Kanadı kırık kuş için uçmak boşluğa düşmekten ibarettir.
2023 32. kitabı
Aşk trajedinin doyumsuz kaynağıdır. Çünkü aşk çok savunmasızdır birden parlar. Beraberinde acı ve savaş getirir. Her aşık bu savaşa girer. Ama roller farklıdır. Kimi en önde savaşır, kimi arkadan yönetir, kimi de izler sadece içi kan ağlayarak. Bu eserde biz izleyiciyiz bir nevi. Cesuruz ama kırık kanatlı bir kuşu uçmaya ikna edemiyoruz. Çünkü onu tutan prangalardan biri de biziz. Fedakarlık zincirleri boynuna geçiren ellerimiz. Zincirlere tutunuyoruz ama kıramıyoruz, elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Acı ve aşk içinde kıvranıyoruz. Acı içindeki insan çok tehlikeli olur ama bir o kadar da acizdir. Bizim tehlikemiz sadece Selma'ya. Acizliğimiz kendimize. Buluştuğumuz tapınağımız ve kalbimiz aşk edaları ile çınlarken aklımıza hüzün hakim. Bir aşık portresiyiz o kadar. Selma ise doğumla ölümü gelen güçlü, cesur ve fedakar ama bir o kadar da yalnız ve acı dolu bir kadın. Kafeste kanadı kırık bir kuş,sıkışık bir kalp mabedin sunağında ve biz hemen yanıbaşındayız o solarken fikirlerini soluyoruz. Aşkın sonu ya sevdadır ya da ayrılık. Çoğu kez ayrılığın da üstünde biraz yosun ve çimen barındırdığını bilmiyoruz ama hissediyoruz. Bu kitap bir aşığın trajedisinden öte yan yana atan iki kalbin asla birbirlerinin çırpınışlarına karışamama hikayesi.
Kırık KanatlarHalil Cibran · Karbon Kitaplar · 201912,4bin okunma