···Okunma: 19 Ağustos 2023 15:53 Kitabın ismini çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim; Çırpınan Kanatlar Evi biraz garip bir isim ama genel anlamda baktığım zaman çok güzel yazılmış bir kurguydu.
Her zamanki gibi klasik bir kurgu ile karşılaşıyoruz. Tabii gücünün farkında olmayan bir kadın karakter ve onun etrafında kümelenen bir garip erkek ordusu... Bu kızımız yine kendi güzelliğinin farkında değil.
Kitabın tanıtımında Sarah J. Mass'e benzerliğinden söz edilmiş. Bence alakası yoktu. Sadece her fantastik yazanın bu yazarla karşılaştırılmasını anlamıyorum. Bence Sarah J. Mass'in yarattığı evren daha farklı. Onun kadın karakterlerinin aldığı belli başlı tavırlar var. Fakat Olivia'nın yarattığı bu karakter biraz daha bastırılmış bir kadın karakterdi. Fakat karakter gelişimi zamanla oturacaktır diye düşünüyorum.
Olsun, bunlar sorun değil.
Kadın karakterin prense duyduğu saplantı güzel anlatılmıştı. Ben ilk başta ikisinin birlikte olacağını düşünüyordum. Fakat kitabın içinden çıkan kartta erkek karakter daha farklı görünüyordu. Oradan da asıl karakterimizin o olmayacağını anladım.
Kitap inanılmaz zevkliydi. Beklediğiniz şekilde ilerlemiyor. Tek bir sayfada sıkılmadım. Daha çok macera aksiyon unsuru ön plandaydı. Yaratılan evreni çok beğendim ve devamını okuyacağımı düşünüyorum.
Bu kitapla ilgili tek eleştirim; arkasında yetişkin okurlar içindir uyarısının bulunması. Açıkçası tek bir sahne yüzünden böyle bir şeyin belirtilmesi saçmaydı. O yüzden bir sonraki kitabı ve ardından gelecek olan devamını merakla bekliyorum. Sanırım 4 kitaptan oluşacak ve daha henüz ilk kitaptayız. Diğer kitapların Türkçeye çevrilmesini bekleyeceğimi düşünmüyorum. Tabii zaman bulabilirsem...
Fantastik türde yeni evrenler okumaktan hoşlanan okurlara tavsiyemdir. Kesinlikle sıkılmazsınız, çok eğlenirsiniz diye düşünüyorum.
Devamını İngilizce olarak okur burada tekrar paylaşırım o zamana kadar görüşmek üzere.