Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Edebiyat-Bilim
Haddimi aşarak yazacağım bir ileti olacağını henüz yazının başındayken bildirmek istiyorum. 16 yaşında bir lise öğrencisi olarak gerçekten kitap okumaya 11-12 li yaşlarımda başladım. İlk doğru düzgün okuduğu kitap Beyaz Zambaklar Ülkesinde idi. Şuan var olan ilgi alanımla çok bağlantılı olmasada bir şeyleri düşünmeye sevketmekten daha fazlasını yapıp çözümünüde elimize verebiliyor kitaplar bunu o zaman anlamıştım. Kitaplığımda edebi değeri olan eserlere nazaran çok daha fazla bilim kitabı var. İnsanı psikolojik olarak çok farklı yerlere çekebiliyor olsada ben hâlâ yaşıtlarımın o aşk şiirlerini ve sözlerini sosyal medya gibi mecralarda paylaştıklarında ne aldıklarını çözemedim. Kendim hakkımda ki öngörüm bir an önce elimdeki kitapları bitirip bu edebiyat eserlerinde insanlar neler yaşıyor onu anlamak olacak. Ne kadar psikolojikte olsa o yazıları yazdıran(ara eleman) nöronlar ve bu nöronlar nasıl bunu yapıyor. Saygılarımla...
·
6 görüntüleme
Bengü okurunun profil resmi
Seni çok iyi anlıyorum,edebiyat çok fazla bana göre değil.Daha yeni yeni klasikler okumaya başladım.Okudugum çoğu kitap bilim ve bilim adamları hakkımda.Boyle bir mecrada bilim kitapları da ortalıkta dönsün isterim lakin bu aralar ağır edebiyatlar çok revaçta :)
Devrim Aydoğan okurunun profil resmi
Edebiyat güzel bir şey, çoğu zaman insana soyut ve manevi konularda umut veriyor. Bilim ise acımasız bir hiyerarşi ile karşılıyor bizleri. Bu duvardan bir kere geçtikten sonrası kolay. Sanırım bu ikisini ortasında durmak en zoru Sigmund Freud' un eserlerinde bu konu hakkında eminim çok bilgi vardır onunda sırası gelecek umarım. :)
9 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.