Ay Günlüğü #3

Mayıs 2015
Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
Cress (The Lunar Chronicles, #3)
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2026 17. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 19:55
MÜTHİİİİİŞŞŞŞ BİR OKUMA DENEYİMİYDİİİİİ!! Heyyy, Ay Günlükleri Serisinin 3. Kitabı Cress ile devam ediyoruuz ve işte yorumlarıım --> Öncelikle şu ilk üç kitap için söylüyorum olay örgüsü,
·560 syf.·
2024 99. kitabı
Ay günlükleri -3 Cress Maceramız hız kesmeden devam ediyor bu sefer ki masal kahramanı konuğumuz Rapunzel.. Yani Cress. Doğduğunda kabuk olduğu anlaşıldığı için ailesinden ayrılıyor. Ve çocukluğundan beri bir uyduda yaşıyor ve elindeki tek şey internet bağlantılı ekranlar. Elinde sadece bunlar olduğu için çok iyi bir hacker olması da kaçınılmaz oldu. Seriyi okuyalı baya olduğu için bu kitabın bu kadar uzun olması ve başında çok fazla olay olmaması beni biraz sıktı açıkçası. Ama Cress karakterini sevdiğim için bir şekilde kendini okuttu. Dünyayı sadece resimlerden gördüğü ve Kaptan Thorne resimlerinden dolayı aşık olan biri olarak verdiği tepkiler çok komikti. Kaptan Thorne ile bence çok tatlı ikili oldular. Sonu yine oldukça heyecanlıydı. Levana kötü olmanın hakkını veriyor... Bir sonraki kitap Kraliçe Levana'nın kitabı ben onu seriyi okurken okumamıştım. Onu da merak ediyorum.
2020 203. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2020 20:51
Vee bitti... O kadar güzeldi ki bugün sanırım 500 sayfaya yakın okudum. Gerçekten okurken hiç sıkılmıyorsunuz ve daha fazla okumak istiyorsunuz. Konusuna gelirsek, bu seferki kitaba adı verilen Cress, 7 yıldır bir uyduya kapatılmış bir kabuk. 7 yıldır Levana'nın işlerini yapıyor fakat ilk kitaptan da hatırlayacağımız gibi Cinder'e Levana hakkında bilgi veren kişi deo. Karakter, çok kibar ve zeki biri. Cinder, Wolf, Thorne ve Scarlet'te onu kurtarmaya gidiyorlar ama sihirbaz bunu anlıyor. Cress ve Thorne'yi bir yere kapatıyor. Wolf yaralanıyor. Cinder ve Scarlet onu içeri taşıyorlar ama bir sorun var aslında Scarlet dediğimiz kişi aycı. Grup tam da düğüne iki hafta kala parçalanırken acilen toplanıp Kai'nin evlenmesine engel olmaları lazım.
2021 15. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2021 18:25
Daha ufacık bir kız çocuğuyken, cadı onu ne kapısı ne de merdiveni olan bir uzay uydusuna hapsetti. Gelecekte bile, Kuleye Hapsedilen Genç Kızlar Var... Cress, Cinder'ı Kraliçe Levana'nın hain planlarından haberdar etmek için her şeyi göze almıştı. Ancak ufak bir sorunu vardı. Çocukluğundan beri, hapsedildiği bir uyduda yaşıyordu ve ona eşlik eden tek şey internet bağlantılı ekranlardı. Elinde yalnızca bu ekranlar olunca, Cress'in de efsanevi bir hackera dönüşmesi kaçınılmazdı. Bütün Dünya; Cinder, Kaptan Thorne, Scarlet ve Wolf'un peşindeydi. Onlar ise Levana'nın planlarını altüst etmek için Cress'i esir tutulduğu uydudan kurtarmaya ant içmişti. Ancak bir şeyler ters gitti ve ekip üyeleri uzayın ortasında birbirlerini kaybetti. Kraliçe Levana ise hiçbir şeyin İmparator Kai ile düğününü engellemesine izin vermemeye, dolayısıyla Cinder'ın peşini bırakmamaya kararlıydı. Cress, Scarlet ve Cinder, Dünya'yı kurtarmaya gönüllü olmamıştı. Yine de Dünya'nın tek umudu Cress, Scarlet ve Cinder'dı. Cress Rapunzelin geleceğe uyarlanmış hali. Ana hatlarıyla Rapunzele benziyor ama tabii ki farklı noktaları var ve bu farklılıklar kitabı daha da güzel yapıyor. İlk kitaptan bu yana hep Cinder ve Kai'nin buluşmasını ve birbirlerine her şeyi anlatmalarını bekliyordum ve sonunda oldu. En çok Thorne'un İko'ya bir droit almasına sevindim. Çok tatlıydı. Gerçekten çok güzel bir seri. Herkese tavsiye ediyorum. İyi okumalar..
2021 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 22:42
Ay günlükleri serisi okuduğum en güzel serilerden biri.Cress kitabını bitirdiğimde ilk birkaç saniye bitirdiğimin farkına varamadım.Scarlet kadar heyecanlı olmasa bile sonlara doğru olaylar daha aksiyonlu bir hâl aldı.Çok beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim.Kitabın her cümlesini şaşırarak okudum resmen.Bu seriyi herkese tavsiye ederim.
2023 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 18:38
“Ve cadı altın saçlarını kesip onu kocaman bir çöle attı.” Ay Günlükleri serisinin üçüncü kitabı da bitti.İkinci kitabı o kadar beğenmemiştim ama bu kitabı harikaydı.Okurken çok keyif aldım. Serinin bu kitabında uyarlanan masal karakteri Rapunzel.Yani Cress.Aşırı sevdim.Çok tatlı bir karakter.Ve Kaptan Thorne ile olan sahneleri harikaydı.Iko ya ise ayrı bi bayılıyorum.Her seferinde beni güldürüyor.Andiroid olması umurum da bile değil.O benim gözümde insandan farksız. Bu hikayede baş karakterlerinin başına kötü bir olay geliyor ve bunun sonucunda ayrı yerlere düşüyorlar.Sonrasında ise tekrar birbirini bulmaları ve mücadeleye devam etmelerini okuyoruz.Yine çok sürükleyiciydi.Ne zaman birbirini bulacaklar acaba diye heyecan içinde sayfaları çevirirken bir bakmışım kitap bitmiş.Scarlet’i çok sevememiş olsam da başına gelenlere üzüldüm.Ama bu şekilde de Winter karakteri hikayeye dahil oldu ve onu çok merak ediyorum.Kai ve Cinder nihayet gerçekleri konuştular.Buna mutlu oldum ama Kai çok hızlı kabüllendi olanları.Bu kısım öyle iki üç sayfaya sıkıştırılmamalıydı.Puan kırma sebebim bundan dolayı.Bunun dışında canımı sıkan hiçbir olay yoktu. Son kitap kaldı ve nasıl bu kadar hızlı ilerledim anlayamadım bile.Kesinlikle seriyi tavsiye ederim.Özellikle masalların uyarlanmış farklı hikayelerinden hoşlanıyorsanız çok keyif alacaksınız.
İnceleme
2021 53. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 23:51
Gelecekte bile, kuleye hapsedilen genç kızlar var... Aşk, bilim kurgu, fantazi, prens, prenses, kötü kraliçe... Bu seriyi gerçekten sevdim. Birkaç saatte 400 sayfayı okudum, su gibi aktı gitti. <3 Okuyun okuyun!
Aşk
2023 8. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 15:48
Ay günlükleri serisinin üçüncü kitabına 7 yıldır bir uyduya tutsak edilmiş cressi ve diğerlerinin onu kurtarmasıyla başlıyoruz. Tabii ki kurtarma tahmin ettikleri kadar kolay olmadı. Thorne ve Cress diğer ekipten ayrılırken scarlet aya kaçırıldı ve bu sırada ekibe yeni biri dahil oldu. Cress ve thorne dünyaya düştükten sonra thorne'un kör olması travmatikti ama yine de thorne iyi idare etti. Cressle çok tatlılar ayrıca. Dr Erland'ın cress'in babası çıkması da hoş ama hüzünlüydü. Thorne ve Cress koca bi çölü aştıktan sonra nihayet cinder ve diğerleriyle bir araya geldi. Hep birlikte düğünü basıp kai'yi kaçırınca da ekip neredeyse tamam oldu. Kitabı genel olarak beğendim. İkinci kitaptan daha iyiydi, daha aksiyonluydu. Scarlet ve winter'ın tanışma kısmını da beğendim. Wintee biraz kafayı kırmış gibi dursa da eğlenceli bi karakter olucağından eminim. 10/10 verdim.
2021 15. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2021 17:55
Bu seriyi bu kadar geç okuduğum için gerçekten pişman olmaya başladım. Boşu boşuna bol aksiyonlu kitap aramak için uğraşmışım burnumun dibinde bir saniye bile nefes aldırmayan bir seri varmış meğer Sıradaki masalımız, Rapunzel. Bildiğimiz bu masalların böyle mükemmel uyarlanması gerçekten beni mest ediyor. Bu kitapta Rapunzel’i -Cress’i- bir kuleden değil, uzay boşluğundaki bir uydudan kurtarıyorlar ve macera kaldığı yerden son gaz devam ediyor. 1 saniye bile yerlerinde durmadılar ya kitapta inanabiliyor musunuz? Sanki onlarla o kadar macerayı yaşayıp ordan oraya koşturmuşum gibi yoruldum kitabı okurken. Karakterlerin her birinin başına ayrı olayların gelmesiyle sürekli kendimi ‘ağağağa yine mi ya’ derken buluyordum. Spoiler vermemek için çok konusundan bahsedemiyorum ama Cinder bu kitapta gücünün farkına varıp geliştiriyor. Ayrıca önceki kitapta daha geri planda kalan Thorne bu kitapta iyice sahneye çıkıyor. Canım Thorne <3 Kitabın bütün espri ihtiyacın Thorne ve Iko karşılıyor. O kadar eğlenceli karakterler ki onları okumaktan aşırı zevk alıyorum fkjdslfdsş
2020 69. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2020 12:06
"Scarlet"tan sonra açıkçası "Cress"ten çok daha büyük beklentilerim vardı ama karşılayamadı. Bunun bir sebebi Cress karakterine ısınamamam olabilir. Yaşadıklarını göz önüne alarak onu ne kadar sevmeye ve hoş görmeye çalışsam da olmadı. Bu kitaptaki çifti de beğenmedim ve yakıştıramadım bunun için de üzgünüm. Thorne'u da çok severdim ama bu kitapta onun üzerinden bence çok saçma şeyler oldu. Spoiler olacağı için yazamıyorum ama yani garipti. Wolf ve Scarlet ise en sevdiğim karakterlerdendi ama bu kitapta onların üzerinde pek durulmaması beni yine üzdü. Zaten kitabın ilk yarısı bana saçma geldi ve açıkçası okurken o kadar da zevk almadım. Bir ara artık bitse de gitsek havalarına bile girdim. Ama ikinci yarısı gerçekten hoşuma gitti, aksiyonu bence daha tadında ve iyiydi. Sonundan dolayı "Winter"ı şu an çok merak ediyorum ama önce "Levana" okunuyormuş, bu yüzden istemeye istemeye de olsa onu okuyacağım...
Roman

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.