Kardeşimin Hikayesi'ni Yazar Gözüyle İnceledim.
Kardeşimin Hikayesi'ni Kurgu, Olay Örgüsü, Özgünlük, Karakterler gibi farklı başlıkların altında yazar bakışıyla incelediğim youtube içeriğime aşağıdan ulaşabilirsiniz. Kitapla ilgili beğenmediğim kısımları kitaptan örneklerle detaylandırmaya çalıştım. youtu.be/npay_QXNC8M
11bin Gösterim
Basit bir dili var ben de beğenmiyorum. Herkes çoğunluğun yolundan gitmek zorunda değil. Kişisel görüşler farklı olabilir. Mesela Kaplanın Sırtında kitabında niye okudum ki daha da okumam dedim😄
Ali Kerem
Kesinlikle, mevzu sanat olunca zaten bunu herkes beğendi sen de beğeneceksin algısını anlamak mümkün değil. Direkt kötü bir kitap demiyorum zaten, sadece benim ölçütlerime göre başarılı bir kitap değil. Çok akıcı hızlı okunan kitap okumak isteyen için ideal kitap olabilir. :)
Kusura bakmayın ama Zülfü Livaneli gibi bir YAZAR’ın binlerce kez beğeni almış bir kitabını beğenmemenizi de ben bir OKUR olarak beğenmedim. 👎🏻
Ali Kerem
Videoda tam da bundan bahsetmiştim. :) Beğenmemeniz benim için sorun değil. Merak ettiğim binlerce kez beğenilen bir kitabı herkesin beğenme zorunluluğu mu oluyor? Videoda neden beğenmediğimi sebepleriyle detaylı açıklıyorum.
Sorun birinin bir kitabı beğenmemesi değil. Zevkler tercihler elbetteki farklı. Yüzlerce inceleme vardır bu kitapla ilgili belki de beğenmemiştir çoğu kişi. Siz orada bir “Yazar “ olarak beğenmediğini belirtmenizi itici buldum. Zülfü Livaneli kendine yazar demesine gerek yoktur mesela biz biliyoruz onun bir yazar, bir sanatçı olduğunu. Sizin de eleştirilerinizi yazar olarak değil, okur olarak görürsek daha memnun oluruz.
Ali Kerem
Zuhal Bu mevzu tatsız bir tartışmaya döndüğü için kendi adıma noktalamak istiyorum. Daha önce belirttiğim gibi paylaşımlarımı beğenmemeniz benim için hiç sorun değil. Sadece yaptığım paylaşımı ve "tanınmamış" olmamı referans alarak beni yazar/sanatçı kabul etmemenizin de benim için anlamı ya da bir kıymeti yok. Eğer bir romanımı ya da hikayemi inceleyip edebi ve arkası dolu argümanlarla eleştirip bunu söyleseydiniz o zaman yorumunuzu dikkate alırdım. İstediğiniz insanları istediğiniz şekilde görmekte özgürsünüz, ben de müsaadenizle istediğim paylaşımları yapmakta özgürüm. Dediğim gibi direkt engelleyin. Bir daha canınızı sıkacak bir paylaşımımı görmemiş olursunuz. :) Bir de minik bir okuma önerisi yapmak istiyorum. Boş zamanınızda şu makaleye bir göz atabilirsiniz. dergipark.org.tr/en/download/art... İyi akşamlar.
Yaşar Kemal'in hangi eseriydi hatırlayamadım ancak kendisi için boş şişirilmiş bir yazar betimlemesi yapıyordu:)
Ali Kerem
Bütün kitaplarını okumadığım için direkt bunu söyleyemem lakin okuduğum üç kitabından ikisini pek beğenmedim. Ondan başka bir kitabını okumayacağım sanırım. :)
İki tanesi hariç tüm kitaplarını okumuştum ve sevmediğim 3 tanesinin arasında bu kitap da var ben beğenememiştim
Hikaye muhteşemdi denemez bu konuda haklısınız ama Zülfü Livaneli’nin kalemi tartışmasız çok iyi