·86 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2023 18:35 Eylül ve Ferdayı Garam'dan sonra okuduğum 3. kitabı oldu Mehmet Rauf'un. Benim için üç kitap da güzeldi ama verdiği mesajdan dolayı Genç Kız Kalbi daha ön planda diyebilirim.
İzmir'de yaşayan 19 yaşındaki Pervin ailesi tarafından iyi yetiştirilmiş, iyi eğitim görmüş, şiire ve musikiye meraklı, hayalperest bir genç kızdır. Hayallerinde sürekli İstanbul'a gitmek oradaki modern yaşamı tatmak vardır. En sonunda yaz tatili için İstanbul'daki amcasının evine gider ve burda geçirdiği zamanı ve yaşadıklarını günlüğüne yazar.
Kitapta Pervin'in İstanbul yaşamına bakışı, hayal kırıklıkları, aşk ve evlilik hakkında düşündüklerine tanık oluyoruz. Aynı zamanda o dönemde kadınlara verilmeyen hakları ve kadın olmanın zorluklarını da yeniden görmüş oluyoruz.
Pervin 19 yaşına kadar hiç aşık olmamış fakat aşk duygusunu yaşamak ve kalbini istediği gibi bir adama vermek için sabırsızlanıyor. Sonunda karşısına hayallerindeki gibi ince ruhlu, kibar, anlayışlı bir beyin çıktığını düşünüyor ve ona aşık oluyor. Fakat bu adam Pervin için doğru kişi mi?
Kitabın sonunda gerçekten üzüldüm, bir insana güvenebilmek dünyanın en güzel duygularından biri ama tersi olunca da bir daha kimseye güvenemiyorsun :(
Bir çırpıda okunabilecek akıcı bir kitap, önerilir. 7/10.
"Dünyada en büyük saadetin yalnız sevmek ve sevilmekte olduğuna inanırım." ( sayfa 6)