Caraval'dan sonra daha fazlasını beklerdim.
2023 1. kitabı
Kitap, Evangeline'nin sevdiği adam ve üvey kardeşinin düğününü bozması için Kupa Prensi ile anlaşma yapması ile başlıyor. Anlaşmaya göre düğünü durdurması karşısında Evangeline onun seçtiği 3 kişiyi öpecek. Stephanie Garber'i ilk okuyuşum değildi. Caraval serisinin ilk kitabını okuyup diğer kitapların Tella hakkında olduğunu fark edince bırakmıştım bu yüzden Jacks ile ilk defa tanıştım. Caraval evreni bana çok büyülü ve heyecan verici geliyor ayrıca yazarın dilini yer yer masalımsı buluyorum. Caraval okumadan bunu okuyanlara sormak daha sağlıklı olur tabii ama dünyayı ve sihri Garber'in biraz daha detaylı anlatmasını isterdim. Evangeline'nin annesinin masallarından öğrenmemiz güzeldi sadece biraz daha bilgi güzel olurdu. Caraval evreni bana öyle geniş ve gizemli gelmişti ki bundan da aynısını bekledim ama aynı etkiyi yaratamadı maalesef. Evangeline'i bir ana karakter olarak sevdim sadece ileride karakter gelişimini bekliyorum. Gerçekten okuduğum en saf ana karakter olabilir, yaşadıklarından biraz ders çıkartmaya başlar umarım. Saflığı dışında aşka, masallara, umuda bu denli inanışı çok hoşuma gidiyor doğrusu. Diğer karakterler hakkında fazla bir şey diyemem sanırım. Caraval serisine devam edenler Jacks'i daha iyi tanıyordur büyük ihtimalle ama şu an beni pek etkilemedi. Diğer kitapları okuduktan sonra yorum yapmam daha sağlıklı olur. Konuyu ve kurguyu beğendim ama işlenişi biraz karışık geldi bana. Bazı şeyler fazla yavaş bazı şeyler fazla hızlı oldu gibi geldi. Özellikle son sayfalar oldu bittiye geldi gibi hissettim. Yine de çok kolay bi okuma oldu benim için büyük ihtimalle genç kurgu olduğunu sonuna kadar hissettiğiniz bir kitap olduğu içindir. Seriye devam edeceğim.
Kırık Bir KalpStephanie Garber · Dex Kitap · 20221,281 okunma