2023 52. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2023 22:02
”Yaşamına yön verecek olan en büyük hırs,kendi kendini en iyi şekilde yetiştirebilmek olmalıdır. Hiçbir şeyin,hiç kimsenin,hatta ölümün bile senin elinden alamayacağı bir hiç huzura,ferahlık ve sevince erişebilecek şekilde kendini değiştirmek olmalıdır. Mümkün olan en iyi insan olabilmek,dünyanın inşaatına kendi küçük taşını ekleyerek başkalarına yardımcı olabilmek olmalıdır. Bilgeliğin eski üstatlarının dedikleri gibi : ‘İyi’ye göre yaşamayı hiç dert etmeksizin uzun zaman yaşamayı isteyeceğine,her günün bir yaşam olduğunu düşle ve onu iyi yaşamak için acele et.’..” Bu güzel kitaba tesadüfen denk geldim,kişisel gelişim kitabı gibi dursa da konuyu ele alış şekli bakımından oldukça özel ve tam bir baş ucu kitabı. Gelelim konusuna ; Birbirinden tamamen farklı yedi kişiye bir şekilde “Toulanka’ya git.”diye bir haber gelir. Toulunka Tibet’te bir manastırdır. Bu yedi kişi içinde Müslüman,Hristiyan,Yahudi,Budist alimler vardır. İç seslerinin Toulanka’ya git diye seslenmesi üzerine bu kişiler Tibet’teki manastırda biraraya gelir ve her gün bir masa etrafında bir öğreti üzerinde tartışırlar. Sonunda ise bizi büyük bir olay beklemektedir,okuyucuya kalsın bu mevzu. Alimlerin özellikle üzerinde tartıştığı bazı konular ; -Varoluşumun anlamı nedir? -Yaşamda nasıl mutlu ve başarılı olabilirim? -Vücudumun ve ruhumun isteklerini nasıl birbiriyle uyumlu hale getirebilirim? -Kendimi tanımayı ve yaratıcı potansiyelimi gerçekleştirmeyi nasıl başarabilirim? -Korkudan sevgiye nasıl geçerim ve dünyanın değişmesine nasıl katkıda bulunabilirim? Bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum herkese,ruhunuzu dinlendirecek ve size bir şeyler katabilecek bu eseri buraya bırakıyorum.
Dünya'nın RuhuFrederic Lenoir · Pegasus yayınları · 2016227 okunma