·250 syf.····Okunma: 28 Kasım 2022 00:00 Yurt dışında oldukça popüler olan bu kitabı öneri üzerine pdf indirerek okudum. Kitap adından da anlaşılacağı gibi anksiyete, panik atak ve depresyon üzerine. Yazın üslubunu çok beğenemesem de güzel bir kitap. Yazarın üslubunu beğenmeme sebebim ise kitabın günlük konuşma şeklinde yazılması, ancak bu sayede de ingilizcesi basit. Orta seviye ingilizceniz varsa bile rahatça anlayabilirsiniz. Kitapta yazar yer yer sokak ağzıyla yazmış ve küfür de bulunuyor. Yazar bir psikolog ya da doktor değil, kendi yaşadıklarını anlatarak bu durumda olan insanlar için yardımcı olmayı amaçlıyor. Açıkçası bir psikolog yerine kendi hayatından örnekler vererek sizi anladığını dile getirilerek yazılması insana yalnız olmadığını hissettiriyor ve bu açından gayet iyi. Kitap da diğer psikoloji kitaplarında olduğu gibi örneklerle doldurmanız ya da üzerine düşünmeniz gereken egzersizler de var.
Terapinin dünyanın neredeyse her yerinden oldukça pahalı olduğu gerçeğini kabul edersek bu tür kitapların insanlara yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Neden okuduğuma gelirsek, son zamanlarda kendimi oldukça depresif hissediyorum ve birkaç yıldır da bende anksiyete olduğunun farkındayım. Bundan önce anksiyete ve depresyonla ilgili okunacak daha iyi kitaplar elbette var ve ben de bazılarını okudum (mesela psikonet yayınlarının kitapları). Yine de bir doktordansa bunların hepsini yaşamış ve dürüstçe kendi hikayesini paylaşmayı tercih etmiş birinin ağzından bir kitap okumak bana iyi geldi. Genelde psikolojik rahatsızlıklarımızdan kolayca bahsedemiyoruz, gizlemeyi tercih ediyoruz. Bu yüzden de kendimizi yalnız hissediyoruz. Ancak değiliz. Kendi farkındalığımızı arttırmak için güzel bir kitaptı.