2023 17. kitabı
Merhaba kitapsever dostlar. Osman, Ayfer Tunç' un üçleme eserinin son kitabı. Bu kitapların sıralaması : 1- Kapak Kızı 2- Yeşil Peri Gecesi 3- Osman Açıkçası ilk kitabı okuduğumda Şebnem karakterini çok merak etmiş ve 2. kitabı büyük bir merak içinde ve severek okumuştum. 2. kitapta ilk kez karşımıza çıkan Osman karakteri ise ilgimi pek çekmemişti. Dolayısıyla bu son kitabı elime almam biraz uzun sürdü. Fakat kitabı okurken kitabı sevdim ve keşke daha önceden okusaydım dedim. Yazarın Osman' ın hayatını anlatmakta kullandığı kurgu çok hoşuma gitti. Kitapla ilgili duygularımdan sonra gelelim kitabın konusuna ;) Osman hayatını kaybetmiştir. Yazdığı günlüklerini sahaftan bulan bir yazar o günlüklerde geçen Osman' ın hayatında olan insanlarla buluşup Osman üzerine sohbetler eder. Azar azar o sohbetlerden azar azar da Osman' ın günlüklerinden Osman' ın hayatını okuruz. Osman varlıklı bir ailede büyümüş fakat babasına öfkeli evin büyük oğludur. Ailesi ile ilişkileri, arkadaşlarıyla ilişkileri ve sonrasında Şebnem ile karşılaşması ve ona olan aşkını okuyoruz. Fakat Osman' ın sorumsuz olduğunu eğer Yeşil Peri Gecesi' ni okuduysanız bilirsiniz. Dolayısıyla bir zamandan sonra her şey yolunda gitmiyor. Bu arada bu spoiler değil çünkü 2. kitapta bunu da görüyoruz :) Açıkçası Osman' ın hayatı hazin bir sonla bitiyor. Fakat sorumsuzlukları yüzünden bunu bir bakıma kendi hazırlamış olduğu için tam olarak insan üzülemiyor. Buradan da bir kez daha anlıyoruz ki hayatımızı sadece akışına bırakamayız. Sadece elimizdekilerle yaşamamalıyız. Emek vermeli, isteklerimizi karşılamak, gerçekleştirmek için çaba sarf etmeliyiz. Benden bu kadar dostlar ;) Üçlemeyi genel olarak değerlendirirsem bence okunmalı. Hepinize keyifli okumalar dilerim.
1000k
OsmanAyfer Tunç · Can Yayınları · 20208,3bin okunma