Belladonna #1

Tasarımcı:
Dilan Kaya

2024 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2024 00:00
Bir marketten ucuza bulduğum için aldığım bir kitaptı. Fazla bir bilgim veya okumak için aşırı heveslendiğim bir kitap değildi. Fakat şuan iyi ki de alıp okumuşum diyorum çünkü her anlamda beni yansıtan bir kitaptı. Evreninde ki o gotiklik o kadar çok hoşuma gitti ki özellikle yazar bu konuyu gerçekten çok güzel yazmıştı. Her kelimesinde içinde bulunduğumuz o karanlığı hissedebiliyordum. Kitaptaki gizemde çok güzel aktarılmıştı ve benim için ters köşeside oldukça iyiydi yani tahmin ettiğim bir katil yoktu fakat katili de o karakter olabileceğini hiç beklemiyordum. Eğer ters köşeli kitaplar seviyorsanız kesinlikle bu kitaba da bir şans vermenizi isterim. Karakterlere gelecek olursak Signa düşünceleriyle etkiliyici olan bir karakter. Sosyete hayatına dair en ufak fikri olmadiğı için bu konuda çok yanlış düşündüğü düsünceleri vardı fakat benim anlatmak istediğim nokta kesinlikle bu değil. Bahsettiğim düşünce hiç bir şeyden etkilenmeden kendine ait olan düşünceleri... bu konuyu ise benim yorumumdan değil de okuduğunuzda öğrenmenizi çok isterim. Ölüm... daha ilk sayfalardan çok ama çok seveceğiniz ve her geçen sayfada bu adam daha ne kadar romantik olabilir diye sorgulayacağınız bir karakter. Hani gerçekten daha ne söyleyebilirde işi romantikleştirebilir derken tek bir cümlesiyle dünyanın en romantik adamına dönüşe bilen birisi. Kitapta o kadar çok kötü düşünen adam var ki Ölüm bu kitap için bir yara bandı olabilir. Diğer ki karakterleri anlatmam gerekirse buraya upuzun paragraflar yazmam gerekir çünkü ne kadar aynı kafada olan bir sürü karakter olsada aslında her biri ince detaylar işlenmiş karakterler . Bu yüzden bence her birini okuduğunuz zaman kendiniz görmeniz daha hoş olucaktır... Son olarak bu kitaptaki en sevdiğim şey sanırım tüm evrenin depresiflik
Ölüm'le Dans
2024 286. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2024 00:00
Yine bir gizem hikayesi, yine faili meçhul bir cinayet vakası ve ben. İçimdeki Sherlock bu tarz kitaplardan cidden çok hoşlanıyor ve hikaye boyunca aralar verip durum değerlendirmesi yaparak ana karakterden önce suçluyu bulmaya çalışmaya bayılıyorum. Şu ana kadar okuduğum kitaplardan bazılarında kazanan ben oldum, bazılarında katili kısmen bildim, geriye kalanlarda ise bildiğiniz g*t oldum ama neyse, gelişeceğim böyle böyle. Ana kızımız Signa Farrow, oldukça zengin ve tanınmış bir ailenin tek çocuğu. Hikâye, sosyetenin hayatın merkezi olduğu Ortaçağ Avrupa’sı gibi bir dönemde geçiyor. Şimdi bu yukarıda dediklerime dayanarak Signa’nın mükemmel bir hayata sahip olduğunu düşünebilirsiniz ama gelin görün ki öyle değil. Tüm ailesi ölünce kız yıllarını oradan oraya akrabalar arasında sürüklenerek sefil bir şekilde geçiriyor. Normalde Farrowların sahip olduğu bir miras var ama Signa onu ancak reşit olduğu vakit alabilecek. Yani o zamana kadar akrabalarına muhtaç, ne yazık ki. Bu hikâyede Ölüm denilen şey bildiğiniz canlı, üstelik de bir erkek. Hatta Signa onu görebiliyor ve gittiği her yerde Ölüm de onun peşinden geliyor. Yani kız lanetli gibi bir şey aslında çünkü çevresindeki insanlar bebekliğinden beri birbiri ardına ölüp duruyor. Bir de şöyle bir durum var ki Signa Farrow diğer herkesin sonu olurken kendisi bir türlü öteki tarafa gitmeyi başaramıyor. Ne tuhaf değil mi? Bildiğiniz yakışıklı Ölüm Bey ona torpil geçiyor. Hikâye Signa’nın en son yanında bulunduğu akrabasının da onun lanetinden payına düşeni almasının ardından yine yollara düşerek bir başka ailenin yanına gitmesiyle başlıyor. Ha, bir ayrıntı daha: Signa ölülerin ruhlarını görme gibi bir yeteneğe sahip ve bu yetenek sayesinde yeni evi olan Hawthorne malikanesinde yakın zamanda ölmüş evin reisinin merhum
2025 43. kitabı
Bu seriyi bayadır büyük bir hevesle bekliyordum çünkü yorumları "efsolarla" ve "mükemmeller" le doluydu. Evet, kitap çok güzel ve farklı başladı ama ilerledikçe heyecanı ve cazibesi azaldı da azaldı. O büyük süpriz en baştan çok belliydi bence, sadece sondaki katil süprizine biraz şaşırdım ama o da bir vavvv falan da değildi yani. Büyük bir potansiyeli olan hikayenin normal bir potansiyelde süzülüp kala kalmasıydı sanki. Beklediğimin yarısını bile bulamadım. Aşkta öyle ayakları yerden kesen cinsten değildi ki bu hikayenin bir benzerini daha önce bi yerde okumuştum ama hangi kitaptı şimdi hatırlayamadım. Neyse işte okuması kolay olan ve hızlıca akan ama öyle havalara uçurup kendinden geçirmeyen bir kitaptı kendileri. Umarım serinin devamı daha heyecanlıdır yoksa seri bana büyük bir hayalkırıklığı olacak gibi duruyor.
Kitap Yorumu
Hiç beklentim yoktu ama BAYILDIM
2024 27. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 15:43
Güncelleme:Anlık duygularımla biraz fazla vermişim. Çok beğendiğim bir kitap olsa da 10 puanı her şeyiyle bayıldığım kitaplara vermeye çalışıyorum. Bu yüzden 9a düşürdüm ortalarda temposu düştüğü için. Gerçekten kitaba sıfır beklentiyle başladım 7-8 puan versem yeterliydi benim için. Başları çok iyi başladı ama sonra düştü kitabın temposu. Baya sıkıldım bir ara dedim bıraksam mı? Sonra dedim bitir ya devam et kısa zaten. Sonlarına bayıldım gerçekten. Ben bir ters köşe delisiyim ve bir kitapta ters köşe yersem o kitaba bayılırım. İki tane ters köşe vardı bence ikisi de çok güzeldi. Gerçekten dolu dolu bir 10 puan değil belki de 9.5 falan ama yine de ŞAAAK diye yapıştırdım. Son 50 sayfada harika bir keyif verdi bana. Beklentimin çok çok üstündeydi. Bir de kitabın o gotik atmosferine bayıldımm. Özellikle başlarda çok iyi hissettiriyordu. Signa ve ölüm hakkında konuşmama bile gerek yok. Hiç klişe değillerdi ve ikisine de ayrı bayıldım.
Belladonna
2025 10. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 17:07
Herkese merhaba, Elimde baya bekleyen bu seriye başlamış bulunmaktayız. Ama malesef umduğumu bulamadım. Neden mi? Kitabın geçekten yazar yazabilseyde potonsiyeli olabilecek bir kitapmış.. ama olmamış bee.. Şunu demeden geçemeyeceğim, artemis yayınlara tebrik ediyorum, aşırı güzel kapak ve yan boyama yapmışlar, bayıldım bayıldım....Aşırı şık ve güzel Kitaba gelirsek; kitabımız, genç yetişkin fantastik bir kitap. Kimsesiz olan Signa, on dokuz yaşına kadar miras yedi varislerinin yanında büyüdü ama her biri kötü bir sonla öldüler. Son varisi ölünce Signa’nın son durağı, Thorn Grove'da yaşayan, hayatta kalan son akrabaları yanına gider. Tabiki onla beraber Ölümü de beraberinde götürür. . Yeni gittiği evde ona yeni bir yaşam verirler hep istediği hayattı, işte balolar, güzel kıyafetler filan... Ailenin kızı ise gizemli bir hastalığa yakalanmıştır ve Evin annesinin ruhu, Signa ile iletişim kurar ve birileri tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eder. Evin seyisi ve büyüleyici ve tehlikeli bir gölge olan Ölüm’le ittifak yaparak bu hastalığa bir çare bulmaya çalışır. Şimdi ilk önce Ölüm bir karakter yani kitabın başroludür. Bunu belirtelim... şimdi böyle gizemli fantastık bir dünya yaratmaya çalışmış yazar ama olmamış. Kız karakterın aklı bir karış havada 20 yaşında kendisi, tam bir ergen, ne istediğini tam olarak bilmeyen bir karakter olmuş. Daha yeni tanıştığı insanlara gereksiz bir bağ kurdu bence, tamam evdeki gizemli olaylara araştır onda sorun yok ama bir anda 2 gün tanuştığın insanlar için bu kadar çabalaması bana biraz saçma geldi, zamanla olacak bağ 2 günde oluştu maşallah, gereksiz bir samimıyet olmuş.. işte hastalığa araştırma başlari gizemli mistik olaylar fılan olur... ve aşk ücgeni oluşturulmaya calışırmış ama farklı bir şey cıkıyor, ben bunu en baştan
Fantastik
2026 17. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 17:38
Çokkk güzeldi bayıldımm. 1800 lerde geçen gotik bir kurguydu. Balolar ve çay partileri fakat ana karakter ölümün öldürmeden dokunabildiği tek kişi. Karakterleri çok sevdiğim gibi kurguyu da çok sevdim. Kitap boyunca çözmeye çalıştığımız bir gizem vardı ve çözümlemiş şekli ve ne olduğu da çok güzel yazılmıştı bence. İlginizi çeken bir kitapsa öneririm.
·360 syf.·
2025 31. kitabı
Signa ölemeyen bir kızımız. Bu yüzden Ölümden nefret ediyor. Ölümle yaşam arasındaki o çizgide Ölüm ile konuşabildiğini fark ediyor ve bu yüzden de sürekli ölmeye çalışıyor. Daha sonra Thorn Grove taşınıyor ve evin ölen annesi Signa ile iletişim kurar ve öldürüldüğünü iddia ediyor ve Signa da bunu araştırmaya başlıyor. Kitap beklediğimden çok daha iyi çıktı. Beklentimin çok üstündeydi. Bir kaç yorumda sıkıcı olduğunu okumuştum ama hiçte sıkıcı değildi gayet ilgi çekici bir hikayesi vardı. Karakterler zekiydi ve can sıkıcı özellikleri yoktu. Ölüm'ü çok sevdim. Signa'ya olan davranışlarına bayıldım... Signa'nın kendini tanıması ve geliştirmesinde adım adım yanındaydı... Kitapta gizem ve aşkta var ama aynı zamanda Signa'nın kendini ve güçlerini tanımasını okuyoruz aslında. Bu yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum.
2023 518. kitabı
Signa çocukluktan beri ölümü görüyordur. Bununla birlikte de gittiği her yere ölümü de götürüyordur. İstemese bile etrafındaki insalar ölüyor bunun yüzüden de bir koruyucu aileden diğerine gitmek zorunda kalıyordur. Neyse en son gitti ailede biri ölüyor ve onun katilini ölümle birlikte aramaya çıkıyor.
·360 syf.·
2023 15. kitabı
“Bin yıldır seni bekliyordum, Signa Farrow. Bu dünyada şafağın doğduğu ilk günden beri seni bekledim. Sen benimsin ve ben de seninim ve birlikteyken bu dünya bize ait.” Şimdiye kadar okuduğunuz bütün fantastik yetişkin romantik kitapları bir kenara koyun . Size öyle bir kitap önereceğim ki okurken işte bu ya dedim beni kendime getiren uzun zamandır aradığım tür. #belladonna Gotik Fantastik ,Gotik romantik türde aşırı iyi iyi ,efsane bütün yıldızları bence hakeden bir kitap. Bir kere kurgu aşırı iyi,orijinal,gizemli, sıradışı. Ayyh bende duygulara şelale. Ne desem sanki benim için az gelecek. Tek kelimeyle toparlayalım o zaman #belladonna al al bütün yıldızlarım senin Kitabq daha en basinda baslarken gizemi seni içine çeken türde. Karanlık bir havası var . Karanlık fakat etkileyici, ezber bozan . Ayyh ömrü hayatımda Ölüm nam-ı deger Azrail'e aşık olacağımı düşünmemiştim. Buda oldu çok şükür bundan ötesi yok bence. Yani Signa cidden kızım aşırı ballısın GELELIM KONUMUZA Signa Farrow doğduğundan beri gittiği her yere Ölüm getiren ,etraftaki herkes tarafından lanetli adledilen genç bir kız. Annesi öldükten sonra anne annesi oda öldükten sonra bir kaç koruyucu ailenin yanına gitmek zorunda kalmıştır. Fakat imtihanı ağır çünkü istenilmeyen bir kız . Gittiği her yerde birileri ölüyor . Ve Signa sadece ruhlaı görmekle kalmıyor, Ölüm ile birebir yüzleşiyor. Ölüm'ün gölgeleri her an peşinden giderken asla mutlu olmayacağını düşünüyor. Hatta Belladonna bitkisini beş tane yiyen birinin ölmesi kesinken Signa Belladonna içerek bile olmuyor aksine bu yolu her denediğinde Ölüm'ün gölgeleri ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Son vasisi ölünce yeni bir ailenin onu kabul etmesi ile Signa ona eşlik etmeye gelen Sylas ile beraber kendini bir anda bambaşka bir yerde gizem dolu bir aile ve
Gotik ve gizemlerle Örülü Bir Roman
2024 39. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 01:50
Puanım: 9/10 Belladonna'yı sırf kapağı için almıştım; beğeneceğimden pek ümidim yoktu ama kitap çok güzeldi. Kitaptaki duygular ve o gizemli gotik hava bize çok iyi aktarılmış. Yazarın betimlemeleri, atmosferi adeta yaşatıyor. Kitaptaki ters köşeler de ayrıca hoşuma gitti. Konusuna ya da yorumlarına bakmadan okumuştum, iyi ki de öyle yapmışım; kitap benim için daha sürükleyici hale geldi. Gelelim konumuza, Signa Farrow'un bütün ailesi düzenledikleri baloda hayatlarını kaybeder. Ölüm meleği, yalnızca Signa'nın canını almaz ve bu olaydan sonra mirasın yegâne sahibi olan Signa, sürekli koruyucu aile değiştirir. Kaderin bir cilvesi olarak, bütün vasiler ölür. Her yere ölüm getirdiği için adı lanetliye çıkar. Signa, çevresindeki herkesi öldürüp kendisini yalnız bıraktığı için Ölümden nefret etmeye başlar. En sonunda teyzesi de öldüğü için yeni vasisinin yaşadığı yere, Thorn Grove'a doğru yola çıkar. Signa'nın kendisini herkesten ayıran bir gücü vardır: Ruhları görüp onlarla konuşabiliyordur. Signa, Thorn Grove'a gittiğinde evin vefat eden hanımı Lillian'nın ruhuyla konuşur. Lillian, bir cinayete kurban gittiği için ruhu huzura erememiştir. Signa'dan cinayeti çözmesini ve katili bulmasını ister. Hikayemiz bu şekilde serpilir. Hikaye sonuna kadar heyecanını ve gizemini korudu. Sadece biraz ortalarında koptum ama o da benden kaynaklı bir problemdi. Ayrıca değinmek istediğim iki nokta var: Kitabın erkek ana karakteri beni gerçekten şaşırttı, değişik bir seçim olmuş. Kitabın baskısı tek kelimeyle harikaydı; kapak tasarımı ve yan baskısı gerçekten muhteşemdi. Normalde kitapları ciltli almam ama bu kitap net bir şekilde ciltli alınmalı.
2024 Okuma Raporları

Adalyn GraceYazar · 1 kitap
Adalyn Grace, Belladonna ve All the Stars and Teeth ikilemesinin New York Times, USA Today, Wall Street Journal, International ve Indiebound'da 1 numarada yer alan çok satan yazarıdır. Yazar olmadan önce Adalyn, birkaç yıl canlı tiyatroda çalışmış ve Nickelodeon Animation'ın popüler dizisi The Legend of Korra'da stajyer olarak hikaye anlatıcılığı eğitimi almıştır. San Diego'da yaşayan Adalyn, yazmadığı günlerini bol bol anime izleyerek ve iki şapşal köpeğiyle video oyunları oynayarak geçirmektedir.