2023 67. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2023 02:55
Bilim Futuristlerine ve start UP'larına bir eleştiri... "Sosis veya yasa severler, ikisinin de nasıl yapıldığını incelemeye kalkmasa iyi olur." Bismarck Çok önemli bir anektod "Yeni ortaya çıkan bu yetenek kaybını tablet ve akıllı telefonlarda çok fazla vakit geçirmelerine bağlarken diğerleri ise ellerinin ve dizlerinin üzerine çöküp çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmedikleri yüzlerini komik şekillere sokmadıkları ve köpek gibi havlamadıkları için ebeveynleri suçluyor. Oyun parklarımız akıllı telefon yetimleriyle dolu. Babaların çocukları parka götürdüğüne şahit olduğun o Nadir zamanlarda çocuklarıyla iletişim kurmaya ne kadar az, akıllı telefonlarına ne kadar çok zaman ayırdıklarını görmek beni dehşete düşürüyor. Direksiyondayken durmadan mesaj yazdıkları için bizi yaya geçidine neredeyse eziyorlarmıydı? Birine çarpıp kaçmak kadar heyecanlı bir suç işleyecekleri için mi o ellerindekilerini bir ekenara koyamıyorlardı. Çocuklarının iç parçalayan "Baaaabaaaa beni sallasanaaaa!" yakarışlarını duyuyor ve çocukların kendileriyle oynamak yerine mesajlaşmayı tercih eden ebeveynlerine karşı neden bu kadar sabırlı davrandıklarını merak ediyorum. Gerçekten öfkeden delirmeleri gereken bir şeye kesinlikle sinirlenmiyorlar. Belki de dayak yedikleri de sinirleniyorlar. Ama babalar çocuklarının üçüncü veya dördüncü feryadına lütfedip cevap verdiklerinde, kafalarını ekrandan zinhar kaldırmadan "bir dakika babacığım şu mesajı gönderip geliyor" diye mırıldanmakla yetiniyor. Telefonu nihayet bırakmayı başardıktan sonra da çocuk on dakika daha oynamak için ısrar ettiğinde, "seni beş dakika içinde oyun buluşmasına götürmem gerekiyor unutma. Haydi gidelim. Mızmızılamak yok, bu sefer parkta çok vakit geçirmeyeceğimizi söylemiştim," diyorlar. Üstelik sadece çocuklarıyla vakit geçirme seçeneği olan şanslı Ebeveynler bu vakti boşa harcıyor." Kılçıksız bilim sevenlere tavsiyemdir
Popüler Bilim
NöropolisRobert Newman · Timaş Yayınları · 202022 okunma