Ay Günlükleri #3

Amerika Birleşik Devletleri

gittikçe mükemmelleşiyor...
2024 25. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2024 17:46
Hem kitabı uzun sürede okuduğumdan hem de incelemeyi bitirdikten 3 gün sonra yazmaya karar verdiğimden bir az sönük olabilir. Neyse başlayalım. ~SPOİLER~ Bu kitapta Cress ,nam-ı diğer Kraliçe Levana'nın casusu, ile tanışıyoruz. Tatlı buldum. Gerek Dünya'ya merakı gerekse hayalgücü olsun eğlenceli bir karakter. Baya da zeki. Uydudan Kai'nin sarayını kontrol etmeler falan takdir edilesi. Thorne ile ilişkisi çok şipşak oldu. Hem Dr. Erland öldüğünden hem de savaş stresi ile 'napsak?? eee aşık olalım.' gibi. Wolf için depresif bir kitaptı, Scarlet'ini Aylılar'a kaptırdığından. Ayy Scarlet demişken o parmak kesme kısmı... İçim gitti. Umarım ay ilüzyonu falandır. Yoksa Wolf Ay'ı yerle bir eder. Cinder: BAYILIYORUM. Güçleri iyice belirginleşti. Hala tamamen kontrol edemiyor ama güzel ilerledi. Sihirbaz Mira'yı öldürdüğü kısma BAYILDIM. Kai: Zaten tekrar sevmeye dünden razıydım, iyi oldu. PRENSES SELENE♡PRENS KAİ. Cinder'a gerçekten aşık olduğunu, Ay güçleri altında olmadığını anlaması çok tatlıydı. Kalıplaşmış yargılar yüzünden Cinder'ın sayborg oluşuna şüpheyle yaklaşmış olsa da. Salgın hakkında yeni gerçek, Aylılar yaymış. Kabukların "dünyaya geçişine göz yumarak." Sıradaki kitabı daha sonra okuyacağım. Biraz monotonlaşmaya başladı peşpeşe okuyunca. CressCress Marissa MeyerMarissa Meyer
2024 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2024 17:42
Bu seriyi gerçekten çok sevdim. Her kitapta daha iyi oluyor, heyecan artıyor. Bu kitapta bütün ana karakterlerle tanışmış olduk sonunda. Hepsini çok sevdim. Cress’in karakter gelişimi çok güzeldi, Thorne ile çok tatlı oldular. Thorne’un iyi yanlarını Cress’in gözüyle görmek beni Thorne’a daha çok ısındırdı. Umarım Winter’da bütün karakterler birlikte olur. Sadece çiftler olarak değil, arkadaşlıklar da çok hoşuma gidiyor. Yazar her ilişkiye önem vermiş ve bunlar olurken hikayenin hızı bir an bile düşmüyor. Neler olacağını çok merak ediyorum. Çok güzel bir seri, herkese tavsiye ederim.
SPOİLERSİZZ
2026 23. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 22:49
Mükemmel bir serinin en sevdiğim kitabıyla geldim.Her ne kadar seriyi bitirmesem de en sevdiğim kitabın bu olarak kalacağına eminim.İlk olarak konular arasındaki bağlantılar o kadar iyi ilerliyordu ki asla kopukluk yaşamadım. Bu arada karakterler hakkında düşüncelerimi seriyi bitirince yapacağım incelemeye bırakıyorum ama bu kitaptaki karakterler hakkında konuşmak istiyorum. Cress çok masum bir karakterdi. Thorne ile uyumlarına bayıldım. Thorne demişken şaka- gerçek arasındaki o bağı kurması ona ayrı bir hava katıyor. En sevdiğim karakter Cinder ve Iko olsa da daha ayrıntılı fikirlerimi dediğim gibi serinin sonuna bırakıyorum.
2025'in ilk hazinesi
2025 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2025 00:00
2025'e çok muhteşem bir kitapla başladım. İlk başladığımda biraz pişman olduğum doğrudur ama şimdi kitabın son sayfasını da okuyup kapağını kapattığımda ne kadar doğru bir seçim yaptığımı
2025 4. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 14:25
Açıkçası kitap hakkında ne diyeceğimi bilmiyorum ama ilk iki kitaptan daha çok hoşuma gitti. Throne ve Cress’i okumak eğlenceliydi. Seri giderek ilginç bir hal almaya başladı. Winter’ın kalınlığından kaynaklı bir tık okumayı gözüm yemiyor. Hadi hayırlısı bakalım.
2023 254. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2023 17:46
#artemisaşkına Ay Günlükleri Serisinin 3üncü kitabı #cress ile karşınızdayım! Evet, masallar #bilimkurgu #fantastik olarak uyarlanmış demiştim önceki kitaplarda. Cinder, #külkedisi 'nden ama bir sayborg, mekanik ustasıydı. Scarlet, #kırmızıbaşlıklıkız 'dı ve Wolf'a aşıktı Cress ise #rapunzel 'saçlarını uzat, altın merdivene tırmanayım- ama onu kurtaran bir prens ya da kahraman değil. Zamparanın önde gideni Efenim, ilk iki kitabın kahramanları üçüncü kitabın kahramanlarıyla buluşmak için çok çaba harcadılar. Cress bir uyduda 7 yıldır hapisti ve görevi Ay kraliçesi için Dünya hakkında bilgi toplamak, hackerlık yapmaktı. Gizlice pekçok dünyalıya yardım etti ve bunlardan biri de Cinderdı. Ama bu macerada işleri çok zor. Kraliçe, kral Kai ile evlenmek üzere ve evlenmezse dünya kaosa mahkum. Cress'i kurtaracaklarken tuzağa düşüyorlar ve Scarlet düşman eline düşüyor. Kai'yi Ay Kraliçesinin pençesinden kurtarabilecekler mi? Scarlet hala yaşıyor olabilir mi? Cress gerçekte kim? Serinin bu kitabını gerçekten büyük bir heyecanla okudum. 10 puan verdim Bu arada #grimmmasalları 'nın orjinal versiyonlarını okumak için artemisyayinlari 'na göz atın. Resimli, ciltli 1000 sayfa kadar bir kitabı var ve artık masallar size şirin görünmeyecek
2024 70. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2024 19:16
Serinin üçüncü kitabında Rapunzel masalına konuk oluyoruz. Elbette Ay Günlükleri tarzında yepyeni bir Rapunzel. Size ilk kitaptan itibaren bu yazarın uyarlamaları harika yaptığını söylemiştim. Hatta
Yorum
2024 139. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 11:28
Serinin 3. Kitabı ile geldim, Cress'e baktığımda Rapunzel uyarlaması olduğunu gördüm. Meyer'ın kalemi yine çok iyidi seviyorum Gilded serisinden sonra sevdiğim ikinci serisi oldu. Cress
Fantastik Roman
2023 163. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2023 13:02
#cress #aygünlükleri -MARİSSA MEYER Gelecekte bile kuleye hapsedilen kızlar var… Evet yanlış duymadınız uzayda hapsolmuş bir genç kız Cress. Rapunzel gibi bir yere kapatılmış. Upuzun saçları ve güzelliğiyle tutsak edilmiş bir aylı Cress. Aslında kabuk. Ufacık bir çocukken ailesinden katledilmek için çekip alınmış ama yetenekleri keşfedilince onu hapsederek kullanmaya başlamışlar. Cress, Ay Kraliçesine istemese de hizmet etmek zorunda kalmış ama artık kayıp prenses ve gerçek varis Selene’nin kim olduğunu öğrendikten sonra daha fazla bu kötülüklere ortak olmak istemiyor. Çünkü dünyada katkedilen onca insanın ölümünden de yaptıkları ve hizmetleri yüzünden kendini sorumlu tutuyor. Cress kraliçenin hain planlarından Cinder’a bahsetmek için herşeyi göze alıyor artık. Fakat önündeki engelleri önce aşması gerekiyor çünkü hala bir uyduda hapis durumda. Bu durumda sadece elindeki imkan internet bağlantılı ekranlar olunca muhteşem bir hackera dönüşüyor. Bütün dünya Cinder, kaptan Thorne, Scarlet ve Wolf’un peşinde. Onlar ise birlik olmuş kraliçe Levana’nın planlarını alt üst etme derdindeler. Cinder, İlk olarak İmparator Kai’nin ittifak için kabul ettiği evliliği engellemeye çalışacak. Levana ise bu evliliğin bozulmaması için biran önce Cinder’ı bulma derdinde. Ama işler bir ara ters gidiyor ve ekip uzayda dağılıyor içlerinden birini kaybediyorlar. Yine de bir araya gelmek ve Dünya’yı kurtarmak tek amaçları. Çünkü Dünya’nın kurtuluşu sadece Cress, Cinder ve Scarlet’in elinde..
2024 10. kitabı
Muhteşem bir serinin üçüncü kitabıyla karşınızdayım ! Cress , gerçekten özel bir karakter . O kadar tatlıydı ki ! Onu okurken çok keyif aldım . Onun için yeni dünya rapunzeli diyebiliriz . Çocukken ,
Edebiyat & Roman

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.