Puan vermedi·984 syf.····Okunma: 25 Nisan 2021 01:38 Bu kitabi çok aradim, şahitlerim var. "Çok" u açmak gerekirse 5 sene falan. Sonunda okudum, bittiiii. Hemen kitabın içeriğine değinip, yorumumu söyleyeceğim. Kitap, işine aşık mimar olmak için doğmuş bir karakter üzerinden ilerliyor. Karakterimizi burada "bireyselci" olarak adlandırıyor yazarımız ve diğer tüm işini başkaları için yapan ya da yapamayan kisileri ise "toplumsalci".
Sinan Çetin de kitap için yazdığı önsözünde çok güzel bir örnek vermiş bu konu hakkında. "Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Ama bilim, zenginlik, hayatı kolaylaştıran, yaşanır kılan her türlü bulus, bilgi kendi çıkarları için çalışan, isini iyi yapan bencillerin eseriydi."
Benim yorumum ise evet katılıyorum tüm bunlara hatta mesleğimi seçerken fark etmeden yazarın bir düşüncesini benimseyerek seçmişim. Kitapta bir yerde şöyle bir cümle var." Ama bakın, diyelim ki benim altmış yıllık bir ömrüm var. Bu sürenin çoğu çalışarak geçecek. Yapmak istedigim işi seçtim.
Eger o işte hiçbir zevk bulamazsam, o zaman kendimi altmış yıllık bir işkenceye mahkum etmiş olurum. Zevk alabilmem için de işimi bence mümkün olan en iyi şekilde yapabilmem gerek. "Adetim değildir bunu söylemek ama birkaç pürüz de yok değil hani...
Öncelikle asla kitapların uzun olması beni rahatsiz etmez. Ama 600 sayfada bitecek şey 900 sayfaya yayılınca ben diyorum ki "E hadi sadede gel." Kitabi biraz sündürmüş yazar. Bir ikincisi bu yazardan dolayı değil tabi ama dediğim gibi 5 sene aradım bu kitabı. Çünkü incelemeler su şekildeydi: Hayatımı ikiye ayırsam bu kitabı okumadan önce ve okuduktan sonra diye ayırırım. Bu kitap hayatımı değiştirdi vs. Evet farklı bir bakış açısı sunan bir kitap ama bu kadar çıta yükselince beklentim de yüksek oldu hayatım da degişmedi Aslında bende hata. Hiçbir şeye bu kadar anlam yuklememeliydim, bir kitaba bile...Öyle yapmayalım arkadaşlar:) Hiçbir şeyi gözümüzde buyutmeyelim,sonra uzulmeyelim.:)