Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 17 Temmuz 2023 20:15 ️Selamm ️
Bugün #doriangreyinportresi yorumu ile sizlerleyim.
Dorian Grey'in Portresi, Oscar Wilde'ın ilk ve tek romanı özelliğini taşıyor. Yayımlandığı dönemde büyük tepkiler almış ve eleştirmenler tarafından " ahlaki ve ruhsal çürümenin zehirli kanıtı" olarak gösterilmiş.
Roman tepkilerden sonra sansürlenerek yıllarca cinsellikten arındırılmış bir halde okuyuculara sunulmuş. En büyük eleştiri odağı ise eşcinsellik olmuş.
Dorian Grey yüksek sınıfa mensup ve göreni tekrar kendisine baktıracak kadar yakışıklı bir genç. Yeni bir sanat denemesi peşinde koşan ressam Basil Hallward, onun güzelliğinden büyülenir ve portesini yaparak adeta onunla bütünleşir.
Dorian Grey, Basil'in bahçesinde Lord Henry ile tanışır. Zevk ve güzelliğie düşkün olan Lord Henry, hazcılık üzerine kurulu düşüncelerini Dorian'a anlatır.
Bu konuşmadan çok etkilenen Dorian, kendisinin yaşlanmak istemediğini onun yerine yapılan portresinin yaşlanması gerektiğini söylerek ağlamaya başlar.
Bu noktadan sonra yoldan çıkan, haz ve güzellik peşine düşen karakterin başına gelenlere ve yaşadıklarına tanıklık ediyoruz.
️Okuduğum en güzel klasiklerden birisiydi. İlk sayfalarından itibaren sizi sanatsal ve edebi bir dünyanın içine çekiyor.
️Eser, estetizm, ahlaki değerler , insanın iç dünyası ve ikiyüzlülük gibi temaları işliyor. Bu temaları işlerken sıradışı anlatımıyla da okuyucuları büyülemeyi başarıyor.
️Okurken asla elimden bırakamadım ve neler olacak diye düşünürken kendimi kitabı bitirmiş olarak buldum. Eserin sonu benim için çok şaşırtıcı ve etkileyici oldu.
️İnanın derinlemesine yorumlamaya kalksak sayfalar yetmez. Bazı duygular okuyunca anlaşılır.
️Hala okumayanınız varsa mutlaka ama mutlaka okuyun ve okutturun. Emin olun ki asla pişman olmayacaksınız.