Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 31 Temmuz 2023 11:14 Sıkıcı bir adamın yarı eğlenceli biyografisi
"Eskiden beri, insanların tamamına yakınının haddinden fazla dedikoducu ve geveze olduğu kanısında."
"İnsanları tanıdığımızı, içyüzlerini avucumuzun içi gibi bildiğimizi, onların da tıpkı bizim gibi insanlar olduklarını varsayıyoruz budalaca."
****************
Bay Y...
Sabahın ilk ışıklarından itibaren kendisiyle birlikte başladığımız kitap, gün içinde ona eşlik etmeye devam ederek ilerliyor. İlerleyen satırlarda kendisini daha yakından tanıyoruz.
Kız Arkadaş ve anneyi tanıyoruz öncelikle, sonra da Bay Y'nin kimi zaman çocukluğuna kimi zamanda herhangi bir an'a gidiyoruz. Onun güzergahı oldukça ilginç bir şekilde devam ediyor.
Kimi zaman sırtını dayadığı insanlarla geçirdiği vakit, kimi zaman da yaşamı için verdiği mücadeleye tanıklık ediyoruz. Anlatıcının kendisine yaptığı eleştiriler de oldukça dikkat çekici. Çünkü Bay Y'nin inişli çıkışlı, tam dindi derken aniden bastıran sağanak yağmur gibi fırtınalı yaşamına yetişmek için satır aralarında durup nefeslenmek durumunda kalıyorsunuz. Kendi hayatının bile merkezinde olmayı bir türlü başaramayan Bay Y çoğunlukla başka yaşamların içinde olmayı tercih ediyor. Ama bakalım nereye kadar böyle devam edecek. Yer yer kendisine çok kızıyorsunuz.
Kimbilir belki bir gün eserin içindeki bir karakterin yaşamına da başka bir kitapta rastlarız. Ne de güzel olur.