Mayıs 2023
2 Şubat 2021
Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
The Project

Yanlış yerde hayatımıza giren yanlış kitaplar
2025 31. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2025 17:38
Bazı kitapları hayatımın o kadar zor bir döneminde okuyorum ki, okumam don lastiği gibi uzuyor. Yazara bir şans daha vermek istiyorum, ancak bu kitabı okurken çok sıkıldım. Filmi olsa, yarısında telefonumla ilgilenirdim. Bundan daha fazla incelemeyi hak eden bir kitap ama ben üzerine düşünmek istemiyorum.
·328 syf.·
2023 57. kitabı
Bu temalı kitaplarl seviyorum, son hasat’an sonra bu da güzeldi , ilk yarısı çok meraklıydı ortası sıkıcıydı ama son yüz sayfası çok güzeldi, iki kardeşimiz var Bea ve Lo Araba kazasında ailelerini kaybettikten sonra Lo yoğun bakımda ve bir gün Lev diye bir adam Bea’nin karşısına çıkıp kardeşin hayatta dönecek ben gördüm gibi onu aklını karıştırır ve Bir süre sonra Bea’yi Birlik proje çiftliğine davet eder orada ki inanç ve tanrıya yakın olma şeyleri anlatır , iki kardeşte inançsızlar. Ve 6 yıl sonra Lo o proje birlikle ilgili araştırma yapıp tek hedefi ablasını bulmak , tabi olaylar karışıyor ve manipülasyonlar başlıyor kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor.
ProjeCourtney Summers · Yabancı Yayınları · 202359 okunma
Gerçeği istemiştin Lo, yoksa şimdi korkuyor musun?
·328 syf.·
2023 109. kitabı
Herkese selam. Yazarın ilk kitabı olan Sadie'yi 2020 yılında okumuşum ve tabii ki hiçbir şey hatırlamıyorum ama 9 puan vermişim. Bu kitapta da iki puanı finalinden kırdım, beni mutlu etmedi çünkü. Hemen konuya geçeyim; Beatrice (Bea) ve Gloria (Lo) adında iki kız kardeşimiz var. Bea 19, Lo 13 yaşındayken bir trafik kazası geçiriyorlar ailecek ve bu kazadan sadece Lo sağ çıkıyor. E Bea da çıkmış diyebilirsiniz yanlış anlaşılma olmasın kazada Bea yoktu. Neyse Lo uzuun bir süre komada kalıyor haliyle Bea her ne kadar kardeşiyle aralarındaki bağ çok kuvvetli olmasa da onun hayata dönmesi için her şeyi yapmaya hazır. Öyle ki içinde bulunduğu keder ve yaşadığı kayıplar karşısında duyduğu ani, umutsuz bir inanç ihtiyacı ona Birlik Projesi Tarikatı başı Mesih Lev'i getiriyor. Arkadaşlar bu Lev (ben sürekli AOT'tan alışkanlık olarak Levi diye okusam da) çok manipülatif, çok ürkütücü, çok korkunç, geçmişi çok acı, çok karanlık bir adam. Kendisini Tanrı'nın sözcüsü ilan etmiş "iyilik timsali" bir insan. Kurduğu bu Birlik Projesi de en basit tabirle insanlara acıktıysa yemek, susadıysa su, ihtiyacı varsa kıyafet ve kalacak bir yer ve eksiklik hissediyorsa bir aile sunuyor. Karşılığında ise senden kefaretini sunup ileriye yönelik bir devrimin parçası olmanı ve projenin ilkelerini desteklemeni istiyor. Bu arada "istediğin zaman" :D:D projeden çıkabilirsin. Böyle pamuk şeker tadında :D:D bir yer. Bea kardeşi Lo'nun Lev tarafından hayata döndürüldüğünü görünce bu projeye katılmak istiyor tabii. Yalnız bir katılıyor pir katılıyor ortadan kayboluyor. 6 sene sonra 19 yaşındaki genç gazeteci Lo, ablasının onu bu Proje yüzünden neden terk ettiğini, niye hiç arayıp sormadığını merak ediyor. Lev ile Proje hakkında röportaj yapma fırsatı yakalayarak ablasını da bulmaya çalışan Lo kendini,
2023 51. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2023 22:04
Neye inanıp,neye inanmamanız gerektiğini asla bilemeyeceğiniz bir kitapla geldim bugün. Sinir sisteminiz de bozulabilir ayrıca. Benim bozuldu çünkü. Buna da inanmazsın dediğim her şeye bir süre sonra kendim de inandım. Manipüle edilmenin kralını yaşadım anlayacağınız. . Bea ve Lo iki kız kardeş. Bea 19 yaşındayken ailesi bir trafik kazası geçiriyor ve o kazada sadece kız kardeşi Lo hayatta kalıyor. Hiçbir zaman çok sıcak bir ilişkileri olmasa da bu kaza Bea’yı yıkıyor. Ama o hastanede Bea’nın karşısına çıkan ve Tanrı’nın kutsallığına sahip olduğunu söyleyen Lev , hayatlarını tamamen değiştiriyor. Kız kardeşinden uzaklaşan ve Lev sayesinde Tanrı’yı bulduğunu söyleyen Bea’yı o kazadan sonra bir daha göremiyor Lo. Olaydan 6 sene sonra bu defa Lev,bir gazeteci olan Lo’yu haklarında yazması için Birlik Projesi adını verdikleri tarikatına davet ediyor. Kız kardeşini burada da bulamayan Lo,senelerdir inanmadığı ve karşı olduğu her şeyin ortasında buluyor kendini. Bea ve diğerlerinin kandırıldığından emin olan Lo, Lev ve Proje’dekileri tanıdıkça yanıldığını düşünmeye başlıyor. Bea’ya kavuşmak tek arzusu olan Lo, gerçeklere ulaştıkça bildiğini sandığı her şeyden şüphe duyuyor.Proje ve Lev gerçek birer mucize mi yoksa hastalıklı insanların oluşturduğu bir topluluk mu ? . Kitabın en başında kesinlikle ikincisi olduğunu düşünüyordum. Bir tarikat olduklarını. Ama ilerledikçe neye inanacağımı gerçekten şaşırdım. Hatta Lev’in bir mucize olduğuna yemin edebilirdim. Bu açıdan kitap şahaneydi. Sizi çok güzel şüphede bırakıyor. Sonunu zaten en başından tahmin ediyorsunuz. Çünkü yazarın,maalesef okura acı çektirmek gibi bir huyu var. Ohh rahatladım diyerek kapatamıyorsunuz kitabı. Sadie kitabını daha çok sevmiş olsam da , bu kitabı da ters köşeleriyle beni tatmin eden bir kitaptı.
2023 39. kitabı
Yazarın daha önce Sadie kitabını okumuştum.Burada da yine o hikayedeki tarzında olduğu gibi yavaş yavaş ilerliyor,sakin sakin o vurucu sona yaklastiriyor.Ben seviyorum yazarı.Önemli hikayeler anlatiyor bence.Çocuk istismarı,kötü aileler,kadın cinayetleri gibi konulara dikkat çekiyor.Bu kitabında da bir tarikat üzerinden 2 kardeşi anlatıyor.Ama yazarın daha önce bir eserini okuduysaniz eğer pek mutlu sonlar insanı olmadigini bilirsiniz.Burada da okurken kendinizden şüphe ettiriyor.Gerçek mi yoksa manipülasyon sonucu mu oluyor her şey...
2023 277. kitabı
Psikolojik gerilim severleri hemen bu yoruma alıyoruz. Lo'nun ablasını araması ve Proje hakkındaki gerçekleri onunla birlikte öğrenmek keyif vericiydi. Zaten bu tarz kitaplar benim hep hoşuma gitmiştir. Kitap iki kişi tarafından anlatılıyor. Lo'nun ablasının Proje'ye katılma süreci ve orada yaşadıklarını, diğeri ise Lo'nun ablasını bulma amacıyla Proje'ye dahil olması. Ben iki kısımdanda zevk aldım. Ayrıca projenin gerçekleri hepimizi sarsacak cinsten okurken sizde beni anlayacaksınız. Tarikat konulu kitaplar bana hep ilginç gelmiştir. nedenini bilmiyorum ama okurken amacının neler olduğunu merak ediyorum. Gerçi beni tarikatlar her ne kadar korkutsa da okuyorum fhhf. Kitapta bir ara Lev’in bir mucizevi bir şey olduğuna ben bile inandım o derece fkkf. Lo, Proje'nin kız kardeşini yabancılaştırdığına ve onun beynini yıkadıklarına inanıyor haklı da yani. Projenin bir tarikat mı? Yoksa bir topluluk mu? olduğunu bilememek beni diken üstünde bıraktı ve kurum hakkında her şeyi öğrenmek istedim. Böyle bilemediğim olayların aslını öğrenmek gibi bir huyum var dgdg. Bu yüzdende tarikatın dini liderinin maskesini düşürmek için onunla bir yolculuğa çıkıyoruz. Sonu benim için hayal kırıklığı oldu keşke daha net bir şeyler olsaydı. Onun dışında kitap çok güzeldi. Türü sevenler bir şans vermeli.
ProjeCourtney Summers · Yabancı Yayınları · 202359 okunma
İki kız kardeş, tarikat, dini lider ve sırlar..
2025'in sonlarına doğru kütüphaneme bir kitap daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum ancak ne yazık ki aynı mutlulukla okuduğumu söyleyemem.. Uzun zamandır bu denli elimde sürünen bir kitap olmamıştı. Hikaye çok yavaş akıyor ve size 'vov' etkisi yaratan anlar belki 1 belki 2'dir. Hikaye iki kız kardeşin etrafında dönüyor ve küçük kız kardeşin doğumu ile başlıyor. Büyük kardeşin adı Bea küçük kardeşin adı Lo. Bea ve Lo'nun hayatı anne babalarının bir trafik kazası ile hayatını kaybetmesiyle alt üst oluyor. Lo hastahanedeyken Bea, Proje tarikatının lideri Lev ile tanışıyor. Başlangıçta kendini ne kadar geri çekse de Lev'e zamanla bağlandıkça tarikatın bir üyesi haline geliyor. Lo, Bea'nin kendini neden ve nasıl yalnız bıraktığının peşine düşüyor. Hikaye geçmiş ve günümüz arasında git geller ile şekilleniyor. Benim için 6/10 puanlık bir kitaptı, çok akıcı değildi kesinlikle ancak boş vaktiniz varsa ve bu kitap karşınıza çıktıysa okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar Diğer tüm içeriklerime ulaşmak için instagram adresimi takip edebilirsiniz @bagimlisiolduk
2023 76. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2023 00:00
Selam millet #leydivenüskitapkulübü ile aylık okumamızla geldim Yazarın ilk çıkan kitabı bir yıldan fazla okunmayı bekliyor ama bu kitaptan sonra okurum yani inşallah Sizinde yıllardır rafta okunmayı bekleyen kitaplarınız var mı? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Bea, annesini ve babasını bir kazada kaybeder. •Kardeşi Lo ise kazadan sağ çıksa bile hastanede yatmaktadır. •Eli kolu bağlı ve çaresiz kalan Bea duaya sığındığında karşısına mesih Lev çıkar ve mucize eseri Lo’nun kurtulduğunu söyler. •Tam da bu noktada hayatları bir kez daha değişir. •Hayatları ne kadar değişse de Lo üzerinden altı sene geçse bile ablasının acısını içinde taşır. •Gazeteci kimliği ile Lev’in karşısına Bea’yı kendinden uzaklaştıran Birlik Projesi’nin iç yüzünü göstermek amacıyla çıkar. Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 4/5 •Yazarın kalemi oldukça akıcıydı •Kitabı sonuna kadar merak duygusuyla okudum •Kitabın sonuna kadar kitap mükemmeldi ama yazar her şeyi o kadar havada bırakmış ki bir boşluğa düştüm •Yani o son öyle bitemez. Ne ne oldu kimin başına ne geldi hayırlısı yani 3.5 bile verebilirim bu yüzden •Lo, karakterini çok sevdim. Asla körü körüne bir bilgiye saplantılı değil. İş yerinde hakkını araması ve kendini kimseye ezdirmemeye çalışması gayet güzeldi •Kitabı hem geçmiş hem şimdi olarak okuyoruz. Geçmişi Bea gözünden okurken şimdiyi Lo gözünden okuyoruz. •Bea karakteri başlarda çok güçlüydü sonradan silikleşmeye başladı ki bu beni üzdü.
Puan vermedi
“Manipülasyon ve akıl oyunlarıyla dolu bu dünyada herkesin gerçeğini ve motivasyon kaynağını sorgulayacaksınız. Kusursuz bir psikolojik gerilim.” —School Library Journal (Starred Review) “İnsanı içine çeken bu romanda, iki kız kardeş birbirlerine olan sevgilerinden ötürü en acı verici tercihleri yapmak zorunda kalıyor.” —Shelf Awareness “Proje, şaşırtmacalar ve ters köşelerle dolu; son sayfaya kadar okuru tahminde bulunmaya teşvik ediyor.” —Nerd Daily “İnsanların tarikatların nasıl kurbanı olduklarını merak eden okurların mutlaka okuması gerek.”
2023 59. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 00:00
Proje 7/10 3,5/5 Çoğu gizem/gerilim kitabında olduğu gibi kitabımız geçmiş ve günümüz şeklinde ilerliyor. İki kız kardeş, ailelerini kaybettikleri kazadan sonra artık görüşmüyorlar. Abla Bea, kardeşi Lo kazadan kurtulduktan sonra Proje’ye katılarak kendini ondan uzaklaştırıyor. Lo yıllarca ablasını bulmak, onunla konuşabilmek için çabalasa da Bea’nın bir kez bile sesini duyamıyor. Yıllar sonra Lo bir dergi şirketinde asistan olarak çalışırken Proje’de olan biriyle karşılaşıyor ve adamın gözlerinin önünde ölmesinden sonra Lo tekrar kendini ablasını ararken Proje’nin içinde buluyor. Yazarın kalemiyle daha önce Sadie kitabında tanışmış ve çok sevmiştim. Akıcı, yalın bir kalemi var ve gizem unsurlarını doğru yerlere koyduğu için sıkılmadan okuyorsunuz. Ancak Sadie’nin sonu beni tatmin etmemişti. Bazı boşlukları okuyucu doldursun diye askıda bırakması hoşuma gitmemişti. Bu kitapta da aynısını yaptığını görünce yazarın tarzının bu olduğunu anladım. Yanlış anlamayın gizem çözüldü. Sonuna kadar da çok iyi kitaptı ve merakla okudum. Ama bazı şeyleri daha ayrıntılı görmek isterdim. Gizem kitabını bitirdiğimde kafamda soru işareti kalırsa sinir oluyorum biraz ama yine de genel hatlarıyla bence güzel bir kitaptı. Hatta bazı yönlerden psikolojik gerilim de diyebiliriz ki en sevdiğim kısımlar da bunlardı. Bence bir şans verin derim türü sevenler.
Roman