Margaret Rogerson
“Dikenlerin Büyüsü, büyüleyici bir eser… Hikâyenin her anına bayıldım!” - Stephanie Garber, #1 New York Times çoksatanıCaraval serisinin yazarı “Hogwarts Kütüphanesi’ni sevdiyseniz,Yazdüşü Kütüphanesi’ne de bayılacaksınız! Bu kitap aksiyonun eksik olmadığı kurgusu,gotik atmosferi ve esprili diyaloglarıyla beni büyülemeyi başardı.” - Katherine Arden, Ayı ve Bülbül kitabının yazarı “Okura sihirli bir dünyanın kapılarını sonuna kadar açan yazar, unutulmaz bir kurguya imza atmış. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız!” - Jessica Cluess, Kingdom on a Fire serisinin yazarı “Fantastik türünde bir klasik. Tek kelimeyle mükemmel.” - Julie C. Dao, Forest of a Thousand Lanterns kitabının yazarı
356 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 4 Haziran 2019

9/10 puan verdi
Büyük Yazdüşü Kütüphanesi'nde çırak olan Elisabeth çocukluğundan beri tüm büyücülerin kötü olduğuna inanarak büyütülmüş. Bir gece kütüphaneye yapılan saldırı sonucu müdirenin öldürülmesi ve cinayetin Elisabeth'in üzerine kalması onu Sihrisulta'da yargılanmasını sağlar. Sihrisulta yolculuğuna eşlik etmek için görevlendirilmiş büyücü Nathaniel Thorn ve iblisi Silas'la hiç beklemediği olayların içinde bulur kendini.. Nathaniel büyü mü yaptı ne yaptıysa kitap bi türlü bitmedi. Kitaba başladığımda daha gençtim. Silas benden habersiz hayatımın 20 yılını kendisine almamıştır umarım. Alsa bile sorun değil Silas gibi bir iblisim olacaksa 20 yılımı seve seve verebilirim. :D Kitapta büyücülerin gücü iblislerinden dolayı geliyor ki her büyücü iblisle anlaşma yapmak için hayatının bir kısmını ona bağışlamak zorunda. Ve iblisler de büyücüsünün her emrini uygulamak ve hatta onların canlarını alabilmekle yükümlü. Silas ise okuduğum en muhteşem iblis. Nathaniel'in emri altında olmadığı zamanda bile onun için yaptıkları.. Büyü düellosunu bize okutturmadığı için de yazara ayrıca kırgınım. Nathaniel Ashcroft'u büyü düellosuna çağırıyor. Büyüler havada uçuşuyor ama biz Elisabeth'in Lorelei'le atışmalarını okuyoruz. Why whyy? Zaman zaman sıkıldığım kısımlar olsa da genel olarak kitabı sevdim. Yazarın yarattığı evren ve olayların dur durak bilmemesi güzeldi. Kitabın fantastik kısmı daha baskın, romantizmi ise çok tatlı işlenmesine rağmen yok denilecek kadar azdı. Türü seven her yaş grubuna hitap edebilecek bir kitaptı. · ⋆
7/10 puan verdi
#kitapyorumu 4/5 ️️️️ 8/10 ️️️️️️️️ “Zaten seninleyim ve hayatın benim için biçilmiş kaftan,” dedi. “Sen bu halinle bana yetersin, Nathaniel Thorn. Daha fazlasını istemiyorum.” Direkt konuya dalmak istiyorum. Kitabı sevdim. Sevdim sevmesine ama favorim olamadı. Şimdi size neden sevdiğimi ve neden favorim olamadığını heyecanla anlatmak
9/10 puan verdi
Dikenlerin Büyüsü Kitap Yorumu
"Sen herhangi bir kitap gibi kütüphaneye aittin." • Konusu: Kitabımız büyücüler ve büyü kitaplarını koruyan kütüphanecilerin olduğu bir evrende geçiyor. Elisabeth, Büyük Yazdüşü Kütüphanesi'nde muhafız olmak için yetiştirilen bir genç kız. Kütüphanenin müdiresi serbest bırakılan bir kara büyü kitabı tarafından öldürülüyor ve bu suç Elisabeth'in üstüne kalıyor. Elisabeth şüpheli olarak çıktığı yolculukta asıl suçluyu ararken kendisinin bilmediği yönlerini keşfediyor. • Yorumum: Kitabın konusu, oluşturulan evren, büyüler, büyücüler hepsi çok güzel gerçekten fakat kitabımız tek kitap olduğu için bazı kısımlar yüzeysel olarak anlatılmıştı. Ben çoğu yeri daha detaylıca okumak isterdim şahsen. Kitabın yazım dili sade ve akıcı. Kitabın ilk 100-200 sayfası daha sakin ama 200'den sonra kitap baya açılıyor. İlerleyen sayfalar çok güzel bir tempoda devam ediyor. Kitabın kendine özgün ve zengin fantastik ögeleri var. Kitapta ki aşk ise hiç yok denecek kadar azdı. Ben Nathaniel ve Elisabeth ikilisini daha çok okumak isterdim. Bazı yerler tahmin edilebilir şekilde ilerledi ama okumaya devam ettim çünkü SİLAS var! Kitaptaki en sevdiğim karakter oldu Silas. Bana göre kitabın ana karakteri Silas'tı. Ana karakterlerden daha çok ilgimi çekti kendisi. Elisabeth'e pek ısınamadım. Yaptığı bazı şeyler basit ve anlamsızdı. Nathaniel'le çok çabuk bağ kurabildim. Çok naif bir karakterdi. • Genel olarak sevdim. Bana göre ortalama bir kitaptı. Yazar olayları daha detaylıca anlatsaydı kesinlikle favorilerime girerdi. Hepinize keyifli okumalar!
Dikenlerin Büyüsü | Kitap Yorumu
Tek kitaplık, her şeyiyle mükemmel bir fantastik kitap mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz! Biraz çekinerek başladığım ve içinde nelerle karşılaşacağını bilmediğim bir kitaptı Dikenlerin Büyüsü. Ve kesinlikle aşık oldum! Evrenimiz büyücülerden -kitapta sihirzade olarak geçiyor- sihirden ve insanlardan oluşuyor. Kara büyü kitaplarının saklanıldığı
10/10 puan verdi
Dikenlerin Büyüsü~#kitapyorumu ~"Kütüphanede tutulanlar sıradan kitaplar değildi. Acı ve kalp kırıklığı hissederlerdi.Bazen kötü ve kaba olabilirlerdi...Ama dışarıdaki dünya da öyleydi. Bu da dünyayı savaşmak için daha değersiz kılmıyordu çünkü karanlığın olduğu yerde bir sürü ışık da vardı." ~ Tek kelimeyle BAYILDIM Kitapta, bir
8/10 puan verdi
Bu kitap hakkında yapılan yorumlara baktığımda biraz düşük bir beklentiyle başlamıştım. Fakat kitap ne aşırı kötü ne aşırı iyi yani ortalama bir kitaptı bence. Tam kafa dağıtmalık; sizi büyüleyici atmosferiyle ve özgün evreniyle rs'den çıkarabilecek ve eğlendirebilecek bir eser. Bunların yanında maalesef kitapta beğenmediğim birkaç noktadan söz etmek istiyorum: Öncelikle tek kitap olduğu için biraz sıkıştırılmış gibi hissettim. Bazı şeyler çok yüzeysel kalmış. Evet aksiyon ve tempo yüksekti ama dediğim gibi okuyucunun o evreni daha iyi kavrayabilmesi, daha iyi olaylara hakim olabilmesi için daha ayrıntılı bir şekilde okura sunulabilirdi... Eğer yoğun ve tutkulu bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız size göre değil bu kitap. Çünkü yoğun bir aşk değil de daha saf ve tatlı bir aşk vardı. (Ben bu tür şeyleri daha çok seviyorum bu açıdan güzeldi kitap) Kurguda herhangi bir "tutarsızlık" göremedim, iyiydi (belki daha da iyi bir şey çıkabilir miydi ortaya... Bilemem:/) En sevdiğim karakter kesinlikle Silas (kendisi bir iblis) Silas o kadar tatlıydı ki (her ne kadar iblisleri bencil, acımasız, soğuk ve güvenilmez olarak tanıtsa da onun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz anlatmaya gerek yok:)) Elisabeth güçlü bir kadın karakterdi kararlı, kendinden emin ve istikrarlı bir yapısı vardı. Nathaniel de geçmişinde yaşadığı bazı kötü olaylar nedeniyle biraz içine kapanık ama onun da yumuşacık bir kalbi var:) Kitabın sonunu sevdim. Biraz okuyucunun hayal gücüne bırakılmıştı ve bu hoşuma gitti. Eğer genç kurgu okumayı seviyorsanız veya yeni okumaya başlıyorsanız -şiddetle olmasa da- okumanızı tavsiye ederim...
Dikenlerin Büyüsü~Margaret Rogerson
Merhabalar inceleme için geç kalmış olsamda birkaç bişey demeden kitabı öylece değerlendirmek istemedim. Öncellikle yazar güzel bir atmosfer içersinde bizlere güçlü karakterler veriyor sürekliyici gücü 20. Bölüme kadar heyecan veriyor fakat tek kitap olduğu için bazı bölümlerde olaylar iç içe girmişti ama yazarın emek vererek olayları toparladığıda belli oluyor tabiki kitapta Baş karakterlerimiz Elizabeth ve Nathaniel aşkını saf ve komedi diyaloglar halinde okuyacaksınız ki buda iki karekteri seveceğiniz anlamına geliyor zateeen ve birde Silasımız var bana göre kitaba en güzel renk katan karekter Kitabın final bölümünü eleştirirsem; heyecanlı ve ucu açık bir son yazmış yazar ama bildiğim kadarıyla 2. Kitabı gelmeyecek Yinede benim gibi hiç fantastik tarza kitap okumadiysaniz ve Fantastik dünyanın içeriğini merak ederseniz bu kitabı seveceğinizden eminim Kitaba puanım ise;8/10 ⭐⭐⭐⭐
Puan vermedi
Dikenlerin Büyüsü
Hogwarts kütüphanesini sevdiyseniz.Yazdüşü kütüphanesine bayılacaksınız yazıyordu,kitabın arkasında ve tabi "Hogwarts" kelimesini okur okumaz kitabı almaya karar verdim. Kitabın kurgusuna gelicek olursak Elizabeth adında genç,yetim bir kızımız var kendisi kütüphanede büyümüş ve bu kütüphane sihirli bir kütüphane.. İblisler, büyücüler,ifritler muhafızlar konuşan kara büyü kitapları ne ararsanız bu kitapta var.Kısacası fantastik kitapları seviyorsanız bu kitaba aşık olucaksınız. Kitabın sevmediğim tek bir yanı vardı.Şöyleki kurgusu çok güzeldi fakat karakterlerin özelliklerine pek değinilmemiş bu beni biraz üzdü.Karakter olarak en çok Silası sevdim çünkü yazar en çok onun kişisel özelliklerinden bahsetmiş. Yani özetle filmi çıksa severek izlerim dediğim 10/9 luk bir kitap. Fantastik okurlara gözü kapalı tavsiye ediyorum
10/10 puan verdi
Kitabın etkisinden çıkılmıyor. Açıkçası kitabın abartıldığını düşündüm ama kesinlikle yanılmışım. Konusu çok güzeldi. Kitap okumayı bu kadar seven biri olarak kitapları seven birinin olması ve kitapların ona yardım etmesi çok hoşuma gitti. Bunların dışında yazar duyguyu çok güzel aktarmış. Kısacası çok güzel bir kitaptı. Çok akıcı, sürükleyici.
Dikenlerin Büyüsü Kitap Yorumu
Merhaba! Öncelikle tam sonbahar kış mevsimlerine uygun bir kitap. Kesinlikle kötü değil ama mükemmel de değil ortalama. Kütüphanede çırak olarak çalışan, ailesi olmayan, kitaplarla konuşabilen bir kız ve asil bir aileden gelen büyücü bir sihirzade. Bunların hayatları bir noktada birleşiyor. Son derece sürükleyici elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap okumanızı tavsiye ederim aynı zamanda da bitmek bilmedi tam diyoruz ortalık sakinleşti yine bir kaos. Keşke daha çok kütüphanede geçen tatlı sıcak kısımlar olsaydı kitap tam öyle bir enerji veriyor. Ama olayların arkası bir türlü kesilmedi. Elizabeth yeter artık otur oturduğun yerde demek istedim sürekli dünyayı kurtarmaya çalışıyor ama çok güçlü ve kimseye bel bağlamayan tam bir ana karakterdi. Her kitaba lazım böyle biri. Beğenmediğim kısımlara gelirsek ilk olarak kitaba harita gerekiyordu mekanların isimlerini kitabın sonuna kadar kafamda oturtamadım. Olaylar arasında kopukluklar vardı. Bu kimdi bura neredeydi diye düşünmenin yanı sıra şuan noluyor ne zaman buraya geldik diyorsunuz. Bir kaç paragraf sonra anlaşılır hale gelse de en ufak dikkatiniz dağıldığında kafa karışıklığı oluyor. Yazımdan kaynaklanan ufak bir sıkıntı var. Benim için çok fazla sihirli yaratık ve yan karakter bulunan bir kitap. Ben mi dikkatsiz okuyorum bilmiyorum ama kim kimdi görevi neydi asla aklımda tutamadım. Yine de bunlar okurken göze batmayan durumlar bence tolere edilebilirdi çünkü kitabın atmosferi mükemmel.
Dikenlerin BüyüsüMargaret Rogerson · Ephesus Yayınları · 20221,337 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.