2023 29. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2023 14:44
Benim zürafam uçabilir kitabındaki Moni bu sefer karşımıza başka bir problem ile çıkıyor. Öğretmenleri onlardan bir Tren hikayesi yazmalarını istiyor ve macera başlıyor. Ben bu kitapta çocukların kelime dağarcığını geliştirmek için yapılan o küçük oyunu sevdim. Yeni kelimelerin renkli yazılması ve çocukların bu kelimelerin anlamını sorgulamaya teşviki hoşuma gitti. Bir Sınıf Öğretmeni olarak kelime çalışması çok yaptığımız bir şey. Sırf bu yüzden bile bu kitap ders niteliği taşıyor. Aynı zamanda yaratıcı yazma çalışmalarının olduğunu bölüme bayıldım. Yaratıcı yazma dersleri veriyorum zaman zaman. Kitabın içindeki her bir basamağı bir dersin konusu yapabilirsiniz kolaylıkla. Tren hikayelerine de bayıldım. Çocukların yaratıcı fikirler bulmaları, daha sonra kelime avına çıkmaları, ilhamı aramaları sevimli bir anlatım olmuş. Sonunda her okuyucuyu Uzaya Giden Tren'e davet etmiş Moni. Herkesi bir hikaye yazmaya teşvik etmiş. Bir de bilet bırakmış. Ben de bir hikaye yazıp ,Uzaya Giden Trenden bir koltuk kapacağım.
2023 Okuma Raporları
Uzaya Giden TrenMert Arık · Timaş Çocuk Yayınları · 20221,894 okunma