Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 08 Ağustos 2023 13:45 Merhaba kitap dostlarım Bugün size @o.karagul.o kaleminden ikinci kitabı olan #sıla ile geldim. Yazarın daha önce #bircumagünüahi kitabını okumuştum. Okuduğum iki kitapta,aşkın manevi yönünü bize sunarken, gönlümüze bir parça da huzur serpen bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim. Sıla kitabında ufak bir detay ile belirtilmiş. İlk kitabı okumayanlar içinde anlaşılır bir dille yazılmış olduğu. Ama bence ilk kitabı ile birlikte kitaplığınızda yer vermelisiniz.
Kitap Ahi'nin gerçek adı ile Zahid'in cezaevinden anlatımları ile başlıyor.Sonraları neden cezaevinde olduğunu geçmişe dönüşte anlıyoruz. Ahi ablasına gittiği bir sırada, üst kattan gelen bağırışlar üzerine yukarıya çıkar. Tolga zil zurna sarhoştur. Elinde bıçak, karısı ile kavga ederken Ahi gelir. Tolga ile Ahi arkadaşlardır.Elinde ki bıçağı almayı başarınca sakinleşir belki diye Tolga'yı balkona çıkmak için ikna eder. Tolga kendinde değildir. Alkol'ün etkisiyle dengesini kaybedip, balkondan aşağı düşer ve hayatını kaybeder. Olay anında yanında sadece Ahi olduğu için suçsuz olduğunu ispat edemez ve katil damgası yer. Kulağa ne kadar tuhaf geliyor değil mi? 5 dakika önce ablanın evinde kahvaltı yapıyorken,5 dakika sonra elini kana bulamadan katil damgası yiyorsun.İşte böyle başlıyor Zahid'in hikayesi...
Ve bir gün görüş gününde beklemediği bir ziyaretçi gelir. Tanımadığı bu kadın Sıla, Ahi'nin hapiste olmasıni sebebi olan Tolga'nın eşidir.En saf ve en temiz haliyle Sıla'nın gözlerinde aşkı bulur Zahid. İman takvası kuvvetli Sıla, Zahid'in suçsuz olduğuna inanır ve mahkemede şahitlik yapacağını söyler. Bir süre mektuplaşmalar başlar en temiz haliyle. Ben okurken hem tebessüm ile hem de hüzün ile okudum, Sıla ve Zahid'in masumluğunu.
Zahid bir gün kendini bulma yolunda Ahi olur.
Gerçek aşkın yolunda olmak en güzeli değil midir?
Ebedi bir ilah ve koşulsuz sevgi, eninde sonunda dönüş ona değil midir?
Kitabın akıcı bir kalemle yazıldığını belirtmek isterim. Türünü sevenler okuyun,okutun.
Kitapla kalın