Momo bir kentin tiyatro harabelerinde yaşayan küçük bir kız. Kim olduğu,nereden geldiği belli değil. Kentteki sakinlerin getirdikleriyle hayatına devam ediyor. Momo"nun en önemli özelliği iyi bir dinleyici olması. Onun için dinlemek insanlara verilebilecek en büyük hediye.
Zamanin ne kadar önemli olduğu görüşünden hareketle zamanımızı verimli kilmak adına aslında ne kadar çok hata yaptığımızı anlatıyor kitap. Özellikle günümüz insanın bir şeyleri yetiştirme telaşı,tüketim çılgınlığı, dostluk,arkadaslik gibi degerlerin onemsenmemesi gibi durumlarla zaman kavramına ne kadar çok anlam yüklediğimizi ve bu yuklemelerle cevremizdeki insanlara ne kadar az zaman ayırdığımızi da görüyoruz. Zaman tasarrufundan en çok etkilenenler çocuklar oluyor maalesef.
Kitapta duman adamlar denilen zaman hırsızları herkesi etkisi altına alarak zaman tasarrufu sağlama yalanıyla hayatta kalmak icin insanların zamanını çalmakta. Bu durumu da düzeltecek olan yine zamanını çaldığımız çocuklar oluyor.
Evet zaman çok kıymetli fakat ona derin anlamlar yükleyip yalnizlasmak doğru değil. Zamanım yok dediğimiz her an zamanımızı duman adamlara kaptırdigimizi unutmayalım.
Kitabı okurken kendinize soracaginiz bazı sorular oluyor.
Çevremdeki sevdiklerime ne kadar zaman ayırabiliyorum? Çünkü sevdiklerimize ayirdigimiz zaman en kıymetli olandır.
Konuştuğum insanları nasıl dinliyorum? İyi bir dinleyici miyim? Dinlemek karşımızdakine verdiğimiz değerdir.