·64 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2023 16:54 2023 yılında çocuk kitapları okuma hedefim doğrultusunda yöneldiğim kitaplardan biri Benim Zürafam Uçabilir. Zaten adını duymayan da yoktur diye düşünüyorum. Mert Arık severek takip ettiğim yazarlardan biri. Kitabı hemen okudum. Notlar aldım. Sonundaki interaktifliğe de bayıldım. Çocuk kitabı okuyup bir köşeye kaldırmıyor. Hemen eline kağıdı kalemi alıyor ve kendi zürafasını çiziyor. Bunu ben de yapacağım. Eğer bir çocuğa hayal gücünün sınırlarını zorlamayı öğretmek, ona yol göstermek isterseniz bu kitap başucu kitabınız olmalı. Moni karakterinin yeni bir resme başlarken ki çelişkisi aslında yetişkinlerin de yaşadığı bir sorun. Hani bir işi çok iyi yapaliyorsunuzdur ama yapmaya korkarsınız ya. Ya başarısız olursam, ya beni küçümserlerse korkusu... İşte Moni de Zurafa çizmeye başlarken bunu yaşıyor. Öğretmeni ise onu yüreklendiriyor ve ortaya harika zürafa resimleri çıkıyor. Ben o resimlerdeki Hayal gücüne bayıldım. Favori zürafam sanırım "Boyu Güneşe Kadar Uzanan Zürafa" ve "Mars'a Ayak Basan Zürafa". Bir Sınıf Öğretmeni olarak bu kitabı okumak, okutmak boynumun borcu gibi. Kitap ile ilgili o kadar güzel çalışmalar yapılabilir ki... Bunları düşünmek bile heyecan veriyor. Mert Arık'a bu güzel kitap için teşekkür ediyor ve bende hemen bir zürafa çizmeye başlıyorum. Bakalım benim zürafam uçabilir mi?