İki Denizin Birleştiği Yer

İlk Yayın Tarihi:
2023
C Planı

2023 50. kitabı
Merhaba Bugün sizlere kalemiyle Bir Cuma Günü kitabı ile tanıştığım Oğuzhan Karagül 'ün Sıla kitabı ile geldim. Sıla kitabı Bir Cuma Günü kitabının devam kitabı aslında ama bana göre ayrı ayrı da okunabilir Yazarın kalemini çok sevmiştim,Sıla içinde aynı şeyleri söyleyebilirim,kitabın kapak tasarımına,kalitesine, içeriğine yine bayıldım. Ahi,cezaevine girer,çünkü arkadaşı Tolga'nın bir gün eşine bağırma seslerini duyunca,engel olmak için gider,elindeki bıçağı zorda olsa almıştı ama bağırmaya devam eden Tolga'yı biraz sakinleşir diye eşinden uzaklaştırmak için balkona çıkarır,Tolga sarhoştu elinden düşürdüğü kibriti almaya çalışırken 3.kattan aşağı düşerek ölür,Âhi'nin hiç bir suçu yokken tek amacı sakinleştirip eşine zarar vermesini engellemekti,sadece balkonda yanında olduğu için tutuklanmıştı. Bir gün cezaevine bir ziyaretçisi olduğu söylendi,kimseyi beklemiyordu Âhi, gelen aklının ucuna dahi gelmeyen Tolga'nın eşi Sıla idi,Ahi Sıla'yı görür görmez yüreğine söz geçiremedi çok etkilenmişti yoksa rüyalarında gördüğü bembeyaz giyinmiş olan kadın Sılamıydı. Sıla Âhi'ye bir mektup yazar üzüntülerini dile getirir çünkü suçsuz yere cezaevinde sırf onları korumak isterken kendi hayatını mahveden bir adamdı Ahi, bu yüzden Sıla kendini suçlu hissediyordu Polisler Âhi'yi götürürken, pencereden gördüğünü Âhi'nin suçsuz olduğunu söyleyemamisti o an belki bencillikti ama kendisine bişey yapmalarından korkmuştu,daha sonra tüm gerçekleri mahkemede çıkıp anlatmaya karar verdi Sıla ve Âhi'nin birbirine yazdıkları her bir satırı,her bir sayfasını etkilenerek okudum. Bebek Zahid'i, Çocuk Zahid'i,Okullu Zahid'i,İşçi Zahid'i,Asker Zahid'i, Öksüz Zahid'i,Tüccar Zahid'i, Müflis Zahid'i, Yalnız Zahid'i, Ayyaş Zahid'i,Katil Zahid'i, Ben Âhi diye anlattığı o sayfaları okurken elinizden
1000k
2023 19. kitabı
daha önce sizlerle değerli yazarımızdan Bir Cuma Günü kitabını okuyup, yorumlamış ve paylaşmıştım şimdi de yeni çıkan kitabı Sıla geldim... kitaba başlar başlamaz sizi içine çekecek bir derinliğe sahip olduğunu hissedeceksiniz. istenilen mesaj, hissettirilecek duygu ilmek ilmek işlenmişti.. Ahi ile Sıla'nın mektuplarından oluşan ve o tertemiz aşk kokan şiirler, beyitler ve sözlerle dolu altını çizmekten yorulacağınız bir eser.. " İnsan özüne yolculuğunun adıdır hayat. Ve kendisinden başlayıp kendisinde biten bir ömürlük seyrin adıdır. Bazen tepeler çıkar önünüze ; azimle aşabileceğiniz. Bazen de sadece bir tutkulu sevda ile..." " Papatya'nın o ilk yaprağı sabır, ikinci yaprağı zikir, üçüncüsü de Şükürdür. Bil. Senin yüzün bu üç şeye dönük olsun ömrünce. Dönük olsun ki, baharı ve bayramı yaşa öldüğünde. Yoksa ömrünce Kâbe'ye dönmemiş birinin, ölünce cesedi kıbleye çevrilse ne fayda?"
2023 Okuma Raporları
2023 72. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2023 13:45
Merhaba kitap dostlarım Bugün size @o.karagul.o kaleminden ikinci kitabı olan #sıla ile geldim. Yazarın daha önce #bircumagünüahi kitabını okumuştum. Okuduğum iki kitapta,aşkın manevi yönünü bize sunarken, gönlümüze bir parça da huzur serpen bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim. Sıla kitabında ufak bir detay ile belirtilmiş. İlk kitabı okumayanlar içinde anlaşılır bir dille yazılmış olduğu. Ama bence ilk kitabı ile birlikte kitaplığınızda yer vermelisiniz. Kitap Ahi'nin gerçek adı ile Zahid'in cezaevinden anlatımları ile başlıyor.Sonraları neden cezaevinde olduğunu geçmişe dönüşte anlıyoruz. Ahi ablasına gittiği bir sırada, üst kattan gelen bağırışlar üzerine yukarıya çıkar. Tolga zil zurna sarhoştur. Elinde bıçak, karısı ile kavga ederken Ahi gelir. Tolga ile Ahi arkadaşlardır.Elinde ki bıçağı almayı başarınca sakinleşir belki diye Tolga'yı balkona çıkmak için ikna eder. Tolga kendinde değildir. Alkol'ün etkisiyle dengesini kaybedip, balkondan aşağı düşer ve hayatını kaybeder. Olay anında yanında sadece Ahi olduğu için suçsuz olduğunu ispat edemez ve katil damgası yer. Kulağa ne kadar tuhaf geliyor değil mi? 5 dakika önce ablanın evinde kahvaltı yapıyorken,5 dakika sonra elini kana bulamadan katil damgası yiyorsun.İşte böyle başlıyor Zahid'in hikayesi... Ve bir gün görüş gününde beklemediği bir ziyaretçi gelir. Tanımadığı bu kadın Sıla, Ahi'nin hapiste olmasıni sebebi olan Tolga'nın eşidir.En saf ve en temiz haliyle Sıla'nın gözlerinde aşkı bulur Zahid. İman takvası kuvvetli Sıla, Zahid'in suçsuz olduğuna inanır ve mahkemede şahitlik yapacağını söyler. Bir süre mektuplaşmalar başlar en temiz haliyle. Ben okurken hem tebessüm ile hem de hüzün ile okudum, Sıla ve Zahid'in masumluğunu. Zahid bir gün kendini bulma yolunda Ahi olur. Gerçek aşkın yolunda olmak en güzeli
2024 47. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 05:30
"Duygu bahçeleri, güzel sözlerle sulanır " dendi. Sonra... Altın ve gümüşten kafiyeler yapıldı. Zumrutten mısralar... Elmaslarla dortlukler yazıldı. Zebercedden şiirler. Ve kitabın her bir bölümü gönlümüze nakış gibi ince ince işlenip gelin gibi süslendi satırları ile .... . . Bazı kitaplar vardır ele avuca gelecek zamanı bekler, yüreğe dokunmak için #bircumaahi kitabıyla başladığım hikaye bu kitap #sıla ile devam etmekte... İlk kitapta Ferid adındaki gencin sevdasını, ve Ahinin gönlünden dökülen derlemeleri okumuştuk bu sevda vesilesi ile. Bu kitapta ise Ahi yi cezaevinde buluyor, kim olduğunu neden orada oldugunu okuyoruz, Ahinin nasıl bir aşka tutuldugunu bu aşkla kaleme alınmış mektuplasmalarina, bu aşkın beraberinde Ahi'nin kendine dönüşü ve Rabbi ile buluşmasına şahit oluyoruz .. Kitabın son bölümü iki denizin birlestigi yer ise, birbirinden değerli kıssadan hisse alacağımız hikayeleri ile tasavvufla harmanlanmis bizim Gönül telimize dokunacak satırlarla süslenmiş sayfalar karşılıyor bizi... Kendimizden birseyler bulacagimiz, bakış acimizi degistirecegimiz, yüreğimize iyi gelecek okumalardan olacağı muhakkak.. İlk kitabini okuduğum gibi bu kitabi da aynı etki ve begeni ile okudum, @o.karagul.o kaleminize yüreğinize sağlık kesinlikle okunulasi kitaplardan . . Düşünce aklın kanatlaridir . Dilindeki kelimeler ise bu kanatlardaki tüyler... Haydi! Dusuncelerini seni sonsuz Güzelliklere uçurması için şimdi diline güzel kelimeler ogret .. Dallar, Senin kelimelerini takar başlarına çiçek diye... Senin siirlerinle çağırır baharını...
2025 1. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 00:00
Tanıtım bülteni İnsanın özüne yolculuğunun adıdır hayat. Ve kendisinden başlayıp kendisinde biten bir ömürlük seyrin adıdır. Bazen tepeler çıkar önünüze; azimle aşabileceğiniz. Bazen de sadece bir tutkulu sevda ile... Sıla; bu tutkulu yolculuğu anlamlı kılan bir sevdanın hikâyesidir. Hayatın acı ve tatlı hamurunu aşk ile yoğurmanın adıdır Sıla... Hüzün kapısından, bir huzurlu şehre girişin adıdır. Hayat; özüne yolculuğunu engellemeye başladıysa eğer... Seni senden uzaklara savuruyorsa hayat. Benliğini karanlıklara doğru çağırıyorsa; Dur!.. Sen Sıla'nın sevda türküsünü dinle şimdi. Onun nurlu ışığı, şimdi senin önünde. Ve Sıla seni de beklemekte, İki denizin birleştiği yerde... Dr. Oğuzhan KARAGÜL Merhaba ayçiçeklerim daha önce paylaştığım “Bir Cuma Akşamı “ kitabını hatırlarsınız, bugün o kitabın ikincisi olan “Sıla kitabından bahsedeceğim. Oğuzhan hocamın kalemine zaten diyecek söz yokİlk kitapta Ferid’in sevdasını, ve Ahi’nin derlemeleri okumuştuk. İkinci kitabımızda ise Ahi’yi cezaevinde buluyor, kim olduğunu neden orada olduğunu okuyoruz, Ahi’nin tutulduğu aşka ve bu aşk sayesinde kaleme alınmış mektuplara eşlik ediyor, bu aşkla beraber Ahi'nin kendine dönüşü ve Rabbi ile buluşmasına şahit oluyoruz. Yine maneviyatı yüksek okurken elinizden bırakamayacağınız bir eser sunmuş Oğuzhan hocam, bize de okumak düşüyor şimdiden keyifli okumalar dilerim Alıntılar Derdi kederi yatırıp Cefa içinde oturup Sıkıntılara dik durup Dağ olmaktır baba olmak Ezelden aşinadır her bir zerrene gönlüm Gerçeklere tepkisizdir, Senli hayale coşar Bedenimden çekilse de sana meftun bu ruhum Azrail' in elinden kurtulup sana koşar. Ey İki Denizi Birleştiren Kitap!.. Sensiz benim görüp görebileceğim, gözümün önüydü. Sen ise feraset nurlarının, huzurlu ışıklarını taşıdın bakışlarıma.
2024 327. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2024 00:00
"SILA" "Duygu bahçeleri, güzel sözlerle sulanır " dendi. Sonra... Altın ve gümüşten kafiyeler yapıldı. Zumrutten mısralar... Elmaslarla dortlukler yazıldı. Zebercedden şiirler. Ve kitabın her bir bölümü gönlümüze nakış gibi ince ince işlenip gelin gibi süslendi satırları ile... Hayat, insanın özüne yaptığı bir yolculuktur aslında. Başlangıcı da, bitişi de insanın kendi içindedir. Bu yolculuk bazen sarp kayalıklarla dolu yollardan geçmeyi, bazen de içten gelen bir sevdanın gücüyle ilerlemeyi gerektirir. İşte bu yüzden hayat, sadece yaşanmışlıkların değil, aynı zamanda anlam arayışının da adıdır. Sıla, bu yolculuğu derinleştiren, insana yönünü hatırlatan bir sevdanın sembolü olarak karşımıza çıkıyor. O, hayatın acı ve tatlı yanlarını aşkın yoğurduğu bir hamur gibi yeniden şekillendirir. Her insanın içinden geçtiği hüzün kapısının ardında, huzura açılan bir şehir vardır; işte Sıla, o kapıdan geçip yeni bir şehre varabilmenin hikâyesidir. Bazen hayat, bizi özümüzden koparmak ister. Koşuşturmacalar, hayal kırıklıkları, kırık dökük hayaller… Bizi bizden uzaklaştırıp karanlıklara doğru çağırır. İşte o anda bir duruş gerekir. Çünkü özünü unutan insan, yolunu da kaybeder. Ve tam bu noktada, Sıla’nın sevda türküsü duyulur. Onun nurlu ışığı, önümüzde bir yol işareti gibi belirir. Çünkü her insanın içinde bir “sıla” vardır; geri dönmek istediği yer, özlem duyduğu saf bir öz, kalbinin asıl evi. Arkadaşı Tolga’nın eşine bağırdığını duyan Âhi, elindeki bıçağı alarak bir felaketi engeller. Ancak sarhoş olan Tolga’yı sakinleştirmek için balkona çıkardığında talihsiz bir olay yaşanır. Tolga, elinden düşürdüğü kibriti almaya çalışırken üçüncü kattan aşağı düşer ve hayatını kaybeder. Âhi’nin hiçbir suçu yoktur, tek amacı bir kadını şiddetten korumaktır. Fakat o gece olayın içinde
2023 28. kitabı
Merhaba bugün sizlere Sıla adlı kitap ile geldim. Kitap bircumagunu adlı kitabının devamı öncelikle bunu söyleyeyim. İlk kitapta Ferit'in hayatını ve Ahi ile sohbetlerini okumustuk. Bu kitapta ise Ahi ve Sıla'nın mektuplarini okuyoruz. Şimdi siz Sıla kim diye sorocaksiniz. Sıla , Tolga'nin eşi. Benim cinayetinden mesul tutuldugum kişinin eşi . Ben bir aile faciasını önlemek isterken faciaya kurban giden kişiyim.
2023 55. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2023 14:35
İlk kitabı "Bir Cuma Günü" ile gönlümü fetheden Oğuzhan Karagül'ün ikinci ve aynı zamanda devam kitabı olan "Sıla" kitabını sizlere anlatmak istiyorum. İlk kitabın yorumu için birkaç post geriye gitmeniz gerekiyor. O kitapta Ahi ve Ferit ile tanışıp kısaca hayatlarını öğrenmiştik. Ferit Ahi'yi bir cuma günü kaybetmiş ve ondan kalan günlükleri okumaya başlamıştı. İşte bu kitap o günlüklerin önemli bir kısmını bize aktarıyor. Ahi aslında bir arkadaşı Tolga'nın eşi Sıla'ya sevdalanıyor. Sıla evliyken eşinden şiddet gördüğü bir anda Ahi onu kurtarmaya gidiyor fakat o anda gerçekleşen bir kaza sonucu Tolga hayatını kaybediyor ve Ahi için hapis hayatı başlıyor. Aslında bu hapis hayatı ona bir aşka kavuşturuyor. Yıllarca rüyasında gördüğü kadına kavuşuyor. Tabi buna kavuşmak denir mi bilemiyorum çünkü acı hatta çok acı bir son onları bekliyor. Çok hüzün dolu bir kitap. Hatta bazı yerlerde hiç beklemediğim sonlar oldu diyebilirim. Oğuzhan Karagül'ün efsunlu kalemi ile hikaye birleşince ortaya yine şahane bir kitap çıkmış. "Bu kitap hayatın anlamını kuvvetlendirmek amacıyla yazıldı" diyor Oğuzhan bey. Sizlerin okuyup nasiplenmesini çok isterim. Özellikle tasavvuf okumayı seven ve şöyle okuduğum kitap beni bir yerden bir yere götürsün, huzur versin diyorsanız tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim...
1000k
2023 38. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2023 08:28
KİTABIMIZ ; İKİ DENİZİN BİRLEŞTİĞİ YER SILA KONUSU : TASAVVUF, KISSADAN HİSSELERLE HARMANLANMIŞ İnsanın özüne yolculuğunun adıdır hayat. Ve kendisinden başlayıp kendisinde biten bir ömürlük seyrin adıdır. Bazen tepeler çıkar önünüze; azimle aşabileceğiniz. Bazen de sadece bir tutkulu sevda ile… Sıla; bu tutkulu yolculuğu anlamlı kılan bir sevdanın hikâyesidir. Hayatın acı ve tatlı hamurunu aşk ile yoğurmanın adıdır Sıla… Hüzün kapısından, bir huzurlu şehre girişin adıdır. Hayat; özüne yolculuğunu engellemeye başladıysa eğer… Seni senden uzaklara savuruyorsa hayat. Benliğini karanlıklara doğru çağırıyorsa; Dur!.. Sen Sıla’nın sevda türküsünü dinle şimdi. Onun nurlu ışığı, şimdi senin önünde. Ve Sıla seni de beklemekte,
2024 30. kitabı
"Dünyayı her bakan görür. Fakat sadece hakikat gözüyle bakabilenler, dünyanın hakikatini görebilir"... Bazı insanlar vardır dinledikçe ruhunuz şifalanır. Bazı kitaplar vardır yazılanlar gelir kalbinizin en derin köşesine yerleşir ve şifasıyla silkelendirir. Biraz geç okuduğum için kızdım ama bu mübarek aya denk gelmesi de ayrıca bir anlamli oldu . Kitabımız iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Sıla ve Ahi'nin ( Zahit) hikayesini okurken yüreğim sızladı. İyilik insana yakışan en güzel duygu kesinlikle... Ahi bir insana yardım edeyim derken hayatı kabusa döndü . Ama Sıla 'ya olan sevdası onu Rabbi'ne ve kendine döndürdü. Keşke sonu öyle bitmeseydi. Ama herşeye rağmen acısını bile yaşarken ne güzel yaşadı .Ahi'nin karşısina ,öyle güzel insanlar çıktı ki ,kalbinin güzelliğinden di belki de ... İki Denizin Birleştiği Yer ; bu bölümde ise kıssadan hisse hikayeler var hepsi birbirinden değerli. Sakince sindire sindire okumak lazım. Kesinlikle okunsun dediğim kitaplardan . Ve sonunda böyle bir yazı görünce tüylerim ürperdi. Sanki kitap bu ay okunmak için beklemişti. Ve ben bunu okuduğumda öğrendim.. Ey bu kitabı okuyan bahtiyar! Hadi doğrul yerinden. Ayağa kalk . Hüzünlü papatya sen olursan , bugün senin de bayramın olur. Papatyanın o ilk yaprağı sabır, ikinci yaprağı zikir, üçüncü yaprağı şükürdür.Bil. senin yüzün bu üç şeye dönük olsun ömrünce. Dönük olsun ki , baharı ve bayramı yaşa öldüğünde.... Gönlünde kadir gecesi kandilleri yansın. Ömrün Ramazan bereketi ile dolsun. Sen bu kitabı okudun ya... Bugün senin bayramın olsun. Ramazan ayı için de okuyacağım bir kitap seçsem bu da onlardan olurdu. Bilmeden nasıl da içime içime işledi.

Oğuzhan KaragülYazar · 1 kitap
Dr. Oğuzhan KARAGÜL, 1980 yılında Bursa’ da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’ da tamamladıktan sonra sırasıyla Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’ nde lisansını, aynı üniversitede yüksek lisansını ve York Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon bölümünde doktorasını tamamladı. Üniversite yıllarında yazmaya ve tasavvufa merak salan KARAGÜL, 20 yıl boyunca birçok mutasavvıfın hayatını, öğretilerini ve eserlerini titiz bir çalışmayla inceledi. 2018 yılı haziran ayında çalışmalarını derlemeye başlayan KARAGÜL, iki yıllık bir inziva ile bu eseri kaleme almış ve okuyucularıyla buluşturmuştur. Hali hazırda 2009 yılının Ocak ayında kurduğu şirketlerle eğitim ve danışmanlık alanında hizmetler veren KARAGÜL, evli ve 2 çocuk babasıdır.