Puan vermedi·533 syf.··Beğendi
···Okunma: 07 Ağustos 2023 22:55 Bende merak uyandırıp ne zamandır okumayı düşündüğüm bi kitaptı Kinyas ve Kayra. İki gencin karanlık dünyalarının konu aldığı bu kitabı okurken başlarda sayfaları çevirmekte biraz zorlandım. Sürekli kötü işlere bulaşan, tüm duygularından arınmış bu iki insanı çok acımasız buldum. Bulaştığı işlerden karakterlerin kafa yapısı gibi hissiz, düşüncelerinde hiçbir değişimin görülmediği gibi kitabın konusunun da sürekli aynı döngüde ilerliyor havası vermesi bana yeraltı edebiyatını sevmediğimi düşündürdü. Sık sık kullanılan eksiltili, devrik cümlelerle ve de anlatım biçimiyle karakterlerin karanlık ruhlarını yazarın okuyucuya yeterince aktardığını düşünüyorum.
İlerleyen sayfalarda Kinyas ve Kayra’nın iyi farklı yol ayırımına giden hikâyesiyle kitap biraz hareketlilik kazanıyor. Her ne kadar Kayra’nın yolu beni şaşırtmasa da Kinyas’ın yolu beni epey şaşırttı ve ben bu hikayede en çok Kinyas’ın yolunu sevdim. Kinyas’ın; çabasını, arada gelgitlerini, değişen ruh haliyle istediğini başarıp başaramayacağını, hayatla olan mücadelesini heyecanla okudum. Bu iki yol daha doğrusu bu iki seçim bize verdiğimiz kararların hayatımızın ne şekilde etkileyeceğini, yaşantımızı iyileştirmenin bizim elimizde olduğunu ve bunun çabasının da yalnızca bizim irademizden geçtiğini göstermiş oldu. Böylece başlarda bende pek de bi etki yaratmayan Kinyas ve Kayra beni şaşırtan sonuyla fark yaratıp aklımda yer edinen kitaplardan biri oldu benim için. Ve dilerim ki bir gün bütün karanlık ruhlar Kinyas’ın yolundan gider.