2023 33. kitabı
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kitap yorumu paylaşmıyorum. İşin aslı öyle harıl harıl kitapta okumuyorum. Yazın verdiği rehavet mi ? Yoksa reading slumpta oluşum mu ? Yada memlekette oluşumdan kaynaklı düzenimin bozulması mı ? Bilmiyorum. Sadece kısa zamanda kendini toplayacağımı biliyorum.. Bugün karşısınıza birkaç ay önce okuduğum bir kitap olan “Lanetli Tavşan” ile geldim. Bora Chung”un 2002 Uluslararası Booker Ödülü adayı olan bu kitapta fantastik,bilim kurgu, korku gerilim türünde 10 tane öykü bulunuyor. Bu öyküler toplumun cinsiyet ayrımcılığına,yozlamış halka,ataerkil topluma,ekonomik eşitsizliklere bir eleştiri olarak oluşturulduğunun görüyoruz. “Black Mirror” dizisini izleyen arkadaşlar dizi bölümlerini öykü olarak düşünebilir. Tabi dizi olarak izlemek o görsel şölen daha etkileyici oluyor. Öyküler çok olağanüstü ki zaten yazarın amacı da bu. Hala aklımda olan öyküler yok değil. Bir solukta okunup gidiyor. Fakat ben bir kitap, bazı kitap ödüllerine aday gösterildiğinde yada o kitap ödüllerini aldığında başka şeyler de bekliyorum. Nasıl şeyler ? Mesela en basiti sağlam bir edebi alt yapı. Yani öyküler çok çiğ. Çünkü edebiyat yok. Literatüre kazandırdığı bir şey yok. Hal böyle olunca kitabı çok beğenmiyorum ki herkesin elinde gördüğüm için okuduğum bir kitaptı. Bu yüzden çok sevdiğim bir kitap olmadı. Tabi bu benim görüşüm. Okuyup çok seven insanların olduğunu da görüyorum.Okunmaz okumayın diyeceğim bir kitapta değil. Herkese iyi okumalar..
Lanetli TavşanBora Chung · İthaki Yayınları · 20233,577 okunma