2023 77. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 15:21
Bitti iki gözümün çiçeği. Yine hayranlıkla sona erdirdim bu okumamı. Çok uzun sürdü belki, belki başkaları 3 günde bitirebilirdi ancak ben bu kitabı bitirmeyi amaçlamayarak okumak istedim. Çok çok şey öğrendim, bu en fazla siyaset ve ekonomi, bazen de askeri alanda oldu. Ben bu konulara tamamen uzak olduğum için çoğu kelimeler bende çokça karşılıksızdı okumadan önce. Ancak London bana çok şey kattı bu kelimeler de dahil olmak üzere. Kitabı üzerinde çalışarak, durdurup not alarak veya bazı cümleleri durup düşünerek kavramaya çabalar şekilde okudum; aksi halde çok havada kalırdı ve iyiki böyle bir yol izledim. (Kitabın arkasında bile yer alan özetlerdense çok daha öznel yazılar tercih ediyorum incelemede.) Ernest'e aşık olmamak imkansız, belki de London'un kendisine. Güçlü, sağlam ve azimli bir karakter; farkındalığı da yüksek ehh bir de iyi bir savaşçı ve aşık. Bir kadın daha ne ister? Neyse burayı geçiyorum. Kitap mukemmel ancak yattığınız yerden okursanız çok yazık olur. London ile çoktan tanışmış ve onu kavramışsanız okuyun. Keyifli okumalar, zira ben okumamdan tatmin olmuş olarak bu incelemeyi ele aldım.
Demir ÖkçeJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202519,4bin okunma