Time Lord Victorious: All Flesh is Grass
2023 25. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 12:50
"Now he came to think about it, the Doctor hadn't planned on being here, on the flight deck of a battlecruiser, with a fleet of mercanaries hanging off his every word. It had sort of happened. He had a brief moment of sympathy for all those villains he'd faced over the years. There they were, getting along quite happily in their battlecloaks on the battledecks of their battleships, and then - oops! On their battlescreens would pop up the Doctor." Geçtiğimiz haftalarda başladığım Time Lord Victorious maratonuma, birçok farklı medya formatından oluşan serinin iki kitabının sonuncusu olan All Flesh is Grass ile berber aslında seriyi kısmen bitirdim diyebilirim. Her ne kadar dinleyeceğim birkaç sesli hikaye daha kalmış olsa da Doctor'un, evrene ölümü getiren Kotturuh'a karşı savaşı bu kitap ile bitiyor ve sonraki hikayelerde de tüm bu yaşananların sonrasını takip ediyor olacağız. All Flesh is Grass, bir önceki kitabın bitişinden, 8 ve 9.Doctorların, 10.Doctor'u durdurmak için düşmanları ile işbirliği yaptığı noktadan devam ediyor. Bir önceki kitap, Doctor'un, ölümün evrene yayılışına şahit olmasıyla beraber bir plan oluşturup Kotturuh'a savaş açışını içerdiği için biraz daha aksiyon ve macera odaklıyken, 8. ve 9.Doctor'un da olaylara dahil oluşuyla beraber bu kitapta bence Una McCormack'in üç farklı enkarnasyonun da karakterlerini çok iyi tanıyan bir yazar oluşuyla beraber zaman zaman oldukça komik, zaman zaman da oldukça duygusal sahnelere odaklanmış bir kitaptı. Kitabın, üç Doctor'u bir araya ve zaman zaman da karşı karşıya getirişi oldukça keyifli olsa da, bence Time Lord Victorious serisinin en önemli ve ilgi çekici noktaları olan Kotturuh'un planı ve işleyişi ve buna karşılık olarak herkesi ve her şeyi kaybetmekten yorulmuş ve kontrolü ele almaya kararlı olan 10.Doctor'un motivasyonu gibi noktalar bu kitapta büyük oranda bir kenara bırakılmış ve olay tamamen Dalekler'e ve Dalekler'in evrenin başlangıcında bulunmasının yarattığı olumsuz etkilere dönmüştü. Tabii ki bence, özellikle Dalekler'in kendi zamanlarında artık bulunmayan ırklar üzerinde deneyler yaparak yeni bir Dalek türü yaratma çabaları ve Gallifrey'i, Zaman Lordları ortaya çıkamadan yok etme planları gibi noktalar oldukça ilgi çekici olsa da farklı bir kitap veya hikayede, ya da en azından bu serinin daha sonraki noktalarında yer alsa çok daha keyifli olabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca serinin çoklu medya yapısı sayesinde, kitabın üçüncü ve dördüncü bölümleri arasında geçen ve Doctor ile Brian'ın Magnox gezegeninde, Doctor'un ölümü yok etmesinin bir faydası olup olmadığı ve yaptığının ahlaki doğruluğu üzerine bir araştırmaya girişmelerine şahit olduğumuz bir hikaye olan The Minds of Magnox'u da dinlemiş olduk. Her ne kadar bahsettiğim gibi kitabın odak noktasının Kotturuh ve 10.Doctor'dan Daleklere çevrilmiş olması çok hoşuma gitmemiş olsa da serinin final noktası olarak oldukça keyifli bir kitaptı.
Doctor WhoTime Lord VictoriousUna McCormack · BBC Books · 20201 okunma