·376 syf.····Okunma: 20 Ağustos 2023 21:55 “Cerrah şimdiye kadar rastladığım ve seri cinayet işleyen katillere hiç benzemiyor. Bu adam, kendi örneğinde bir tek. Avını görünmeden seçtiği için, gözlerden uzak kalmayı başarıyor.”
Selam! Bugün en sevdiğim kombinasyon olan korku/gerilim-polisiye türde bir kitaplayım Gerçi kitabı görmeyen kalmamıştır sanırım
Boston’da seri olarak işlenen kadın cinayetleri görülünce, polis ve dedektifler her zamanki gibi arada bağ kurmaya çalışıyor. Kadınların arasında benzerlik: yaş, fizik, meslek var mı? Oturdukları yerler, takıldıkları mekanlar aynı mı? Hayır, değil. Bu kadınların hepsi daha önce tecavüze uğramış. Ve katilimiz de, rahimlerini bir cerrah edasıyla alarak onları tekrardan “günahsız” yapıyor. Dr. Cordell de bu kurbanlardan tek sağ kalanı, çünkü katili bizzat öldürüyor. Fakat katil ölmüşse, yıllar önce yaşanan bu cinayetlerin birebir aynıları tekrardan nasıl yaşanabilir?
Ne anlatsam spoiler niteliğinde olacağı için belli başlı şeyleri konuşayım. Tüm sahnelerde kelimelerden kanlar damlıyor, olaylardan soğukluk hissediliyordu ki bu da yazarın gerçek hayatta doktor olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Tıbbi terimler çoğu okuyucunun anlayabileceği düzeyde, zaten kitap o kadar akıcı ki durup o tıbbi kelime ne demek diye düşünemiyorsunuz bile Bazı sayfalarda cerrah bizimle konuşuyor, göz önünde olduğunu ve herkesi nasıl yakından izlediğini anlatıyor. Yazarın keskin zekası sayesinde tanıdığımız karakterlerden bile şüpheleniyoruz Son kısımda katilin kim olduğunu öğrenmeden yüreğimiz ağzımıza geliyor ve kitap cerrahın sözleriyle sona eriyor. Cerrahın kim olduğunu öğrenme aşaması -aslında daha çok kim olduğu- beni çok da tatmin etmedi o yüzden kesinlikle devam kitabını hemen okuyacağım. Bu arada bu serinin ilk kitabıydı, tüm seri yaklaşık 12 kitap