2023 76. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2023 00:00
Selam millet #leydivenüskitapkulübü ile aylık okumamızla geldim Yazarın ilk çıkan kitabı bir yıldan fazla okunmayı bekliyor ama bu kitaptan sonra okurum yani inşallah Sizinde yıllardır rafta okunmayı bekleyen kitaplarınız var mı? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Bea, annesini ve babasını bir kazada kaybeder. •Kardeşi Lo ise kazadan sağ çıksa bile hastanede yatmaktadır. •Eli kolu bağlı ve çaresiz kalan Bea duaya sığındığında karşısına mesih Lev çıkar ve mucize eseri Lo’nun kurtulduğunu söyler. •Tam da bu noktada hayatları bir kez daha değişir. •Hayatları ne kadar değişse de Lo üzerinden altı sene geçse bile ablasının acısını içinde taşır. •Gazeteci kimliği ile Lev’in karşısına Bea’yı kendinden uzaklaştıran Birlik Projesi’nin iç yüzünü göstermek amacıyla çıkar. Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 4/5 •Yazarın kalemi oldukça akıcıydı •Kitabı sonuna kadar merak duygusuyla okudum •Kitabın sonuna kadar kitap mükemmeldi ama yazar her şeyi o kadar havada bırakmış ki bir boşluğa düştüm •Yani o son öyle bitemez. Ne ne oldu kimin başına ne geldi hayırlısı yani 3.5 bile verebilirim bu yüzden •Lo, karakterini çok sevdim. Asla körü körüne bir bilgiye saplantılı değil. İş yerinde hakkını araması ve kendini kimseye ezdirmemeye çalışması gayet güzeldi •Kitabı hem geçmiş hem şimdi olarak okuyoruz. Geçmişi Bea gözünden okurken şimdiyi Lo gözünden okuyoruz. •Bea karakteri başlarda çok güçlüydü sonradan silikleşmeye başladı ki bu beni üzdü. •Proje detaylarını okumak insanı bir içerden ürpetmiyor değil. •2 kız kardeş üzerinden aile dramı, kişi istismarı ve topluluk düzenine değiniyor. Sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum #alıntı Bir kız kardeşinin olması, ikinizden başka kimsenin veremeyeceği bir söz vermektir ve bu söz yine ikinizden başkası bozamaz. "Kazadan sonra, eğer ölmüş olsaydım bunun hiçbir anlam ifade etmeyeceğini fark ettim ve ben..." Sesim çatladı. Lev’in itiraz edecek gibi durduğunu gördüm ama onu durdurdum çünkü bunu şimdi söylemezsem hiçbir zaman söyleyemeyebilirdim. "Ve o zamandan beri... hiçbir şey hissetmedim." Yutkundum. "İnsan bir hikâye -gerçek, doğru bir şey- anlattığında baskaları yaşar. Ve yazmak bana... yaşadığımı hissettirebilecek en iyi fırsatmış gibi geliyor."
ProjeCourtney Summers · Yabancı Yayınları · 202359 okunma