Günlükleri serisinin final kitabı olan Winter’ dan bahsedeceğim. Winter Pamuk Prenses’ ten esinlenilmiş. Winter hikayemizde baş kötü karakter olan Kraliçe Levana’ nın
2017 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2017 14:24
"Son zamanlarda ne düşünüyorum, biliyor musun? Galiba kusursuzluğun da kendi içinde kusurları olabiliyor." Ay günlükleri, okuduğum en iyi serilerden biriydi. Önceki kitaplarında da olduğu gibi kurgu çok iyi, karakterler harikaydı. Winter kitabında ilk kitaptaki karakterlerin yanında yeni karakterlerimiz de yer alıyor. Son kitap olduğundan içeriğine değinmeye çok gerek olduğunu düşünmüyorum. İlk kitaplardaki olayların çözülmeye çalışıldığı bir kitaptı. Karakterlerin her biri bir arada olduğu ve bu beni aşırı mutlu etti. Hepsinin tek tek neler yaptığını okumak çok keyif vericiydi. Ben Winter karakterini pek sevemesem de son kitap olmasından, diğer karakterlerinde bu kitapta yer almasından dolayı kitabı sevdim. Belki sekiz yüz sayfa yerine beş yüz sayfa falan olsa daha iyi olabilirdi. Biraz fazla uzatılmış yerler vardı. Ama her şeye rağmen güzel bir kitap ve güzel bir seriydi.
2021 19. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2021 17:36
Çocukluğumuzda dinlediğimiz masallardan farklı olan bu seride öğrendiğimiz şey prenseslerin zayıf ve kurtarılmaya ihtiyacı olmadığı Cinderella nın bir sayborg olduğunu Kırmızı başlıklı kızın cesur ve her şeye karşı mücadele ettiğini Rapunzelin bir hacker olması Ve Pamuk Prensesin herkes de olduğu gibi deli olması Ama evet her masalda olduğu gibi bu masalda mutlu sonla bitiyor. Bu seri hem benim gençliğimin hem de benim çocukluğumun kitabı okumanız dileğiyle "Ay Günlüğü" serisi sona erdi. Artık hiçbir masalda böyle bir tat bulamayacaksınız
2021 23. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 18:51
Merhabaa Ay Günlükleri serisinin son kitabı Winter'ın yorumuyla geldim. Ana karakterimiz Prenses Winter, Kraliçe Levana'nın üvey kızı ve Pamuk Prenses'in uyarlaması. Winter geçmişte yaşadığı bir olay yüzünden aylı güçlerini kullanmayı bırakmış bu yüzden de halüsinasyonlar görmesine sebep olan ay hastalığına yakalanmış. Yani bir nevi delirmiş de diyebiliriz. Önceki kitapta tanıştığımız Jacin'i bu kitapta daha iyi tanıyoruz, Winter'la olan sahnelerini okumak harikaydı. Ayrıca hikaye kaldığı yerden devam ediyor, Prens Kai'yi Yeni Pekin'e geri götürdükten sonra düğün hazırlıkları ve isyan planları başlıyor. Cinder'ın içindeki korkuya ve şüpheye rağmen güçlü kalması ve yoluna devam etmesi, bu sırada da hiç yalnız kalmaması beni çok mutlu etti. Ancak tabi ki yazar karakterleri rahat bırakmamış, sürekli birileri ayrı düştü kara kara kavuşmalarını bekledim. Sonu çook güzeldi, okurken salak salak sırıtıyodum. Sonuç olarak kitap mükemmeldi, sürekli aksiyon vardı, 800 sayfa dolu doluydu, serinin en sevdiğim kitabı oldu.
·800 syf.·
2017 37. kitabı
Son kitaptaki kahramanımız Pamuk Prensesin modern versiyonu yani Levana'nın üvey kızı Prenses Winter .Serinin her kitabında kızların her biri aşkı bulduğu gibi bu kitaptada Cress de tanıdığımız Sör
Teknoloji
OKUMADAN GEÇMEYİN #3❤
2020 71. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2020 16:10
Mükkemel bir seriyle karşınızdayım.Bu seriyi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Benim hayatımda okuduğum sanırım en sevdiğim seri olabilir. Ee, bu öve öve bitiremediğim Seri derken kendisi AY GÜNLÜKLERİ serisi olur Bence ay günlükleri serisini her yaştan insan okuyabilir. Bu seriyi seviceğinize bahse varım. Daha demin okuduğum kitaba yani Winter'ın yorumuna gelirsek o da aynı Seri gibi mükemmel bir kitaptı.Bu kitapta yeni katılan karakterimiz Pamuk prenses'in gelecek versiyonu olan Winter 'dı.Winter karakteri iyi kalpliliği ile ön plana çıkan bir karakterdi. Ben Winter karakterini açıkçası sevdim fakat ben güçlü ve devrimci karakterleri daha çok sevdiğim için her zamanki gibi favori karakterim tabiki de Cinder' dı.Winter kitabı artık (levana 'yı saymazsak) ilk 3 kitaptaki planlanan olayların artık son kitapta gerçekleştiği bir kitaptı. Karakterlerimiz her zamanki gibi MÜKKEMELDİ. Devrimci, cesur aynı zamanda gözüpek Cinder, Rampion aşığı ve cress' in sevdalısı Thorne, Scarlet'ın pençeli ama koca yürekli sevgilisi Wolf,Kızıl kafamız zeytin gözlümüz Scarlet, Yakışlı safımız ama bir o kadar da tatlı Kai'miz, Sevdiklerine ona sevdiğini pek vurgulamayan ama bunun nedeni onları korumak olan Jacin ve masum, sevimli aşık, olduğuna bakmayın çok zeki olan Cress.;-) (Iko 'yu unutmadım:) Ona da kısaca hikayeler arasından raslayayabileceğiniz en güzel ve en iyi kalpli droid. (buna hiç şüpheniz olmasın) Kısasa kısas :okuyun ,okutun,okutturun (❤ ω ❤) Kitapla kalın, hoşçakalın:)
WinterMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20163,829 okunma
Nerde bi KEKO kitap var hemen bulur okurum
2019 15. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2019 21:36
Nasıl 6 günümü mahvederim diyorsanız buyrun efendim.. 800 sayfalık bir çöp. Emek önemli evet ama bacım 800 sayfa yazarken hiç mi yorulmadın o kısa cümlelerle bi bitireyim artık demedin? Hayır bu seri zaten yazmışsın 4 kitap kalkıp üstüne bir de ek kitaplar çıkarıyorsun bari bu kadar belli etme tek derdinin para olduğunu. Dipnot.Allah kahretsin benim başladığım kitabı yarım bırakamama huyumu ! Dipnot2.Yalnız çok gömdüm ama bunun filmini yapsalar ağzımın suyu aka aka izlerim kurgusu iyiydi
2020 7. kitabı
Okunma: 27 Mart 2020 21:28
Tek kelimeyle HARİİİİKA bir finaldi. Öncesinde söylemem gerekirse serinin ilk kitabından sonra çok da bi beklentim olmadan devam ettim. Ama yazar çoğu serinin aksine her kitapta daha da harikalar yaratmış. Winter’ı okumadan önce serinin ara kitabı olan Levana’yı da okumanızı öneririm. Final kitabında bahsedilen küçük detayları ve son bölümlerde yazarın vermek istediği duyguları çok daha iyi algılarsınız. Okuyanların çoğu (yani yorumlarda gördüğüm kadarıyla) Winter karakterine pek ısınamamış. Lakin ben karakteri oldukça samimi ve cesur buldum. Kendine gün geçtikçe zarar vermeyi göze alarak bazı şeylerden vazgeçmesi ve bunu tamamen zalimlik olarak gördüğü için yapması dikkate alınması gereken bir özelliğiydi bence. Seride en sevdiğim çift Scarlet-Wolf olmasına rağmen Winter ve Jacin arasındaki çekim, kavuşamamalarının gittikçe bir aşka dönüşmesi çok hoşuma gitti. Son olarak dediğim gibi harika bir finaldi ve Ay Günlükleri Serisinin sevenlerinin mutlaka ama mutlaka okumasını öneririm.
2018 76. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2018 11:34
Şu ana kadar okuduğum en mükemmel ve okurken hiç sıkılmadığım bir seri oldu. Yazarımızı tebrik ediyorum gerçekten bir zeka ürünü olmuş. Kitap edebi yönden çok zengin değil ama okunması bakımından çok zevkli, dili çok hafif, kurgusu harika ve masal kahramanlarımız çok güzel serpiştirilmiş her bir köşesine. Kitap 800 sayfa ama nasıl bittiğini anlamadım bile ve açıkçası bittiğine de üzüldüm. Okurken bazı yerlerde çok üzüldüm ama bazı konuşmalar da okurken fazlasıyla güldürdü. Hatta bir ara bozulan el ekranlarını vurarak tamir etmeleri çok bizden bir hareket olmuş :)) Son kitap Winter temelini tek bir karakter üzerine değil de tüm karakterleri içine dahil ederek oluşturmuş ve bence daha da başarılı olmuş, çünkü Pamuk Prenses karakteri biraz sıkıcı.Bahsedildiği gibi pamuk gibi kalbi olan ve eşsiz güzelliği olan bir karakter daha güzel anlatılabilirdi. Olaylardaki duruşunu,konuşmalarını ben sevmedim. Pek oturmamış karakterimiz. Ama tüm karakterlerimiz bir araya geldiği için bu ayrıntı göze batmıyor kurtarıyor kitabımızı. Son olarak hala bu seriyi okumayanlara sözüm yoksa siz hâlâââ :))

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.