Elif

@elozkan
2023 96. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2023 17:45
“Kendi yüksekliğine varmak için, en derinine inmelisin önce…” Zerdüşt’ün her şeyi geride bırakıp dağlara çıkması ve kendisiyle zaman geçirmesi.. Her ruhun başka bir dünyasının olması.. İnsanı keşfetmenin zorluğu.. insanın bir amaç değil, bir köprü olduğunu.. Yalnız insanın tehlikesinin sevgi oluşu.. Çok şey görebilmek için kendini görmemeyi öğrenmek gerektiğini.. Her şeyin yok olup gitmeye layık olması.. Zamanın karanlıkta aydınlıktakinden daha ağır oluşu.. İstemenin özgürleştirmesi.. Yalnızlaşmaya gitmek, kendine giden yolu arayış.. İnsanları derin uykularından uyandırmak..ve dahası.. Hayatımın bu döneminde bana ve ruhuma çok iyi gelen bir kitap oldu. Bazı sözler, bazı sayfalar uzun uzun düşünmelik ve konuşmalık.. Kitap ağır gelir mi diye tereddüt etmiştim ama hiç öyle olmadı. Sadece son sayfalar biraz sıktı. Zaman geçtikten sonra tekrar okumayı düşünüyorum. Eminim şimdiki okuduğum ve çıkardığım anlamlardan daha farklı şeyler bulurum. Fazlasıyla derin bir eser..
Böyle Söyledi ZerdüştFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202447,7bin okunma