Merhabalar ... Bu kitabın yorumunu yapmak için önce kendime iyice bir gelmem lazımdı O yüzden biraz gecikmiş olabilir. Ama öncelikle şununla başlamak istiyorum kesinlikle benim okuduklarımın arasında Beni en çok ağlatan, en çok düşündüren, en çok sarsan Hayatı yeniden sorgulatmama sebep olan kitap oldu! Nereden başlayacağımı bile bilmeden yoruma başladım.. biliyorsunuz ki Bir öncekinde 02:02 Ayçiçeği Karnavalı Dolunay ve Çiçek değil ikizlerimiz vardı ve orada Dolunayı okurken Burada da Çiçeği okuyoruz.. Kitap Çiçeğin Dolunayın yerine geçip Ayza ile sahte bir evliliğe adım atmasıyla başlıyor.. Çiçek çok ketum, kendini çok soğuk hatta kötü gösteren bir karakter. Aslında normal hayatta Ayza da çok neşeli biri gibi durmuyor Yani normalde okuduğumuz romanlarda zıt kutuplar birbirini çeker ya işte biri soğukken diğeri eğlenceli oluyor vesaire Bu kitapta ise aslında Ayza da bir nevi içine kapanıp bir karakter fakat Bunu yansıtmamak için bir çabası var fakat Çiçek öyle değil. Ayza'nin Çiçeğe olan ilgisi şöyle başlıyor... Önce Çiçeğin günlüğünü buluyor Ve onu okuduktan sonra aslında kızın yaşanmışlıkları olduğunu anlıyor. Bundan sonrasında ise çok kişi Çiçekten uzak dururken Ayza ona yakınlaşmaya başlıyor Yani bir nevi Ayza da benim gibi Çiçeğin aslında bir günde böyle bir hale gelmediğini anlıyor ve onun ne yaşadığını, bu hale nasıl geldiğini çok merak ediyor... Tıpkı benim gibi. Aslında özeti anlatırken bile ne kadar Klişe durduğunun farkındayım ama doğru cümleler kuramıyorum Çünkü okumadan Gerçekten bunu anlatamazsın. Kitap Aslında hepimizin bildiği ama göz arttı ettiğimiz şeyleri bize gözümüzün önüne koyuyor. Ve nacizane fikrim Gerçekten herkesin okuyup bu gerçeklerle yeniden yüzleşmesi lazım Ve kitabın verdiği mesajı çok iyi anlamak ve onu uygulamak lazım. Beni çok ağlattı çok Düşündürdü kendime gelemedim halen de şu anda bile yorumu yaparken elinden Gözlerim doluyor... sonunu hiç böyle beklemiyordum yani diğer yorumculardan sonunun buruk olduğunu duymuştum ama böyle bir şey Ve beni bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim. Benim kesinlikle gelmiş geçmiş en favori kitap oldu ve kesinlikle Herkes okusun diyorum.