Mart 2025
Artemis Yayınları
Orijinal Adı:
Heartless
9786256205840

Bir kuzgun neden yazı masasına benzer?
2025 51. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 21:03
Bir kuzgun neden yazı masasına benzermiş? Keşke hiç öğrenmeseydik ve travma bırakan kitaplar arasına girmeseydin. Bu kitapta Alice harikalar diyarının namı- diğer Kupa Kraliçesi'nin geçmişi üzerine yazılmış bir retelling okuyoruz. Bu kitapla birlikte marissa meyer'ın bir retelling kraliçesi olduğuna tekrar şahit oldum. Hikâyedeki küçücük kısımları öyle güzel ve yerinde kullanıyor ki... Hayran kalmamak elde değil. Yazarın ay günlükleri serisi favorim olsa da bu kitapta en sevdiğim kitaplar arasına girdi diyebilirim. İlk 200 sayfada falan olaylar durağan olduğundan kitabı sıkıla sıkıla okumuş ve övülme sebebini anlayamamıştım ama sonrasında kitap aktı, gitti. Çok güzeldi, harikaydı, muhteşemdi. Yazarın dilinin en güzel olduğu kitabı buydu bence; evrene uygun masalsı, büyüleyici bir yazım dili vardı. Bu kitaptan sonra Alice Harikalar Diyarında'yı tekrar okumak istedim, ingilizce olarak okuduğum için çoğu kısmı hatırlayamıyorum. Tekrar okuduktan sonra devam kitabi olan Aynanın İçinden de okumak istemiyorum yanlış değilsem satranç diyarına değiniliyor orada da. Biraz da karakterlerden bahsetmek istiyorum çoğunu sevdim.Cheshire zaten alice harikalar diyarındaki favori karakterimdi, burada da şaşırtmadı kendisi. Kuzgun'u oldukça sevdim kehanetten dolayı onun bir şey olacağını düşünmüştüm ve korkmuştum. Olmaması beni çok rahatlattı doğrusu. Mary Ann'i başta sevmiştim ama o yaptığı ilk hatadan sonra gözümden düştü. Biraz spoiler olacak geçebilirsiniz buraları. Keşke Cath onu kurtarmaya hiç gitmeseydi de, Jest hâlâ yaşayabilseydi. Cath'e sinirliyim, o hatasını anlamış olsa da. SPOILER BİTTİ!!!! Kral, Cath'in anne ve babasına o kadar sinir oldum ki, kitabı okumaya devam etmeme şaşırdım doğrusu. Özellikle annesini mrs. bennet'a çok benzettim zira ikisinin de kızlarını evlendirmekten başka arzuları
Duygu ve Düşünce
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20251,481 okunma
Bir kuzgun neden yazı masasına benzer?
2025 36. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 00:00
Herkese selam! Bu incelemeyi bir türlü yazamamıştım sonunda yazabildim, keyifli okumalar dilerimm. Kalpsiz, Kupa Kraliçesi'nin geçmişi ve nasıl Kupa Kraliçesi haline geldiğiyle ilgili bir retelling şeklinde yazılmış ve o kadar iyi yazılmış ki okurken Marissa Meyer'e tekrar hayran kaldım. ( Ay günlüklerinde olduğu gibi) İlk 100 sayfada olaylar biraz durağan ilerledi fakat devamı o kadar akıcıydı ki elimden bırakamadım. Kısaca konusundan bahsedecek olursam : Ana karakterimiz Catherine hayali kendi dükkanını açmak olan bir pastacı. Fakat annesi yüzünden bu isteğini gerçekleştiremiyor çünkü annesi genç, soylu ve kralın evlenmek istediği bir kadının kendi işini kuramayacağı düşüncesinde. (Bu kısımda Cath'in hayalleri için çabalaması ve ailesinin ona karşı çıkması günümüzdeki birçok aileyi ve hayallerini gerçekleştiremeyen kişileri anımsattı bana...) Derken bir gün Kral'ın düzenlediği davetlerin birinde Catherine, Jest adında bilmeceleriyle herkesi büyüleyen gizemli bir soytarıyla tanışıyor. İşte hikayemiz de burada başlıyor. Benim en sevdiğim karakterler Cheshire ( Alice harikalar diyarında da favorimdi.) ve Jest oldu. Özellikle Jest o kadar iyi bir karakterdi ki... "Kalbim senindir Jest. Onu hak edip etmediğini bilmiyorum. Kahraman mısın yoksa bir hain misin, bilmiyorum. Ama bir önemi varmış gibi de gelmiyor. Kalbimi sana verdim bir kere." Diğer karakterlere gelecek olursak, Kral aslında iyi niyetli bir karakterdi ama "kral" olarak iyi bir karakter değildi, görevleri hiç umurunda değildi adamın resmen. Mary Ann'ı ilk başta sevsem de yaptığı hareketler yüzünden ondan soğudum maalesef. SPOİLER . . . Sonunun kötü bittiğini bilmeme rağmen kitabın etkisinden çıkamadım 1 hafta. Jest ölümü beni bitirdi resmen (bolca ağlayan emoji)
Uçur Kellesini !
2025 116. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 18:02
Merhaba arkadaşlar ya da belki de iyi geceler demeliyim; çünkü ben bu incelemeyi yazmaya dün gece başladım ama ancak şimdi bitti :) Neyse ya, artık incelememi ne zaman görürseniz ona göre üzerinize alınırsınız işte. Evet, bu sefer de karşınıza Alice Harikalar Diyarında temalı bir kitapla geldim ama Alice'siz tabii. O nasıl oluyor derseniz, oluyor işte. Kupa Kraliçesi'nin hikâyesini okuyoruz bu kitapta da ama Marissa Meyer yorumuyla. Yani özellikle bu masala hayran olan insanlar için çok güzel bir alternatif. Daha önce buna benzer bir kitap daha okumuştum: A.G. Howard 'dan Kraliçe serisi. O da güzeldi fakat o kitap Harikalar Diyarı evrenini daha tuhaf ve gotik bir üslupla ele aldığı için herkese hitap edebilecek bir şey değil ama bu, orijinal evrene sadık kaldığı için aslına çok daha yakın. Yani mükemmel. Sayfaları çevirdikçe ve âşık olduğum çocuk masalına dair ayrıntılarla karşılaştıkça çok mutlu oluyordum, biraz da nostaljik hissettim elbette. ( Kraliçe incelemem → #270219214) O çılgın, kelle uçurttan kızıl cadalozun; âşık olma hayalleri kuran ve pastacılıkla uğraşan tatlı bir genç kız olabileceğini kim tahmin ederdi ki? Ben etmiyordum şahsen. Kupa Kraliçesi'nin backstory'si çok güzeldi bence, yani ne bileyim benim bayağı bir hoşuma gitti; Meyer olayı çok değişik şekilde ele almış. Hele de Catherine ile Jest'in aşkları... Öncelikle hikâyenin geçtiği evren müthiş; soylu dahi olabilen hayvanlar, konuşan çiçekler ve çeşit çeşit cansız nesneler, gerçeğe dönüşebilen rüyalar ve tabii ki de kaybolan kediler... Sihrin ve hayallerin yönettiği bu diyara ba-yıl-dım. Orada yaşamayı ve küçüklüğümden beridir tanıdığım bu hikâyenin bir parçası olmayı ne çok isterdim anlatamam. Özellikle de etrafta böylesine yakışıklı jokerler ve şapkacılar varken. Zaten bu lafımdan da
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20251,481 okunma
İncelemeyi yazarken ellerim titriyor, yani spoiler olacak
2025 100. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 19:49
The Queen of Heart, Kalp Kraliçesi, Kupa Kraliçesi… Bir katil, şehit, kraliçe ve deli. (Öncelikle söylemeliyim ki bu inceleme çoğunlukla kitabın yorumu değil kitabın hissettirdikleri hakkında) Hiçbir kitabı bitirmek yüreğime böylesine bir is düşürmemişti. Sonunun spoilerını yediğimden ötürü kitabı bitirmeyi erteleyebildiğim kadar erteledim ama böylesine güzel yazılmış bir kitabı ertelemek, bitirip acısına katlanmaktan daha büyük bir ızdıraptı. Kitabı okurken kalbimin kırılmadığı nokta kalmadı sanırım. Cath dost kazığından, anne babasının ona olan saygısızlığına… saygısızlıktan sevdiği adamın kaybına kadar her şeyi tattı. Kitaba başladığımda daha sonunun spoilerını yememiştim ve incelememe şey diye başlarım diye düşünmüştüm. “Konuşan kediler, kendiliğinden büyüyen limon ağaçları… (bi de sanırım atlarla ilgili bir şeydi ama içim öylesine titriyor ki hatırlayamıyorum)” tahmin ettiğim gibi sonuçlanmadı incelememin başlangıcı. Marissa Meyer ne yazsa okurum dediğim bir yazar. Kaleminin kudretinden asla şüphe duymayacağım birisi. Benim için çok büyük bir sembol ve karakteristik yazıları olan bir kadın. Bu kadının elinden çıkmış bir yazının kötü olmasına elbette ihtimal vermiyordum ama bir insanın mutsuz bir sonu bu kadar güzel yazabileceğinden haberdar değildim. Kitap hakkında bir inceleme yapmak için fazla yavan kaldığımı hissediyorum çünkü incelemeler genelde geliştirmeye açık bulunan ve kusurlu görülen şeyler içindir gibi geldi bana hep. Ama ben bu kitapta bir kusur denebilecek bir şey göremiyorum şu anda. Kitabı okuyanlar belki abarttığımı düşüneceklerdir ama kitap tarafından benim kadar yaralananların benimle aynı hisleri paylaştıklarını düşünüyorum. Bu kitaba dair bir kusur yok benim için evet ama yazarın kalemine sağlık, yazım dili sayesinde nefret ettiğim
Kalpsiz | İnceleme
2025 29. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 19:22
Bu kitabı gerçekten çok seviyorum. Hatta bayılıyorum diyebilirim. Marissa Meyer’in kalemini zaten çok seviyorum. Akıcı, güçlü ve karakterleri öyle canlı yazıyor ki ne yazsa okurum. Kalpsiz de benim ilk okuduğum kitaplarından biriydi. Yıllar sonra yeniden elime aldım ve yine aynı heyecanla, hatta daha fazla farkındalıkla okudum. Kısaca konusundan bahsedecek olursam: Catherine, Kalpler Diyarı’nın Düşesi ve Kral’ın gözü onda. Herkes onun Kraliçe olmasını bekliyor ama Catherine’in tek isteği pastacılık yapmak, kendi dükkanını açmak. Ailesi sürekli evlenmesi için baskı yaparken, o hayallerini gerçekleştirmek için çabalıyor. Derken Jest adında gizemli, bilmecelerle konuşan bir soytarıyla tanışıyor. Aralarında çok tatlınçok özel bir bağ kuruluyor ama bir yandan da kader, kehanetler ve entrikalar onların yolunu bambaşka yönlere sürüklüyor. Kitabın en çok hoşuma giden yanlarından biri Catherine’in karakteriydi. İlk genç yaşlarımda okuduğumda onu sadece masalsı bir kahraman gibi görüyordum ama şimdi tekrar okuyunca aslında ne kadar güçlü bir kadın karakter olduğunu fark ettim. Hayallerini gerçekleştirmek için gösterdiği çaba, ailesinin baskısına karşı koyma isteği kendi yolunu seçme arzusu çok kıymetliydi. Gerçekten güçlü bir kadın portresi vardıbortada. Jest’e ise bayılıyorum. Onun bilmeceleri, zekice kurduğu cümleler, Catherine’e yaklaşma şekli o kadar özgün ve tatlıydı ki her sahnesini keyifle okudum. İkilinin arasındaki iletişim, tanışma şekilleri ve birbirlerine olan düşkünlükleri beni çok mutlu etti her an okurken. Dünyanın anlatımı da çok güzeldi. Masalsı bir atmosferin içine dalıyorsunuz ve kehanetler, sırlar, entrikalar, geçmiş ve gelecek arasında sürekli bir hareket var. Sanki gerçekten Harikalar Diyarı’nda dolaşıyormuşum gibi hissettim okurken. Bazı yerlerde
2022 31. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2022 00:00
Marissa ne yazsa okurum, ne yazsa kesin severim dediğim nadir yazarlardan birisidir. Bu kitabı da onlardan biri. Tek kitaplık içerisinde yetişkin içerik olmayan romantik fantastik okumak isterseniz kesinlikle okuyun. Bu kitabı bence bu türü seven herrrkes çok sever...
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20251,481 okunma
ı fell in love with this book!!!
2026 15. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 23:59
Kitabı o kadar sevdim ki kelimeler yetersiz kalabilecekmiş gibi hissediyorum. Sevdiğimi nerden anlatmaya başlasam bilemiyorum açıkçası. Kitap çok masalsı ve bir o kadar da büyüleyici. Alice Harikalar Diyarında evrenine aşık birisi olarak bu kitabı sevmemem imkansız gibiydi zaten! Yazar bu evreni o kadar güzel anlatmışki o büyülü evren etrafımı sarıp beni onların yanına götürdü, Cath'in mutfağında pişirdiği o enfes tatlıların kokularını, tatlarını alır oldum. Onlarla aynı sihirli atmosferi soludum. Çiftimize çook bağlandım! Onları gerçekten çok seviyorum, kalbimde büyük yer edindiler bebeklerimmm. Duyguları okuyucuya çok başarılı bir şekilde geçirdiğini düşünüyorum, son elli altmış sayfa sürekli ağlayarak okudum kitabı... Diyaloglar çok güzeldi! Krallık soytarısı. Jest. Joker. I LOVE HİM SO MUCH!! Hapkacı'nın Harika Şapkaları... aklımda hep yaptığı o büyülü, birbirinden güzel şapkalarla Kupalar Diyarı'nın en ünlü şapkacısı olarak kalacak. Ay gerçekten çok sevdim bu kitabı ya! Bütün içtenliğimle herkese öneriyorum <3 Marissa Meyer Kalpsiz
2025 9. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 19:59
Öncelikle kitaba başlamadan önce beklentim çok yüksekti ama bir yandan da kitabın nasıl biteceğini az çok tahmin edebiliyordum konusundan dolayı. Ve beklentimin kat kat üstünde çıktı. Gerçekten çok beğendim hatta bu kadar begenecegimi beklemiyordum bile. Karakterleri çok sevdim, tam bir harikalar diyarı kitabiydi ve ben Alice Harikalar Diyarında hikayesini çok severim beklentimi yükselten bir unsur da buydu zaten. Jest, jokerim, üzümlü kekim... En baştan beri en sevdiğim karakter kesinlikle oydu. Ve kesinlikle bu sonu haketmiyordu. Catherine'in duygu değişimi son 80 sayfada çok iyi yazılmıştı bence ozellikle kötü kraliçe olduğu kısım gerçekten çok hoşuma gitti. Tek kitaplık güzel bir kitapti merak edenler alıp kesinlikle okusun bence
2025 29. kitabı
Kalpsiz’i yıllar önce okumuştum. Ay Günlükleri Serisi zaten favorimdi ve yazarın yeni kitabı da çıkınca hemen almıştım. Kitabı o zaman da severek okumuştum ama nedense bu sefer daha da etkilendim. Ayrıca yeni kapağı Marissa Meyer masalları etkileyici romanlara çevirmekte usta çocukluktan bildiğiniz masalları alıyor ve öyle heyecanlı bir hale getiriyor ki her kitabını ayrı seviyorum Her ne kadar kalp kırıcı yönleri olsa da Kalpsiz’i severek okudum. Diğer kitaplarına göre hikayenin ve kitabın sonunun farklı bir havası vardı. Cath’in yaşadıkları ve dönüştüğü kişi… işte şimdi bambaşka bir dönem başlıyor
Katil, Şehit, Kraliçe, Deli
2026 22. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 18:39
KEŞKE HİÇ OKUMASAYDIM!! tamam bu biraz abartı oldu ama kötü anlamda demiyorum, Kalpsiz'i keşke hiç okumasaydım çünkü o zaman hayatıma daha az hasarla devam edebilirdim (⁠╥⁠﹏⁠╥⁠) Marissa Meyer'ın yazımına duyduğum güven ve ilgi çekici konusuyla bu kitap için beklentim yüksekti ve bu beklentimi de karşıladı. Konusu ise Harikalar Diyarı'nın acımasız Kupa Kraliçesi'nin geçmişini ve onu kötülüğe iten olayları ele alıyor. Öncelikle kitabı kesinlikle öneriyorum!! ve okumak isteyenlere birkaç öneri daha eklemek istiyorum: -Okumadan önce Alice Harikalar Diyarında'yı mutlaka okuyun, okuduysanız da bence reread yapın (göndermeleri daha iyi anlarsınız ve inanın bu çok keyifli) -Okurken Melanie Martinez dinlemenizi öneriyorum (özellikle Cry Baby albümünü) atmosfer olarak çok uyumlular bence Her neyse gelelim yorumuma Ben kitabı kurgusal açıdan çok sevdim, Catherine ve Jest yavrularım... siz kavuşmayı hak ediyordunuz, benim için kafamda evli mutlu çocuklu ve pastane sahibisiniz ૮꒰˶ᵔ ᵕ ᵔ˶꒱ა Favori karakterim Hapkacı oldu. (Jest'i ana karakter olarak sayıyorum yoksa o da favorim) Hapkacı sivri dilliydi ama kesinlikle haksız değildi. Cath ve Jest üzerine söylediği birçok şeye katılıyorum, bu umutsuz aşk vakasında kimin haklı olduğu kısmı biraz karışık... Ayrıca Alice Harikalar Diyarında gördüğümüz deli adamın bu kitapta delirmemek için çabalaması kalbimi paramparça etti (˚ ˃̣̣̥⌓˂̣̣̥ ) Cath ile son sahnesindeki sözlerine ağladım bile... (seniseviyorumhapkacı) Gelelim Cath ve Jest'e... çok kalp kırıcı, yaralayıcı ve tutkulu bir aşktı. Kavuşabilmek için her yolu denediler, fakat zaten Cath'in kupa kraliçesi olacağını bilerek okumak tüm çabaların başarısız olacağını hatırlatıyordu. Sanırım ben bu çift arasında Jest'i daha çok haklı buluyorum. (onunda amacını öğrenince şok oldum ama sana kızmıyorum Jestcim)
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20171,481 okunma

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.