Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

ilayda

ilayda
@ilagcas
17 okur puanı
Mart 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
araştırmalar, insanların hayatlarına şöyle bir göz gezdirdiğinde, en çok yapmadıkları şeylerden dolayı pişmanlık duyduklarını göstermektedir. yazar max lucado’nun bir zamanlar söylemiş olduğu gibi, ‘’Çaba gösterin. Zaman harcayın. O mektubu yazın. O özrü dileyin. O yolculuğa çıkın. O hediyeyi satın alın. Bunları yapın. Yakalanan fırsatlar mutluluk verir. İhmal edilenler ise pişmanlık…’’
Reklam
288 syf.
8/10 puan verdi
·
163 günde okudu
Olumlu Düşünmenin Gücü
Olumlu Düşünmenin GücüNorman Vincent Peale
6.6/10 · 145 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“bir şeyi yapma becerin olmadığını düşünürsen, örneğin mükemmel bir partner bulmak veya stressiz bir yaşam sürmek gibi, inançların senin kendine bakışını etkiler. buna karşılık, imgen, mükemmel bir partner bulmak ya da kendine huzurlu bir yaşam biçimi yaratmak için adımlar atmanı da engelleyecekir.”
“gelecek günlerde yaşanacaklara ilişkin umut seni sabah yatağından kaldıran ve sana günler boyunca ilham veren şeydir. hedefler yaşamına enerji verir. anlatmaya çalıştığım şey basit; asla başarı uğruna mutluluğunu feda etme. kendi mutluluğun ve doyumun için önemli şeyleri yarına erteleme. bugün dolu dolu yaşama günüdür, piyangodan para çıktığı veya emekli olduğun gün değildir. asla yaşamını erteleme”
Reklam
‘’her olayın bir amacı ve her yenilginin verdiği bir ders vardır. kişisel gelişim için kişisel, mesleki, hatta spiritüel anlamda olsun bir başarısızlık yaşamanın gerekliliğini kavradım. geçmişinden asla pişmanlık duyma. bunun yerine onu bir öğretmen olarak kabul et.’’
…tek başlarına çalışan katılımcıların grup halinde çalışanlardan daha fazla ve daha kaliteli fikirler ürettiklerini keşfetmişlerdir. diğer bazı araştırmalar, grup halinde beyin fırtınasının “sosyal aylaklaşma” olarak adlandırılan bir olgu nedeniyle de başarısızlığa uğrayabileceğini göstermektedir. insanlar tek başlarına çalıştıklarında, başarı ya da başarısızlıkları tamamen kendi yetenekleri ve çabalarına bağlıdır. başarılı olurlarsa bunun şerefi sadece kendilerine aittir. başarısız olurlarsa da kendileri mahcup olurlar. öte yandan, olaya başka insanlar dahil olduğunda kimse o kadar da çok çabalamaz, çünkü herkes grup başarılı olursa kişisel övgü almayacağını, ama başarısız olursa diğer katılımcıları suçlayabileceğini billir. kısaca, çok sayıda araştırma, yaklaşık yetmiş yıldır grup halinde beyin fırtınası yaptıran yöneticilerin yaratıcılığı harekete geçirmediğini, tam tersine istemeden de olsa söndürdüğünü ileri sürmektedir.
leo tolstoy “insanları bize yaptıkları iyiliklerden dolayı değil, biz onlara iyilik yaptığımızda daha çok severiz. “
çocuklara hoşlandıkları bir aktivite yaptırdıktan sonra onları ödüllendirirseniz ödül, aldıkları keyfi azaltmakta ve çocukların şevkini kırmaktadır…görmüş olduğumuz üzere, insanların ödül vaadiyle motive edilmesi etkili bir yöntem değildir.
…öyleyse, olumsuz tecrübelerimizle ilgili sempatik ama eğitimsiz bir kişiyle konuşmak zaman kaybından başka bir şey değilse geçmişin acılarını hafifletmek için başka ne yapılabilir? … kısaca konuşma olaya daha da karmaşık bir durum katabilirken, yazma daha sistemli ve çözüm odaklı bir yaklaşım kazandırabilir.
83 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.